Koupit
Comicsový časopis neboli comics na kvadrát.

Comicsy:
Blacksad: Rudá duše 2. část (dokončení) - Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnido
Boží práce - Ben Edlund, Derek Fridolfs
Otec - Jane Espenson, Jason Alexander
Někdo to rád horké - Sam Loeb, Tim Sale
Tajná válka (ochutnávka) - Brian Michael Bendis, Gabriele Dell´Otto

Publicistika:
Stále vpřed (úvodník) - Jiří Pavlovský
Vaše vnitřnosti v koši nekončí (listárna)
Česká krev: Aktuality - Tomáš Prokůpek
Mučírna Next Generation: Obálky
24 lží na stránce - Štěpán Kopřiva
Anime a manga - Bosonohý Gen - Ľudovít Plata
Mučírna Martina Němce - Martin Němec
Gotfridův seznam (výpis komiksů za rok 2007)
Z cizího krev teče: O americkém komiksu - Jiří Pavlovský
Drůbky
Muž na pitevním stole: Brian K. Vaughan - Lukáš Růžička
Série na pitevním stole: Y - Poslední muž - Lukáš Růžička
Komiksové milníky: Paprsek z velkého světa - Milan Krejčí
Komiksové milníky - Tajné války v historii Marvelu - Jiří Pavlovský


Scénář
Brian Michael Bendis, Juan Díaz Canales, Ben Edlund, Jane Espenson, Sam Loeb
Art
Jason Shawn Alexander, Gabriele Dell'Otto, Ben Edlund, Derek Fridolfs, Juanjo Guarnido, Tim Sale
Obálka
Eric Powell
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Jiří Pavlovský, Richard Podaný
Publicistika
Štěpán Kopřiva, Milan Krejčí, Martin Němec, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Tomáš Prokůpek, Lukáš Růžička
Žánry
akční, magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný + černobílý
Váha
250 g
Stran
72
Cena
99 Kč
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.8.2015 12:38CREW² #21
    Upirsky special? Proc ne:-) me to bavilo. A samozrejme blacksad - super dokonceni z minuleho cisla.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš27.7.2015 13:06CREW² #21
    Zdá se, že jsem jedinej, komu se Blacksad absolutně nelíbí, ale nechápu, jak můžou zvířata vystupující, jako lidé takto bodovat u českých čtenářů. Já jen vidím ty kresby a chce se mi zvracet. Nejraději bych tam poslal Franka Castle ať to rozstřílí na sračky a udělá si z tý ZOO rohožky..Hodnotit nebudu...
  • Woffce
    Woffce10.10.2009 12:42CREW² #21
    Sto nedám jen proto, že až na "Mučírnu" mě v publicistice nic nezaujalo (I Should Like, ale jsem hyper-laik - publicisté jsou v tom nevinně... :---)). Tentokrát komornější příběh přerostlýho kocoura mě nadchnul přinejmenším tak, jako oba předchozí - a o Guarnidově kresbě už snad ani netřeba psát; "Blacksad" mi, inu, opět způsobil blaženost. Z "upírovin" se to nejvíc podařilo skvělý "Boží práci". "Někdo to rád horké" za ní ovšem daleko nepajdá, a "Otec" má jen smůlu, že se ocit´ v tomhle čísle - ve slabším by kraloval.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.9.2009 16:43CREW² #21
    TOP: Blacksad & Někdo to rád horké
  • andywart
    andywart16.1.2009 01:10CREW² #21
    Blacksad je najlepší. Príbehy upírov-čo ja viem, čakal som viac krvi. Někdo to rád horké má asi najlepší scenár. Príbehy sú slušne kreslené.
  • willis
    willis27.5.2008 14:13CREW² #21
    Na Blacksada se vžycky budu těšit, i když je tentokrát námět pro dost lidí problematický. Ono přeci jenom je trochu divný, že v reálných historických událostech našeho světa vystupují zvířecí bytosti. Upíři i publicistika jsou ok. Spokojenost.
  • Namrepus
    Namrepus24.3.2008 13:32CREW² #21

    Tak tu máme další fádní číslo magazínu CREW.Přiznám se,že si CREW kupuji už jen z určité setrvačnosti,doufajíc,že se jednou vrátí do starých kolejí.Do kolejí,kdy tu byla CREW pro všechny(původní magazín - shruba první polovina série) a každý si v ní vybral to své.Teď tu máme dva magazíny pro INTELEKTUÁLY (Zkrat a Aargh) a jeden magazín pro náročnější (ortodoxní comics fanové - tudíž zde přítomní) a to již zmiňovanou CREW.Mám ale takový dojem,že se tu zapomíná na comics pro větší skupinu potencionálních comicsových čtenářů a to comics tzv. maenstreemový (a to do slova a do písmene) nenáročný, zábavný,kladoucí důraz především na vizuální stránku a známější postavy (Superman,Batman,Spider-man,X-men,Lobo(v klasičtějším provedení) ... J.Lee,M.Turner,E.Benes,Churchil atd..).
    Comicsový trh v české kotlině asi nikdy nepochopím.Zatímco přední comicsový magazín CREW se jen údajně tak tak zaplatí,sešitové řady se (PRÝ) u nás nechytnou,komerční pokusy s již zmíněným magazínem (WILDC.A.T.S. vs. X-MEN apod.) dopadly po stránce prodejnosti (za hlasitého remcání "těch náročných" ) více než dobře.A jak se zachoval vydavatel (?),místo aby zkoušel dále VYDĚLÁVAT (nebo alespoň střídat čísla: - pro náročné - popík - pro náročné - ...) ,ustrnul v žánrové NErozmanitosti a ve stylové NEpestrosti.
    Jinými slovy vyšlo další číslo magazínu,který mě bohužel již delší dobu míjí.



  • Wiruss
    Wiruss22.3.2008 14:13CREW² #21
    Další Crew už vyšla v trochu rozumné době po minulé a opět se drží celkem vysoko. Ukončení Blacksada je výborné, opravdu nechápu vaše zklamání, čím dál více přemýšlím o tom, že nakoupím znovu těch 6 crwí, Blacksady opatrně vyjmu a nechám svázat, jelikož souborově to u nás asi nikdo nevydá, přičemž úrovní je to nad 95% toho co u nás jako komiks vychází. Boží práce, má zajímavou myšlenku, ale odhadnutelný konec. Otec byl takový neslaný nemastný, jednoduchý, ale kresebně zajímavý. Někdo to rád horké mě pro změnu nezaujal kresbou, ale scénářem s pěknou pointou. Mínusem jako minule je ukázka, tentokráte z Tajných válek, která naprosto zbytečně krade (opět) 3 barevné strany, přičemž nedává naprosto nic, maximálně povědomí o kresbě, ale tu si člověk udělá i prostým prolistováním v knihkupectví (opravdu tyhle ukázky nechápu, stránka pěkné reklamy na danou věc by mě zaujala více). Publicistika není tentokráte tak zajímavá jako minule a stráží ji nic neříkající a téměř neinformativní článek o obálkách, neboli o věci o které bych si rád přečetl (a taky jsem to začal číst hned po úvodníku jako první věc), ale to by to o něčem muselo bejt a ne jen holé konstatování jasných faktů.
  • erik
    erik19.3.2008 18:07CREW² #21
    Ehm. Hm. m... Neviem, či sa mi moje percentuálne hodnotenie nebude zdať po čase privisoké, ale smutne konštatujem, že ma nič okrem príbehu Boží práce nezaujalo. Blacksad priemer a to hlavne scenár. Ostatné komiksy ma nezaujali. Tajná válka, to si kúpim tak, či tak, ale ukážka nehovorí nič. Kresba, na to si asi budem musieť zvyknúť, ale posúdim až po prečítaní celej knihy.
    Publicistika sa mi, naopak, celkom pozdávala. Takže tak.
  • choze
    choze18.3.2008 13:17CREW² #21
    Tenhle Blacksad mě navzdory atraktivnímu tématu (ale to má vždycky) jako většinu nechytl. Naopak upíři nejsou moje krevní skupina, ale kraťasy se až na slabšího Otce povedly a opakovaně mě oslovila i publicistika s články o comicsových obálkách, dekompresi a Tajných válkách, i když ta ukázka z nich je naprosto o ničem a spíš než funkci návnady plní funkci příkladu dekomprese.
  • krvinka56
    krvinka5618.3.2008 12:24CREW² #21
    Tak a mámetu další Crew už 21 musím pochválit obálku je perfektní ikdyž její barevnost je naprosto stejná jako ta minulá tak semiopravdu líbí.Tentokrát její zmněření je na upírské kraťsi sice je hlavním tahounem Blacksad ale upíři mi v Crvi už dlouho chyběli bral bych i tvrdší horory nebo zamněření na erotiku konec konců od toho je Crew magazín aby lidi seznamoval s komiksem.Tak a zdeje mé jednotlivé zhodnocení jediného komiksového magazínu co unás vycházi.

    Tak hlavní je zde dokončení BLAKSAD:RUDÁ DUŠE: mne se tento díl líbil kresba je ochloupek lepší.Příběh je svižnější než ty ostatní,sicer není pro každého ale já sem spokojen.

    BOŽÍ PRÁCE:má to dobrej příběh upír je perfektně pošahanej cvok.Závěr této povídky fakt nemá chybu.Kesba je dost dobrá sice bych to bral spíše černobílý nevím barevnost tomuto příběhu dost škodí.Ale jinak sem opravdu spokojen.

    OTEC:Povídka u keté mne kresba ani příběh moc nebraly moc rychle ukončené a bez pořádné pointy či nějakého podstatného závěru.nic moc ale přečetl sem si ji.Ale kté se nevrátím.

    NĚKDO TO RÁD HORKÉ:Tak při prvním prolistováni mne tento kraťas jak kresbou tak příběhem moc nezajímal a nechal jsem si ho úplně nakonec,A to sem se hodně zmýlil kresba je naprosto perfektní děj příběhu se rrychle šine k fajn konci je to perfekktně nakreslená etudka se zajímavým příběhem.Nejvíce mne zaujala kresba toho šíleného doktora je naprosto super.

    Tak se dostáváme ke článkům úplně nejlepšší je určitě úvodník pana Pavlovského.Vyjmečně sem si přečetlmučírnu next generation tentokát perfektní.24 lží na stánce dekomprese považuji za nejhorší článek jakej se v Crew kdy objevil pochvýli čtení sem už netušil co sem předtím četl a po dočtení tohohoto dost suchopárného článku sem ani moc nechápal co tím autor zamýšlel.Články o mnze vždy schutí hltám a tenhle byl jako vžddy dobře napsaneej.Mučírna prostě mučírna.O americkém komiksu nic moc zajímmavé nic co byse člověk nedočet na internetových stránkách Crew.Muž na pitevním stole je tewntokrát perfektně popsán rychlé a zábavné.Stejně tak sérije na pitevním stole perfektně naspaný článek který dá možnost si usdělat představu oto daném komiksu.Komiksové milníky patří k těm článků co mají pořád stejnou kvalitu.články o komiksových válkách sou prfektně napsané(aby takky nebyli když to psal Pan Pavlovský).Ukázka z připravovaného komiksu tentokrát dřv ež zmíněný komiks vyšel nemohu se dočkat.Málem bych zapomněl na redakční strip kterej je fakt super.3koda že nemá samostatnou stránku.Ale je asi dobře že vychází po troškách.Taky bych s chutí vypíchl reklamu na předposlední straně je fakt dobře provedená a vtipná.Naposled mne takto zaujala rekla na Lobo kontrakt na Boga.Takže když to shrnu je to umne jedna ztěch nej Crwí co zapoisledních pár čísel vyšla.Ale už se těším na příští obálka vypdá naprosto fantasticky.




  • andre
    andre mecenáš18.3.2008 08:28CREW² #21
    Tak po dlooooouhé době mě v crwi bavily všechny příběhy. A publicistika zase rozšířila seznam "sehnat-přečíst". Takže já jsem tímto dílem opravdu uspokojen. Pouze bych si dovolil jednu menší výtku, která se týká Blacksada, pokud neumím nějaký jazyk, tak bych se neměl pokoušet být kreativní při překladu a něco si vymýšlet. Jedná se konkrétně o scénu z přístavu a "němčinu" námořníků. Je gramaticky naprostý blábol a v originále také německy není. .... Ale jak říkám, to je jen taková drobounká piha, na jinak velice zdařilé crwi. Takže tak.
  • blackJag
    blackJag admin17.3.2008 11:50CREW² #21
    Zase velmi pěkná obálka, která tak hezky navodí atmosféru pro združené téma kraťasů tohoto čísla - a to téma upírů. Všechny povídky jsou navíc skvělé a nadprůměrně vypointované, takže jsem se opravdu zasmál. Blacksad, jak jsem psal u minulého čísla, nezklamává, svou náladou připomene klasické špionážní a politické filmy, navíc opravdu pěkně kreslené. A co mne opravdu dostalo, tak ochutnávka na Tajnou válku - Nick Fury v obýváku Petera Parkra :-D Dost mi to k večeru zvedlo náladu. Dále samozřejmě kvalitní publicistika... Zasrané vedro! :D
  • royan
    royan15.3.2008 09:18CREW² #21
    Kraťasy opět super. Což se nedá řict o hlavním komiksu . Po prvním i druhém albu jsem byl z Blacksada nadšen. Ale tento díl je naopak o ničem. Seňor Canales by se měl vrátit ke klasické detektivce, tyhle politické zápletky mu moc nejdou.
  • mikki.maser
    mikki.maser14.3.2008 20:08CREW² #21
    lobo mi teda vubec nechybi ... stejne se mi zda ze je ho tam az az . ruda duse mela moc urychlenej konec , upiri se mi libili , hlavne ten od Loeba a Sale ty ja zeru :P . clanky me moc nechytli , a navic byla dobra obalka . Pro me 75 % . p.s. zviratka uz sou trochu okoukana ...
  • Tauren
    Tauren12.3.2008 17:18CREW² #21
    Upíri mám rád ale tady jaksi taksi nevim nevim. V celém čísle mi chyběla brutalita. Škoda že už to nepřeháněj s Lobem
  • Spacecore
    Spacecore11.3.2008 14:38CREW² #21
    Tato Crew mě nezklamala,ale ani nijak zvlášť nepotěšila (teda potěšila,tím že vyšla!)
    Blacksad výbornej,líbil se mi nejvíc ze všech tří.Upíři nic moc,ale šlo to.Hlavně Boží práce stála za to.A publicistika mě potěšila velice (zvlášť úvodník,Jiří ví;) ...
  • curlytom
    curlytom11.3.2008 08:03CREW² #21
    Vysoké hodnocení hlavně díky Blacksadovi.
  • vasek
    vasek8.3.2008 15:19CREW² #21
    Škoda, že se nejedná o čistě monotématicky zaměřenou krev. Upíří tématika mi přišla jako docela zajímavý nápad. Blacksad celkem ušel, bohužel scénáristicky má sestupnou tendenci a výtvarně se z příjemného noiru hrabe čím dál víc do kýčovitých barviček a přiblble se pitvořících obličejů. Jakkoli tedy Blacksad zatím plnil funkci taháku čísla, konkrétně tady jsem měl pocit, že spíš překáží. Místo něj mi v čísle chyběla nějaká opravdu ulítlá upírská saďárna.

    Určitě je ale tahle Crew lepší počtení než minule. A navíc za cenu dvou másel. No jo, mlíko je dneska halt drahý...
  • Davey
    Davey7.3.2008 23:20CREW² #21
    Blacksad je suprovej.Upíři nebyli zas tak špatní.Hodně mě potěšil článek o Vaughanovi, je to super týpek.Pride of Baghad a teď i Mystique jsou mé dost oblíbené komiksy.
  • HEX
    HEX7.3.2008 16:45CREW² #21
    Zvířátka už se okoukala, ale tady naštěstí přispěchali na pomoc upíři.
  • Dinik
    Dinik7.3.2008 11:55CREW² #21
    Opět další podprůměrná Crew. Blacksad o ničem, ani přečtení obou částí najednou mě nijak nenadchlo. Doufám, že další už nebude. Upíři byli celkem fajn, ale na tak málo stránkách a s tak krátkými příběhy, že bych toto číslo upírským rozhodně nenazval. Publicistika také nic moc, čili pro mě další crwavé zklamání. Další číslo už vypadá po obsahové stránce o něco lépe.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade6.3.2008 21:01CREW² #21
    Ten závěr Blacksada mě celkem zklamal, takovej jak narychlo ukončenej. Upíry můžu hodně a příběhy se mi celkem líbily, mohly být, ale lepší. MdS
143072
Četl/a (90)
2scha, adevr, Alfi, ben_bella, bierce, blackJag, Blacksad, Bubákolog, calvin10, Cemino, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filmator, filosh, Final, flipflop, Fox01, gwen666, Houbař, house192, hypermlok, J.Connor, James, jh666, jindroush, jiskra, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kitykatyn, Knuckless, Lawer de Sanctis, libcenko, Librarian, Lobok257, luky.kuky10, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, monte walsh, Moyek, namdnas, NecRoman, Nexis, oleav, Paldini, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , PH79, Poseidon1978, raimi, RaptoR, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, seneke, SHORTY, smazenapikantniskeble, Spacecore, spekktrum, strougy, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tommy_88, trudoš, tukak, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(296)
007, 2scha, 5555, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Andreew, andywart, Artigas, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bierce, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, bodhi, Braindead, brkowycz, Bubákolog, burzum, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Celestius, Cemino, Corvus, Cr4sh, crewni.konzerva, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, danyno76, Davey, DAxik, DEmnoG, denny, Dinik, dirty_sanchez, disclose, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Draco nobilis, DracoAn, dre, Duff.man, duri, Durvi, eliera, emanek, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, Filios dVekerec, filipes, filosh, Final, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Fugas, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, Grynca, gwen666, Hamichal, hawkzn, hedgehog, hellblazer, HELLEIA, hi_jacker, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, jett, jh666, JindrasT, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, J|P, K-Os, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, KarlosJB, Kazumaki, KdG, KejMart, keNNoslaw, killermarf, Kitykatyn, Klatic, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, Knuckless, konous, krvinka56, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, libcenko, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, lokeren7777, luky.kuky10, maara, macomix, mainman, majer, Majkl, mangan, markic, Markyz de Sade, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, Maxman2000, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, metalmaus, mgeralt, Michal Opitz, MickeyStuma, mikado, mike731, mikki.maser, Mikko, mirror, misa, Mistak, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, morbi, morbn, morlum, Moyek, MP, Mr. Terrible, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, nick, Nightmare, noMster, Nyxxie, Odal , Odrikani, OldaB, oleav, Olesh, Orbeek, Paldini, pata, pavel, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , PH79, planika, POLAKST, Poseidon1978, PP, q, RadimNemec, Radkos, Radowan, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Robb, robert.hladil, robertsedmik, Rorschach, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, SantinoV, Saran, seezeethree, seneke, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Stara.kryta, strougy, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, TBB, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, Tialster, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tommmson, Tommy_88, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, Ukko, vallyslayer, valon, vasek, Velkej šéf, Viking, vita, vranakx, vrazdinek, vteco, VXP, willis, Wiruss, xai, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (3)
fusnix, Maty48, R3d
Shání (1)
gobers