Ukázka
Comicsové převyprávění Nového zákona. Obsahuje dvě části:
1) Král přichází / Narození a počátky působení Ježíše Krista - Evangelium podle Matouše, Marka, Lukáše a Jana, Cesta Ježíše Krista na kříži
2) Na cestách pro Boha / Život a skutky apoštola Pavla - skutky apoštolů

Publikace postrádá jakoukoliv tiráž, není proto možné zjistit vydavatele, rok vydání, autory ani žádné jiné doplňkové informace. Údaje o roce vydání se v různých zdrojích velice liší, je možné narazit na roky 1988, 1990 a 2000.
Obsahuje část Obrazové Bible - https://comicsdb.cz/comics/5967/komiksova-bible


Scénář
Iva Hoth
Art
Andre Le Blanc
Barvy
Andre Le Blanc
Obálka
Andre Le Blanc
Žánry
náboženský
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 235 mm
Tisk
barevný
Stran
256
  • autokineton
    autokineton18.7.2018 15:08Král přichází
    Osmdesátková záležitost, která se k nám dostala z USA v rámci tuším adventistů, k nimž patřil kamarád s rodinou. Právě díky němu jsem měl možnost si komiks v roce 1988 přečíst a strašně jsem mu ho tehdy, v dobách komiksové prohibice záviděl :-) Jinak samotný příběh je v pořádku, takové nenásilné seznámení s knihou knih, ale pro člověka, který není nábožensky zatížen, třeba mě, docela nuda včetně průměrné kresby... Suma sumárum, z nostalgie 50% :-)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.3.2011 08:01Král přichází
    Těžko hodnotit tuto sumarizaci Nového zákona. Pohříchu nemám dostatečné znalosti Bible, abych mohl posoudit, do jaké míry je komiks věren předloze (samozřejmě co se týče detailů, v kostře nepochybně ano), v důsledku čehož pak nejsem schopen posoudit, zda by mohl sloužit jako atraktivní zkrácený přepis pro nedočkavé. Pro někoho, koho daný fenomén nezajímá, bude pak "Král" se svými 256 stranami nestravitelným, ale to má jistě s knihou knih společné. Co se týče vizuálu, jedná se o jakýsi neurážející realistický standard, kdy je ovšem (a to i vzhledem k ději) většina výjevů statická a akci pohledati (akci v obecném slova smyslu, to, že se tu nebojuje a nestřílí je samozřejmě nabíledni).
31