Druhé číslo KomiksFEST! revue kromě etablovaných autorů, jakými jsou Marjane Satrapi (autorka slavné Persepole; ukázka z chystaného alba Šitíčko), švédský post-punker Max Andersson nebo mlčenlivý norský tvůrce Jason, představuje i aktuální domácí scénu: Jaromíra 99 (komiksová adaptace Svatební košile), Jaromíra Plachého nebo Hzu Bažanta (dlouho připravovaná adaptace Čapkova Krakatitu). Novými jmény v obsahu jsou pak německý poeta Ulf K. (rovněž autor obálky), nezávislý americký tvůrce Joe Lambert či Petr Korunka s příběhem Odvážní mladí muži na visutém laně na scénář Edgara Dutky, který přináší jednu z dosud zřídkavých komiksových reflexí předlistopadového Československa.

V publicistické části zaujme rozhovor s editory brněnské komiksové revue Aargh! a rubrika „archiv“ s textem Heleny Diesing o zapomenutém géniovi rané éry komiksu Gustavu Verbeckovi. Nové číslo revue, která začala vycházet v květnu t.r. jako součást festivalu KomiksFEST!, uzavírá soutěž o nejlepší komiksy v zápisnících Moleskine.
Žánry
katalog, propagační
ISBN/ISSN
978-80-903988-3-2 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 287 mm
Tisk
černobílý / barevný
Stran
96
Cena
150 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 22:07KomiksFest! revue #02
    Slušná porce komiksů, ale ne všechny za to stojí. Prostě střed.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin6.11.2009 12:55KomiksFest! revue #02
    Poctivých osmdesát. Jen ať se drží... Doporučuji Johnny Bouchačku, Elfelixe, Plachého(jak vždy, co naděláte), Satrapiovou, Hzu.
  • Woffce
    Woffce19.2.2009 15:12KomiksFest! revue #02
    Tak já nevím - jak to tady čtu, tak asi budu ňákej poťapanej: Mně se todle revue až na výjimky líbilo. A výjimky představujou samoúčelné infantilitky "Párek" a "Honky & Smonky vs. Mr. Smoker" a víc než trpce úsměvně zpracovanej všeobecně známej příběh o unikátním opuštění ČSSR v "Odvážných mladých mužích..." - na Petra Korunku asi opravdu v žádný galerii nenarazíte. "Svatební košile" má výbornou atmosféru, a když se ubráníte pocitu, že se Erbenův horůrek odehrává někde na periferii Sin City, musíte Jaromírovi 99 zatleskat. Max Andersson mě - jak je jeho zvykem - hned v úvodu trochu rozhodil, každopádně ale nezklamal. Marjane Satrapi já rád, "Rychlé šípy" taky (a zmutovaný v týhle legrácce eště radši), "Mrzout" celkem pobavil a "Uspávanka" neuspala - příjemná jednohubka. A na konec mýho plkání si nechávám vrcholky: ukázka z "Krakatitu" mě nadchla - těším se už na celou knihu velice; a jen nepatrně nad pány Čapkem a Bažantem přečuhuje "Portrét malé-velké ženy" - portrét krátký sice, ale výstižný, chytrý, hezký... No, radost mi Eva Márová a Tomáš Kučerovský udělali zkrátka. Podobně jako rozhovor s "pány Aarghy". Konec.
  • Davey
    Davey26.9.2008 17:00KomiksFest! revue #02
    Paprsek: Jen proto, že BeeSee vydává Bubble znamená, že nemůže vyjádřit svůj názor? To je jako bys nesměl říct o mámině svíčkové, že ti nechutná jen proto, že si doma umíš uvařit vepřoknedlozelo :)
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.9.2008 11:03KomiksFest! revue #02
    Woffce: no jo, sice píšu z práce a nemohu se podívat, ale teď si uvědomuju, že od Ulf K. tam byl ten komiksek s tím Snem, ukolébávkou a familijerním konce, že?

    Tak Jason tím pádem mi přišel úplně o hovně, ale ten Hitler nevypadá zle, že by ta barva? :-)
  • Woffce
    Woffce26.9.2008 07:54KomiksFest! revue #02
    Kapis: Jason a Ulf K. maj´ podobnej styl, ale autorem obálky je ten za b).
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.9.2008 22:47KomiksFest! revue #02
    Opět skvělý formát, perfektní obálka. Na comicslézu jsem si koupil Persepolis a ještě jsem se k tomu nedostal a po přečtení ukázky šitíčka toho začínám litovat, ta kresba je strašná a teda číst si o tom jaxi nějaká hlupa pipka kazila život............no nevím........Bažantovo zpracování Krakatitu fantastické, líbí víc než Pán času, Svatební košile by se tématicky spíš hodila do předchozího dílu. Jaxe mi líbila Jasonova obálka, tak to vevnitř vůbec - nějak se do té "hloubky" asi nedokážu vnořit. Plachého zřejmě starší kousek gastronomického typu pobavil. Zbytek nezanechal moc stopu, možná ještě Maxův Johny kvér;)

    ....a pokud si někdo chce ve svém časáku projevovat jakýkoliv názor, i když....pfujtajxl....politický....chrchl, tak je to jeho věc. (sorry, jaxe začne mluvit o tom nejhnusnějším bahnu, do kterého člověk může vkročit či spadnout - politice - tak zas natahuje mne). Stejně tak jaxe to může někomu kurevsky nelíbit. Mě to je u prdele, taky jsem fotil v Granadě sérii graffitti-šablon kocoura s hakáčem na ocasu. Nevím jak to bylo myšleno - asi nijak, ale líbilo se mi to a hned jak založím svůj časopis, tak to tam okamžitě otisknu;-)
  • Wiruss
    Wiruss20.9.2008 23:10KomiksFest! revue #02
    Tak jako nic proti, ale tohle se nedá srovnávat s Bublákem, jelikož tam jsou naproští amatéři, zatímco zde jsou povětšinou profíci a na to je to silně podprůměrné, prostě to nejhorší KomiksFest! revue. Úplně mě zkazilo natěšení na Šitičko (na které jsem se po Kuřeti dost těšil, prostě neúplná ukázka nestojí za to, snad). Publicistika nijaká, jen ta grafická úprava za něco stojí...
  • Paprsek
    Paprsek19.9.2008 16:46KomiksFest! revue #02
    Beesee:Tak tohle bylo vážně ubohé. Co sem pleteš nějaký soudruhy a zastrašování? Chtěl jsem tě jen upozornit, že mi přijde zvláštní, že zrovna TY kritizuješ KomisFest Revue, která je ve srovnání s Bub o deset tříd výš. Příště než někam napíšeš 30, zamysli se nad tím co vydáváš sám.
  • BeeSee
    BeeSee19.9.2008 10:28KomiksFest! revue #02
    Díky za vzkaz! Chápu, že některým jedincům doba zastrašování velice chybí, takže bych doporučoval udělat nějakou retro besídku s podobně smýšlejcími soudruhy a trošku si ulevit... Jako jeden z bodů programu bych doporučoval se zamyslet nad tím "Jak je možné, že každý Favorit se netouží stát Ferrari???" Jo a ještě písni, sice považuji za zbytečné již reagovat, ale jak známo smích prodlužuje život...
  • Paprsek
    Paprsek18.9.2008 21:49KomiksFest! revue #02
    Já dávám 90. Líbilo moc! BeeSee bych vzkázal asi toto: v porovnání s tvým Bublákem je KomiskFestRevue asi jako Ferrari proti Favoritu. A taky je docela vtipné, že ten svůj plátek tady zmiňuješ. Být tebou tak příště radši mlčím!
  • BeeSee
    BeeSee17.9.2008 16:02KomiksFest! revue #02
    no píšu to nerad, ale tohle mě opravdu hodně zklamalo...
    Marjane Satrapi - no toje taková ukázečka, takže spíš jsem zvědav na celý book, protože tahkle ukázka nic neřekne...
    Max Andersson - jak mám tohodle borce rád, tak to bylo to nejslabší co jsem od něho četl...
    Jason - jediný kdo mi v téhle revue udělal radost a zvedl náladu!
    Jaromír 99 - a jeho adaptace Svatební košile, mám pocit, že u Jaromíra 99 to poslední dobou trošku (trošku dost - viz. Bomber) vázne u scénáře, ať jsem se na tohle díval z jakéhokoliv úhlu a tak tohle mě ani neoslovilo ani se mi nelíbilo...
    Jaromír Plachý - taky jsem od něho už viděl lepší kusy...
    no takhle by se dalo pokračovat, ale nebaví mě to psát. co mě úplně dorazilo byli graffiti s barakem obamou a ta zadní stránka z toho se mi fakt zvedl kufr... nechápu, pro do takového časků má někdo potřebu míchat politiku a už vůbec nechápu, že zrovna takovou... asi do příštího Bubláka dáme linoryt třeba Putina ať jsme IN!!!
1521