Obálka anglické jazykové mutace
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Koupit
Grázlové v Čehách pěkně počesku...

Vyšlo také v anglické jazykové mutaci

Scénář
Max Bubakoff
Art
Renata W
Obálka
Renata W
Redakce
Olga Štajnrtová
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-87044-13-1 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
278 g
Stran
132
Cena
179 Kč
  • flipflop
    flipflop27.2.2011 15:40Lucky Boy
    Drsňácká jízda, za kterou by se ani Tarantino nemusel stydět. Kresba v pohodě, příběh pěkně odsejpá, jen jsem to tomu hajzlíkovi vůbec nepřál ;-)
  • Kocour
    Kocour16.4.2010 14:28Lucky Boy
    Námět není vůbec nijak originální, v USA se vyrobí filmů s podobným příběhem každý rok několik, a mám za to, že americké filmy byly pro autory hlavní inspirací. V České republice je každopádně poměrně nezvyklým jevem vydat komiks o pouličních gangsterech, plný násilí a (poněkud samoúčelných) sprostých slov v každé větě... Problém je, že poněkud překombinovaný příběh, který je navíc vyprávěn z pohledu jeho různých účastníků (přičemž titulní Lucky Boy zde hraje poměrně malou roli) je naprosto tragicky zpracován, jedním slovem je to zmatek! Rozvržení panelů na stránce je zmatené, což ještě podtrhuje občas zmatená a ne moc hezká kresba. Je to taková jednohubka, ve které se všechny postavy navzájem oslovují slovem kokot, a která mě sice na necelé dvě hodiny zabavila, ale vracet se k ní asi nebudu. Spíše jen za snahu o vytvoření něčeho jiného, než co u nás běžně vzniká, dávám 65%.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2009 15:47Lucky Boy
    Jsem spokojeny, te hodiny, kterou jsem Lucky Boye cetl nelituji. Kresba je dobra, scenar hezky vodsejpa, semotamo se zahlaskuje a prekvapilo me, ze Stastnej Jim neni hlavni postavou, ale jen takovym pojitkem v scenari. Jen mam vyhrady k bublinam v panelech, obcas jsou umisteni nelogicky a clovek je necte chronologicky.

    Neodpustim si noticku k "ostravstine", kterou se v comicsu hovori. No, nebejt toho, ze jsem se parkrat bavil s Kapisem, tak nekterejm obratum nerozumim a mozna diky tomu mi i ta spousta vulgarit v textu prisla uveritelna, pac on takhle Kapis mluvi. Jen mi nejak porad chybelo "moré piča":)

    Jako prvotina dobre.
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš19.5.2009 20:10Lucky Boy
    Říkám, že komixy, filmy atd se nemají hodnotit hned po přečtení, ale jakmile se trošičku vstřebají a člověk chytne s odstupem času nadhled... Ale je to již třetí den, co jsem tenhle počin přečetl, a neustále se usmívám, a doporučuju ho v telefonu, mejlech a na ICQ všem kamarádům. Ano, dostal mě. Komix s takovým spádem jsem snad ještě nečetl. Bravurně napsaný scénář, kdy se odvíjejí příběhy všech zůčastněných postav k jednomu velikému finále. Co se týká hlášek, opravdu originální gansterské fráze, které snad autor nemohl vymyslet. (Je snad sám ganster? takhle drsný humor s opravdu unikátními nápady-viz kam se poděl klíč snad nelze jinak, než vzít z té nejdrsnější reality:)). Vše jde za sebou přehledně, děj odsýpá, i když vždy těsně před rozuzlením začíná příběh další zůčastněné postavy.. Přistihl jsem se při pocitu, že snad každá z postav je mi něčím sympatická, a do poslední chvíle jsem netušil, kterou z nich autor nechá slíznout smetanu.. Mám pocit, že tohle jesti objeví režisér Guy Ritchie - bez nadsázky- bude to další filmová perla typu Sbal prachy a vypadni, PodFuck, nebo Rock N Rolla. Čert vem že je to z českého prostředí, protože gansteři jsou všude stejný, kulky mají všude stejnou průraznost, a Matematika, ta je taky všude stejná:)))
    PS: co se týká kresby, myslím že naprosto super, originální, každý postava je okamžitě poznat, autorka má svůj styl, a navíc je radost koukat na "megakozatou" vilnou policajtku!:D Nemůžu se dočkat, jestli takto dvojice Pan MAX a Slečna Renata vydají další komix, protože jestli takhle vypadá prvotina někoho kdo začíná psát comixy, tak další várka bude ještě hustější na naší hlavu!:) Tímto autorům díky, myslím že už teď jste se stali KULTEM, alespoň v mém okolí...:)
  • Kapis
    Kapis mecenáš20.1.2009 09:10Lucky Boy
    No nevím, měla to být asi ultradrsňárna, ale jaxi se to nekoná, holt to těm postavám nějak nevěřím, i když jsem se párkrát docela pousmál. Kresba je dost nejasná a až příliš jednoduchá - snad až odbytá, místy se na to nedá dívat - pár čárek, žádné detaily nedejbože šrafování či stínování. Potenciál zde ale je a snad se Renata časem rozkreslí, co musím na její kresbě vyzdvihnout je, že ksichty ji jdou, lidé jsou od sebe jednoduše rozeznatelní a nemusíte pátrat kdo s kým mluví. K tomu příběh pěkně odsejpá a je to docela napínavé. Ten hajzl je fakt Lucky boy a vůbec si to nezaslouží grázl;-) No takže jako český počin a premiérový od nových autorů musím trochu přihodit, celkově se mi to docela líbilo. Jo a jak píše BeeSee, Sněhurka má spíš vozový park, s takovýma melounama vel. 5-7 by se nemohla ani zvednout z postele a v takových případech nemívají holky většinou vosí pasy, spíš to jsou matrony s prdelí jak štrbský valach:-)
  • BeeSee
    BeeSee11.12.2008 21:15Lucky Boy
    mi se to líbilo, jasně není to žádná hitparáda, ale osobně jsem to čekal horší. něco jako, kdyby se tarantino narodil v rómském gethu a mohl točit tam maximálně inscenace... kresba v poho a Renata W. by mohla kreslit "laciný pornoškvár" protože agentka sněhurka má kozy jak vozy!
  • HEX
    HEX11.7.2008 22:44Lucky Boy
    Asi největší problém bude v tom počesku...
27641