Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Láska, smrt a Las Vegas. Petr Parker, Spider-Man, má nadpřirozenou sílu, rychlost, instinkty... a smůlu. I návštěva letištní čekárny se pro něj změní v boj o holý život. A což teprve, když se do hry vloží zelený a nepříjemně silný protivník, který nejde zabít, protože už mrtvý je. Zhruba padesát let.

Příčiny a následky jsou už čtvrtou knihou nejúspěšnější komiksové série posledních let. Po Návratu, Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou přichází nové Spider-Manovo dobrodružství, opět od slavného spisovatele a scénáristy J. Michaela Straczynského. Spider-Man nikdy nebyl v lepší formě.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man (Vol. 2) #49-54 (březen 2003 - srpen 2003)

Scénář
J. Michael Straczynski
Art
John Romita Jr.
Ink
Scott Hanna
Obálka
Jeffrey Scott Campbell (J. Scott Campbell)
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87083-24-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
440 g
Stran
140
Cena
369 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man #04: Life and Death of Spiders (Marvel Comics, 2003)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3.2020 08:51The Amazing Spider-Man #04: Příčiny a následky
    Tohle bylo ještě slabší než předchozí kniha, ale ještě to pořád šlo. MJ a Peter a jejich snaha o obnovu manželství mi přišla asi nejzajímavější. Čili první půlka dobrý, drhá půlka nuda s tím radioaktivním padouchem. Tohle mi fakt projelo a nebavilo mě to. Navíc se mi začíná okoukávat Romita mladší - je to moc rutinérské.
  • karl173
    Pořád mě to bavilo a určitě se jedná o slušný mainstreamový superhrdinksý komiks, avšak není to tak dobré jako předešlé díly. Civilní stránka je tentokrát trošku o ničem, ale pořád se to dobře čte. Superhrdinská strana má zase sice zajímavého záporáka, ale přišlo mi že scénárista moc nevyužil jeho potenciálu. Akce tu moc není a když přijde tak to také není žádné terno. A popravdě i kresba se mi zdála krapet slabší krom některých skvělých momentů v bitvě se zelenou obludou. Doctor Doom mi ale připomínal přerostlou pračku. Zkrátka tentokrát mi to přišlo všechno o něco slabší, ale pořád je to dobré a svižně se to čte. 60%
  • hroubek
    Tak tenhle díl mám nejméně rád. Zápletka je až moc přitažená za vlasy a samotný záporák mně moc neoslovil, přesto se mi líbilo jeho drsné a nekompromisní chování. Na druhou stranu je tady dost romantiky s MJ(celý úvod, který se povedl), zastaví se na chvilku i Captain America či Doom. Hodně moc potěší poslední stránka.
  • sedw
    Tentokrát je to trochu slabší. První sešit se mi líbil, příjemně civilní příběh. Pokračování na letišti však bylo slabší. Pokud pak jde o mafiánský arc, záporák se podle mě povedl parádně, ale celkově příběh mohl být lepší. Tentokrát tedy pouze 4*.
  • Luigim
    Docela zvláštní příběh, ketrý se mi líbil . Docela me bavila i romantická srdcovka. Takže opět perfektní. Už mi zbývá jen přečíst díly Ezekiel a Hříchy.
  • mAGiic
    Příběh s Kopáčem není vyloženě špatný, ale žádný zázrak to není. Zajímavější je zde rozhodně romantická linie mezi Peterem a Mary Jane. 3*
  • jh666
    Další skvělý Spider-Man. Možná to není tak kvalitní jako Straczynskiho totemistické příběhy, ale pořád to patří mezi ty nejlepší komiksy od Marvelu, které jsou u nás koupit. A je jedno jestli se řeší vztahy, mafiáni nebo gama monstra, všechno to člověka skvěle baví. 90 %
  • luky.kuky10
    I v teto knize je pribeh velice povedeny. Gama zarenim osmahnuty protivnik funguje vice nez dobre, a cela zapletka ohledne pribehu je zabavna. I zde se nudit nebudete!
  • prokop.prcik
    Straczynski nezklamal. V příběhu se objeví hned několik známých postav (byť třeba jen na chvíli), za což jsem docela rád. Pro mě opět bezva čtení.
  • Hauzina
    Nevíte někdo, jaká čísla v originále obsahuje?
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš9.1.2013 15:05The Amazing Spider-Man #04: Příčiny a následky
    Takovej romantickej pavouček. Záporáci sice průměr, ale mezi MJ a Petrem to příjemně jiskří. Navíc tam padaji slušný hlášky. Kresba Romity je jak kdy. Někdy s tim nemám problém a někdy mě pohled na šilhajíci MJ nutí skoro brečet, ale jsem velký kluk...
  • Gamerr95
    Horší jak návrat, lepší jak Odhalení (třetí díl mě ještě čeká). I tak se člověk do toho začte a neodejde dokud to nedočte :)
  • tonda
    je to troch divný ale dobrý.

  • Renato
    Dost pokulhává za předešlímy díly ale stejně se drží...co mám na to říct Prostě Spider-man... Pro fandy samozřejmost...
  • adinqo96
    Dost nuda...mam spydeyho rad ale toto ma jednoducho nechytilo...
  • Marv
    Hroza!!!!Straczynskeho mam velmi rad ale toto mi proste nesadlo kresba sa sem tam dala ale vadil mi pribeh.Nezaujalo ma to!
  • The Genius
    Zatím asi nejhorší book od Straczynského. Humoru a hlášek neubývá, MJ a Peter jsou opět spolu, objeví se Dr.Doom i Cpt America, ale jakoby tomu něco chybělo. Možná kvalitnější zápletka nebo hlavní záporák. Přesto jsem se bavil.
  • FrAnK
    noooo ket nevom co o tom myslet ale vymazal bych trapny captana ikdyz je v poho ale tady se proste nevyved a jeste horsiho dooma kterej je taky ok ale tady se taky nevived
  • willis
    Tady jsem si hned na prvních stránkách všimnul jak Romita mrví obličeje. Dřív jsem si to nějak neuvědomoval, ale po tom, co jsem těsně předtím dočetl a doprohlížel Nikdykde tak rozdíl Romita/Fabry byl strašnej. Jinak příběh se zase točí dokola klasických S-M problémů, tentokrát vztah s MJ. Na druhou stranu se tady tetička nevyskytuje ani v jednom okně, takže malé plus. Najít a vymyslet nějakého nového superzáporáka je taky v součanosti docela problém, ale tenhle se celkem vyved. Tahle kniha se tak rozdělila na dvě poloviny v jedné převládá romantika v druhé akce.
  • blackJag
    Osobně mi tyto obyčejné dějové linie docela sednou. Problémy jako ze života :-) Ne že bych se tedy někdy musel rozmýšlet, jestli supermodelku přefiknu teď nebo až... za pár sekund :D Hledat paralely s obvyklým životem je samozřejmě absurdní, přesto to docela funguje. Scény, kdy je M.J. u Petra a Petr u M.J., jsou svou prolínačkou vyloženě povedené. Navazující gangsterka je potom také zdařilá, ničím převratná, ale mě osobně dost bavila. Některé fóry a hlášky mne bez nadsázky rozesmávaly na plné kolo... abych se tedy dostal k závěrečnému resumé: Spider-Man mě vždy bavil a vypadá to, že bavit bude dál. Škoda jen, že tak na řídko. Rychlejší tempo by určitě neškodilo (tedy opět, mně osobně).

    K chybějícím obálkám: ano, i mně chyběly a i mně přijde vysvětlení jejich absence při dnešních možnostech nedostatečné.

    Ke kresbě: Romita má své chvilky, myšleno ve významu obou vrcholů toho spektra, tedy velmi dobré i velmi, řekněme "průměrné", ale já bych byl štěstím bez sebe, kdyby mé nejlepší kreslené práce dosahovaly stejných kvalit, jako Romitovy nejhorší panely :-)
  • Markyz de Sade
    Nemůžu si pomoct, ale tenhle book mi přijde ze všech nejslabší. Pořád je to sice Straczynski, ale Romitovu kresbu už nemůžu ani cejtit. Co mě fakt potěšilo a zahřálo u srdce byla poslední stránka a nápis "Budoucí sídlo knihovny Gwen Stacyové". MdS
  • Spider-man
    Přečteno, tak vzhůru do hodnocení. Ne, že by to bylo špatné, přece jen je to Straczynski, ale Návratu se to opět nerovná. Hlavní vinu na tom nese hlavní padouch, který přece jen tak děsivý, jak by mohl být. Nejlepší je scéna, kdy vstává z hrobu, ale na to, že se jedná v podstatě o zombie, není dostatečně využit. Navíc si myslím, že pro Spideyho to není úctyhodný protivník. Vemte si Morluna, kde až do konce jsme mohli doufat, že vyhraje, respektive se bát, že to Spidey nezvládne. (v podvědomí víme, že jo, je to přece jen náš starý Spíďa). Tady však hned při prvním souboji prohlásí, že je silnější než "Kopáč" a tudíž veškeré napětí a akčnost je v háji.
    Intermezzo s Doomem je doufám prequel k něčemu víc.
    A navíc jsem čekal, že Ezekiel dostane mnohem víc prostoru. Vlastně až když jsem dočetl celý book, jsem si uvědomil, že byl pouze chvíli na samém počátku.
    Co však autorovi nelze vytknout je dostatek hlášek. Není stránka, aby tam nebyl nějaký vtípek, joke nebo fór, prostě shazovačná hláška, která vás rozchechtá, ale celkově příběhu moc nepomůže.
    Ale konec výtek. Jsem přece jen Spider-fil a tak pro mě bylo povinností tenhle book koupit a pořád je to "to lepší", co se Spideym bylo napsáno. Howgh!
  • BlackStar
    Celkem vydařenej díl, kresba, snénář- vše ok. Zajímavej protivník atd. jen možná až příliš rychlej konec. Taky doufám, že bude brzy dotisk Návratu v takovém vydání jak jsou ty novější díly, fakt by se to šiklo!
  • erik
    Lepšie ako dvojka o 1 percento. Protivník bol ok, ale vcelku je to málo akčné.
  • Namrepus
    Co se týče scénáře a příběhů tak zhruba na úrovni trojky. Je ovšem pravda že co se týče českého zpracování , tak je to nejhorší kniha ze série (když pominu u 1. horší kvalitu tisku,papíru a scanované sešitové obálky - ovšem alespoň tam jsou).
    1)nepochopitelně velký český název na obálce, brutálně překrývající původní obrázek (přitom v spodním levém rohu nevyužitý prostor)
    2)nepochopitelně zmršený název státu (Doom nevládne v Latvérii ale v Latveře - HNUSSSS :-(( )
    3)absence obálek (které údajně nedošly), pokud by se opravdu chtělo, oscanovaly by se či stáhly z netu či jinak sehnaly , jako mrňavé obálečky na poslední straně knihy (jak v č. 2 a 3) by to stačilo a při daném zmenšení by to na kvalitě znát nebylo.

    Díky těmto neduhům dávám tolik kolik dávám, normálně bych dal aspoň 95% páč jinak jsem byl spokojen.
  • brkowycz
    Zhruba na úrovni předchozího dílu. První příběh naprosto tipickej a taky typicky nudnej. Jako opravdu první příběh mi hrozně zkazil zážitek z knihy. Mno ale ten druhej už byl náhodou moc fajn. Líbil se mi nápad, líbil se mi záporák, líbilo se mi všechno kolem toho. Takže nakonec přece jenom dávám stejně jako u minulé knihy.
  • choze
    Spider-man prý nikdy nebyl v lepší formě. No, možná fyzicky, ale rozhodně ne scénáristicky, tohle je tak na úrovni pozdních peteroparkerovských sešitovek od CRWE - rutinní nuda bez nápadu. Stejně jako minule se kniha skládá ze dvou příběhů, tentokrát ale průměrných až podprůměrných, které by chtěly být hrozně vtipné, ale nejsou a přehršel zoufale fádních soubojů se slabými záporáky to nezachrání. Jak se říká, špatné comicsy chodí vždy ve třech (Punisher IV, Ghost Rider: Cesta do zatracení, Amazing Spider-man 4 ). Snad si spravím chuť dvojkou 100 nábojů.
  • Dinik
    Povedený díl, vtipné dialogy, několikrát sem se fakt zasmál, příběh taky dobrý. Už aby byla další kniha.
  • Big G
    Horší než 1 a 3. Pro mě na zhruba stejné úrovni jako druhý díl.
  • Neutrino
    Společně s předchozím dílem se mi tento Spider-man líbil nejvíc z celé série. Nápad, že si Spider-mana někdo najme jako bodyguarda, mě fakt dostal...:) A navíc se te odehrává v mafiánském prostředí, a to mě baví. Jenom mě naštvalo, že v poslední kapitole toho padocha tak rychle zlikvidoval bez většího napětí, scénárista si prostě špatně propočítal stránky a pak už to musel ukončit.
2552233
Četl/a (110)
123peta, 2scha, 66pepo66, Alfred, amaniakl, anka, Azbest, AZTeck, Big_Boss, blackJag, Bronn, calvin10, chuckboris, Clarkos, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Davidos402, dbar, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, erik, Final, Fives, Fox01, gezic, hicks, holubdema, house192, hroubek, hypermlok, inosuke, izuku midoria, Jabba, Jak, japes, jh666, Kaaos, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Knuckless, Koci, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, luky.kuky10, Madao, Madmax, mAGiic, malylada, marduk, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, mozzu, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, oru, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Piggyslav, PrastenejCitron, punisher, radimisko, raenius, RaptoR, Raul, robertsedmik, Schramm, sedw, Shin, SHORTY, Shpeckk, smazenapikantniskeble, Spacecore, Spike, Symbi, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, Tiba, trudoš, Tyfus, VanTom, vishnar, vrazdinek, VskPrzk, VvV, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(259)
10milda, 123, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, amaniakl, Andreew, anka, asgardpepa, Azbest, AZTeck, Bay_watch, Benji, Big_Boss, Black Bro, yo, blackJag, BlackStar, Blair, bmc75, bobo666_2005, Borg3po, bourgeois, BoVon, Braindead, brkowycz, calvin10, calviti, Cassidy, choze, chuckboris, Clarkos, Corvus, CoupeC, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, dasik, Davidos402, dbar, DEmnoG, Denis1996, Dinik, dirty_sanchez, disclose, discovery, doophy, Doppelganger, dr_benway, Duracell, dvoracekpetr1, eagle.newz, Einstain666 , Elhonzo , erik, faster86, fel68, filemon, filosh, Final, firesnake, Fives, FrAnK, Fréza, Fruitix, Fugas, Gamerr95, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, Grynca, hedgehog, herbert, holubdema, house192, hroubek, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, inosuke, invape, izuku midoria, J.T.honza, Jabba, Jack043, Jak, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jh666, Joshua_T, JPU, Kabukiman, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, KINIMODUS, Kjon, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Koci, KOko, komik.sx, komiksák007, krvinka56, kubanec13, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Lijem24, Lisien, listr, Lobok257, Longin, LookAss, Luigim, luky.kuky10, Luqi, m.jedle, maara, Madao, Madmax, Malachias, malylada, Mankin, marduk, markic, Martin Buchal, Martinb, Marv, Marvin, Masinfira, Matej-29, Maty48, Maxman2000, ma_fecko, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, misa, Mitthrawnuruodo, Mononoke, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, namdnas, NecRoman, Netorack, Neutrino, Nightmare, Ninjer, noMster, nx, o2t2, Odrikani, Olesh, Oompa Loompa, oru, Paldini, Pandos11, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Piggyslav, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, punisher, pusta, Radkos, raenius, Raikou, RainDamage, RaptoR, Renato, Ricarderon, Robb, robertsedmik, Roiser, roswelll, Saiffer, saja, Salien, Samurai-Jack, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Skot, skřetman29, Slávek, slavik38, sleepless, Spider-man, Spike, stanleystar, Symbi, tacmud, terrordemon, The Genius, the One, TheDoctor, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, tonda, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, Viking, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, yarda, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
arnecht, Arthas_SVK, Azik2586, Bury, deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, FatMonster, fusnix, Hauzina, henrycruel, isildur heir, jedy357, komiksák13, Lairen, Odal , Pavouk01, Slaine
Shání (6)
Al0f0k, Braindead, delta11, Hauzina, pavel, suricattaontheway
Nabízí (4)
66pepo66, Luigim, luzaloudekst, MB