Obsah:
BUNKR - Nikkarin
PROBUZENÍ - Rawen
POČÁTKY ALKOHOLISMU V ČECHÁCH - Petr Vyoral
NA PRAHU - Tomáš Roller
SOUMRAK - Tomáš Gladiš
JSI TAM JEŠTĚ? - Tomáš Prokůpek, Milan Sodoma
SEANCE - Jaromír99
KLÍČENÍ OKA - Jan Kozák, Jan Dřevíkovský
SVĚTORADEC - Teapod
HVĚZDOTVůRCE - Andraste

Scénář
Nikkarin, Teapod, Tomáš Gladiš, Roland Havran (Rawen), Anna Kijenská (Andraste), Jan Kozák, Tomáš Prokůpek, Tomáš Roller, Jaromír Švejdík (Jaromír99), Petr Vyoral
Art
Nikkarin, Teapod, Jan Dřevíkovský, Tomáš Gladiš, Roland Havran (Rawen), Anna Kijenská (Andraste), Tomáš Roller, Milan Sodoma, Jaromír Švejdík (Jaromír99), Petr Vyoral
Redakce
Nikkarin, yVANs
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
978-80-903988-5-6 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
černobílý
Stran
72
Náklad
300ks
Cena
100 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.7.2019 10:50Bunkr: Komiksová revue #01
    Zajímavý počin a docela dobrý pokus představit na tu dobu méně známé komiksové tvůrce. Příběhově je to pro mě spíš libůstka a vzdělání v komiksu. Něco je dobré, něco ne, kresba celkově mi snad nevadila u ničeho, takže kdo na to narazí, ať si to koupí a vzdělá se. Je to podle mě další povedený zářez Česka. Scífka a evropský komiks můžu.
  • kaylin
    kaylin21.5.2014 16:53Bunkr: Komiksová revue #01
    "Bunkr" se nakonec nestal špatným magazínem, ale ani výjimečným. Na další číslo nedošlo a nemyslím si, že kdy dojde. Ono nějak není proč. To téma bylo zajímavé, ale chtělo by to celou strukturu ještě pořádně rozpracovat, aby z toho bylo něco víc než jen soubor komiksů, které nejsou až tak tematicky propojené, jak se úvodník snaží sdělit. Na druhou stranu je to rozhodně zajímavá mozaika různých stylů, různých způsobů vyprávění i různých žánrů. Je škoda, že o některých autorech není ve světě komiksu v podstatě slyšet. U takového Milana Sodomy mě to mrzí hodně. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/635-bunkr-1-60.html
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin14.10.2009 15:08Bunkr: Komiksová revue #01
    Vizuálně skvěle zpracované, komiksoví tvůrci výtvarně schopní, scénáře bohužel obvykle slabší, ale hodně mi vadí absence jakékoliv teoretické části...
  • Jokerka
    Jokerka7.6.2009 21:22Bunkr: Komiksová revue #01
    Co se vizualni stranky jakozto celkove tak se mi to hodne zamlouva :) Post-apo vizaz je proste prima, nekdo nekde vzpominal Fallout, tim je to pro me jeste srdcovejsi zalezitost. Jinak myslim ze to je celkem slibny rozjezd do budoucna. Jen houst a vetsi kapky! Este Nikkarinovi a zejmena jeho pritelkyni dekuju za vyhecovani a alternativni dokonceni pribehu o Boovi, jenom ten podpis mi tam chybi. :) Takze do budoucna vsem podilejicim se autorum hodne inspirace a hodne casu (na kresleni samozrejme)!
  • mára
    mára mecenáš20.3.2009 18:41Bunkr: Komiksová revue #01
    Nikkarin je dobrej, to jsem si přečet už v Aarghu 8. Teapod je hodnej a šíleno-geniální, to vim taky. A Andrastin Hvězdotvůrce je ach. Takže objev sborníku je Jan Dřevíkovský.

    Klíčení oka je tak hrozně mimo všechna témata, o kterých by vás napadlo, že bude český komiksový autor psát, že si to prostě napodruhé přečtete, potom, co to napoprvé přeskočíte jako diletantsky nakreslenou věc s nějakejma chytrolínskejma textama, který se nesnaží bejt pochopitelný. Protože je to divný, je to přečtitelný. Protože má J.D. rád magii (to je jasný), nebude se snažit psát věci pochopitelně - protože mágové si střeží, co objevili a beztak si myslí, že k opravdovému poznání je nutné si něco sám prožít - což je vlastně důvod, proč by mágové neměli psát vůbec nic, takže nechápu, jak se tohle Klíčení oka mohlo vlastně stát a divím se.

    Vždycky jsem považoval lidi, kteří se vyžívají v magii, jako podivíny, co si víc než co jiného, potřebujou navzájem pokecat o podivnostech, který jsou podivný natolik, že se jim je už nikdo nesnaží vyvracet. Takže jsem nečekal, že může existovat i takovej komiks, no.
  • royan
    royan7.1.2009 15:10Bunkr: Komiksová revue #01
    Já nevím, přišlo mi to takove nemastne neslané
  • Woffce
    Woffce11.12.2008 12:48Bunkr: Komiksová revue #01
    Jak začít... Od konce asi (dámy mají přednost): "Hvězdotvůrce" je krásně jednoduchej, jednoduše krásnej a - mile hravej. Dokonalost zkrátka. A takových příjemných překvapení jsem v tajuplných zákoutích Bunkru našel povícero: Ať už je to kresebně neotřelej a nápaditej "Světoradec" nebo skvěle vypointovaný "Jsi tam ještě ?" - z toho jsem byl hottovej. "Súmrak" Tomáše Gladiše svou (pří)jemnou éteričnosti taky potěšil, skoro tak jako dle mě nejpovedenější dílko sborníku "Na prahu" - Tomáš Roller by měl vylízt z bunkru a prát to do nás hlava-nehlava. :----) A přidat se k němu může i Petr Vyoral - má to fór i umnou kresbu. Tu chválím i Rawenovi - jen ten jakoby mysteriózní příběh jsem moc nepobral; "Kapitola první" ale - třeba poberu příště... Titulní komiks Nikkarina je povedenej po všech stránkách (musím ale přiznat, že jsem se během kochání obával pointy - neopodstatněně). Smíšený pocity mám tudíž jen z 1.části krkolomně poetickýho "Klíčení oka", který zas ale neupřu působivej závěr, a především ze "splasklý bubliny" v posledním panelu "Seance". To jsou ale jen neškodný pavučinky ve slibně tajemným bezpečí "Bunkru". Přeju zdar do budování dalších. :----)
  • krvinka56
    krvinka569.12.2008 10:46Bunkr: Komiksová revue #01
    Tak tohle sem si jen zbězně prolétl na Komiksfestě a nechal to být.Nakonec sem si to po týdnu objednal a musím říct že se mi to v celku líbilo.Tedy ta první půlka.Obálka naprvní pohled zaujme je opravdu perfektně nakreslená.Úvodník je super vtipný a taky jediný článek v tomto časopise což je dle mého názoru škoda protože by se jednalo o příjemné oživení.První komiks Bunkr je sice beze slov a to je dobře ale vyprábvění příběhu jen kresbou mu perfekně odsejpá má i dobrej závěr.Ikdyž trochu očekávaný.Kapitola první probuzení se mi líbilo ikdyž mi to nevím proč připomnělo Hellboye.Počátky alkoholismu v čechá no příběh s pointou nic moc zato kresba super.Hm reklama na pastu na zuby a boty fajn ale hned se mi vybavily Saudkovi kresby v čtyři vraždy stačí drahoušku.Na Prahu tak tohle perfektní přběh a kresba fajn příšerky.Súmrak jednoduché ale poutavé.Jsi tam ještě hm bezva ale moc do tmava laděno.Seance jo dobrá povídka až nato že mám pocit jako bych ty postavy už někde vyděl.Klíčení oka no kresba zajímavá ale nějak sem se nebyl sto začíst a vůbec tento komiks přečíst. Světoradec to samé jako minule .Hvězdo tvůrce je zajímavý .Bunkr je tedy za mnou a mám z toho dost rozporuplné pocity ale co je to první číslo jako takové není špatné a další si vzhledem k ceně zas pořídím ale chtělo by to i nějakou publicitiku či reklamu na jiný komiks a by to čtenáře trochu uvolnilo a moh se zas soustředit na další komiksy.
  • BeeSee
  • Slaine
    Slaine admin23.11.2008 23:57Bunkr: Komiksová revue #01
    Fallout style se mi velice zamlouva a cely casopis ma prijemnou atmosferu a pusobi dobre jako celek. Comicsy uvnitr maji povetsinou hodne zdarilou kresbu, pribehy taky docela ujdou... byt jsem nektere nepochopil :). Napr. Kliceni oka je na me ve spojeni s uzitym jazykem fakt moc :))... ale kresba supr. Povazuji to za dost zdarily kousek a tesim se na dalsi dil :). BTW taky doufam, ze se brzy ten prvni vyproda a stane se podobnou raritou jako Aargh #1 :).
  • aza
    aza23.11.2008 22:22Bunkr: Komiksová revue #01
    mno... už když jsem se do Bukru začetla ve vlaku cestou domů z Komiksfestu, začalo mě trochu mrzet, že jsem tenhle projekt vychladila :)
  • Nikkarin
    Nikkarin19.11.2008 18:02Bunkr: Komiksová revue #01
    BUNKR JE K DOSTÁNÍ (www.seqoy.cz)
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.11.2008 12:32Bunkr: Komiksová revue #01
    No tááák teda myšlenka to je pěkná a cítím potřebu podpořit každý projekt, který vzniká v našem, čím dál tím méně chudém, komiksovém prostředí. Atmosféra mysteriózna, ke které mělo toto číslo tématicky inklinovat, se povedla jakžtakž vytvořit i přenést, ale Twin Peaks nečekejte;-) Osobně se mi nejvíce líbil kousek "Jsi tam ještě?" To jsme se fakt zasmál. Komiksy jsou lehce uchopitelné i čitelné, takže celý sešit jsem měl zlouskán poměrně rychle. Myslím si, že to není vůbec špatný start další komiksové revue v naši socialistické zemi. Takže jsem celkově spokojen a přeju vydavateli i nám čtenářům mnoho dalších pokračování
  • Nikkarin
    Nikkarin17.11.2008 21:44Bunkr: Komiksová revue #01
    davidek: no teď jsem se díval, že to vlastně ještě nikde není, ALE bylo mi řečeno, že už brzo by to mělo někde být...o distribuci se bude starat Seqence a Seqoy....a v Brně v komiksovým krámu to snad brzo taky budou mít, podle všeho by tam chtěli nejmíň 10 čísel mít.
  • davidek
    davidek17.11.2008 16:41Bunkr: Komiksová revue #01
    Hehe. A kde se to dá sehnat? V Brně v Komiksovým krámu to mají?
  • Nikkarin
    Nikkarin10.11.2008 20:08Bunkr: Komiksová revue #01
    ...no ale tady by měla být jedna recenze za druhou....šup šup:-)
1125