Komiksový časopis.

Comicsy:
Cesta do neznáma - Václav Šlajch
Zeď - Nikkarin
Celebrita - Vojtěch Šeda
Senior - Jaromír 99
Hřebík - Jaromír Plachý
Obrněná zahrada - David B.
Dekameron - Aleksandra Czubek-Spanowicz, Tomasz Marciniak
Hitmän 2 - Markus Witzel (Mawil)
Byl jsem malým princem - Lukáš Bača
Poslední chobotango - Vojtěch Mašek, Džian Baban
Černá díra - Charles Burns
Zrnko písku - Lucie Lomová
Začátek - Jakub Adamů
Bezčasí - Dan Černý
Honky & Smonky and the Ass Cream - elfelix

Publicistika:
Krátké zprávy
KopfKino (reportáž z výstavy) - Tomáš Hibi Matějíček
Komiksfest! 2007 + Ceny Muriel + David B. (rozhovor)
Klasická Kytice & Kaciřské kouzlo komiksu - Tomáš Prokůpek
Pepina Rejholcová (archív) - Helena Diesing
Monstrkabaret Freda Brunolda (rozhovor)
Komiks - nástroj komunikace nebo umění? (ze zahraničí) - Jean Auquier
Maleskine Komiks
Komiksfest! 2008

Ostatní:
Skicář - Jiří Grus

Scénář
Nikkarin, elfelix, Jakub Adamů (kubmann), David B., Džian Baban, Lukáš Bača, Charles Burns, Dan Černý, Lucie Lomová, Tomasz Marciniak, Jaromír Plachý, Vojtěch Šeda, Václav Šlajch, Jaromír Švejdík (Jaromír99), Markus Witzel (Mawil)
Art
Nikkarin, elfelix, Jakub Adamů (kubmann), David B., Lukáš Bača, Charles Burns, Dan Černý, Aleksandra Czubek-Spanowicz, Jiří Grus, Lucie Lomová, Vojtěch Mašek, Jaromír Plachý, Vojtěch Šeda, Václav Šlajch, Jaromír Švejdík (Jaromír99), Markus Witzel (Mawil)
Obálka
elfelix, Jiří Grus
Překlad
Richard Podaný, Yvona Vašíčková
Publicistika
Jean Auquier, Helena Diesing, Tomáš Matějíček (Hibi), Tomáš Prokůpek
Žánry
katalog, propagační
ISBN/ISSN
978-80-903988-2-5 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 287 mm
Tisk
černobílý / barevný
Stran
96
Cena
150 Kč
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin6.11.2009 12:51KomiksFest! revue #01: Letní speciál
    Dobře udělaný časopis. Nádherná obálka, kvalitní obsah. Výběr toho, co mě zaujalo... Nikkarin, Šeda, Plachý(jako vždy), David B., Dekameron, Mawil, Elfelix...
  • Landauer
    Tady bych si dovolil trochu alibismu. Komiks se smrtkou vznikal v rámci workshopu s belgickými vševědoucími "mistry" komiksu, kteří radili a kecali a vyprávěli o tom, jak se má komiks dělat. Pod tíhou jejich rad tak vznikla sračka. Děkuji za pochopení a omlouvám se, že k tomu došlo, s pozdravem Dan Č.
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.9.2008 22:16KomiksFest! revue #01: Letní speciál
    Mě jsou sešity KomiksFest!u strašně sympatické, fantastické obálky, formát-váha (nějak dobře se to drží v ruce), papír, cena, obsah. Po prvním čísle je tento letní speciál mnohem lepší. Vkusně namíchané informace, ukázky z vycházejících dílek a zajímavé kousky pro mě dotehdá neznámých autorů. Mawilova kresba mi přijde příjemně groteskní, škoda, že ten obsah pokulhává - ale aspoň jde vidět, že ví o čem vypráví;-) J. Plachý mě opět přesvědčil o své genialitě hrubého minimalismu, Monstrkabaret Freda Brunolda, David B., Zrnko písku i vše ostatní zaujalo. Výjimečně u mě nebodoval D. Černý, dále ta polská jeptiškovina a malý teplý princ. Elfelixovy Honky Smonky fajn, ale obálka se mi líbí mnohem mnohem více. Celkově vyvedené, bonusek s Grusovou skicou a hotovým obrázkem je takovou třešničkou na závěr. Paráda:-)
  • Woffce
    REVUE, jako takový, si zaslouží chválu a todle vysoký hodnocení, komiksům samotným už tak netleskám: Slabý pointy u D. Černého a Jaromíra 99 mě jen mrzely, ale křečovitý alegorie L. Lomové a Nikkarina, ty mi až vadily. Jednoznačně největší radost mi uštědřil svojí absurditkou J. Plachý, pointou pobavil V. Šlajch a kresbou potěšil V. Šeda. A co do ukázek: David B. mi udělal zvědavost, Monstrkabaret Freda Brunolda velký těšení na dlouho očekávaný pokračování "Slonů" a "Černá díra" něco zmatku a paniky (tím spíš ji ale zakoupím). Všechno ostatní jen "proběhlo". Publicistiku moc nemůžu hodnotit - to málo, co jsem přečet´, musím ale pochválit ("Kytice", David B., Monstrkabaret).
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš10.6.2008 07:43KomiksFest! revue #01: Letní speciál
    Komiksfest revue mám brát zřejmě jako regulérní časopis. Jestli ne, tak alespoň jako katalog či reklamu na Komiksfest. V každém případě je to velice příjemný počin s pestrým výběrem komiksů. Z českých mě zaujal Jaromír Plachý (sofistikovaně naivní styl - kdo by to byl řekl :)), Vašek Šlajch - pohoda, Černý - nic moc, ale asi mu to odpustím, Jaromír 99 - nelíbilo, Lukáš Bača - sice nic moc kresba, ale ten styl komiksu a vyprávění mě bavil, takže moc fajn, Lucie Lomová - čím dál víc mě přesvědčuje, že je originální a zábavná, Nikkarin - existencionální komiks, kterých je k vidění dost, ale tohle mělo příjemný vyprávěcí styl, David B., Mawil, Charles Burns - neoddiskutovatelná kvalita.... Publicistika je na standartní úrovni (standart Aarghu, ještě aby ne). Takže já hodnotím velice kladně a jsem zvědavý jak moc se postupem času bude revue lišit od svých "konkurentů" Aarghu a Zkratu. (jo a ty skici od Gruse - to už je skoro fetiš ne? :))
  • Nikkarin
    ....napište na to někdo recenzi, kruciš:-)
7