Ve třetím svazku se indián Umpa-pa ocitá ve Francii, vlasti svého přítele Huberta z Listového Těsta. Zde je mu svěřeno tajné poslání doručit veliteli ozbrojených sil amerických kolonií důvěrnou listinu. Ve druhém příběhu, už na americké půdě, se Umpa-pa střetne se Zkaženým Žlučníkem, obávaným náčelníkem bojovného indiánského kmene Monoklů.

Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-1033-8 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 287 mm
Tisk
barevný
Stran
64
Cena
159 Kč
Originál
Oumpah-pah 3 - Oumpah-pah le peau-rouge ()
  • J.Connor
    Také mi přijde, že má Umpa-Pa stoupající tendenci, docela škoda dalších dílů (které už ale dle strýce Googla a tety Wikiani ani nevznikly). Kromě Asterixovského kouzla zasazeného do odlišných kulis je také příjemné, že se výjimečně nejedná o klasický western z konce 19. století, ale zabývá se dobou dřívější.
  • Kabukiman
    "Nechť se můj syn pomaluje teplými barvami, aby se na bitevních polích nenachladil!" Když jsem si Umpu kupoval, nečekal jsem,že se u něj pobavím víc,než u Asterixe. Kresba je stejně výborná jako u Asterixe, příběh není nějak zvlášť složitý,ale spíš založený na hromadě vtípků ve kterých Goscinni dělá nekompromisně srandu jak z indiánů tak i z bělochů. Škoda,že vyšly pouze tři díly....................... Tlustý bizon domluvil :D
  • The Genius
    Tahle série se lepší svazek od svazku, třetí mi příjde ze všech nejlepší, dost jsem se nasmál. Je poznat, že když se Goscinny a Uderzo se svými hrdiny pasují delší čas, odráží se to na výsledku. Přesto a nebo právě proto mi Asterix přijde o třídu výš.