V galské osadě probíhají přípravy na oslavu výročí vítězství u Gergovie. V té samé době dorazí do římského tábora eskorta s vzácným vězněm. Je ním korsičan Kalamaikamikmikmix, vůdce korsické opozice římského impéria. Protože součástí oslav bývá tradičně i vymlácení římského tábora, zajatec dlouho zajatcem nezůstane. V doprovodu Asterixe a Obelixe - kteří chtějí vidět, jak tamní lid odolává Římanům - se pak vrací zpět na Korsiku.

V pořadí dvacátý třetí svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 20. svazek série.
Na prvním až třetím vydání je uvedeno římskými číslicemi XXIII. pořadí ve kterém toto album původně vyšlo.


Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-0719-2 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
99 Kč
Originál
Astérix #20: Astérix en Corse (Dargaud, 1973)
Varianty
Asterixova dobrodružství #20: Asterix na Korsice (3. vydání) (2007)
Asterixova dobrodružství #20: Asterix na Korsice (2003)
  • Kabukiman
    Tak to já jsem jel bez překladů jen podle obrázků...:))) Vůbec jsem netušil o čem to je,takže se mi asi líbil jen sled zábavných obrázků :D Asterixův syn je ještě v poho, kompletaci ti rozhodně doporučuji:)
  • J.Connor
    :) já to německý vydání i dohledal, mám asi 12 čísel, rodiče mi to vždycky jednou simultánně přeložili a pak už jsem jel po paměti. Zajímavý taky je, že se mi spousta panelů i po těch letech naprosto konkrétně vybavila...holt Mind is a terrible thing to taste ;) ... z posledního nákupu mi ještě zbývá Asterixův syn, takže jestli zůstane feeling na stávající úrovni, jdu do postupný kompletace.
  • Kabukiman
    J.Connor: jo byl jsem na tom uplně stejně :) Nedávno jsem mu také po nějaké době přišel zase na chuť a asi před měsícem jsem ho znovu komplet dočetl:) Nutno podotknout, že poslední díly jsou docela peklo- mimozemšťani, lítající Arnoldové... Co se týče tohodle dílu, člověče já ho měl v té němčině snad taky a taky jsem ho hltal!:))) Tvůj příspěvek mi nějak připadl jako bych ho napsal já...divný :D :D :D
  • J.Connor
    Asi si Asterixe zkompletuju. Jako dítě jsem ho hltal, pak si ho jednou zkusil přečíst v pozdní pubertě a už mě to nijak neoslnilo, takže jsem se jeho sbírání nevěnoval, ale teď ho po víceméně rozmařilém nákupu několika čísel začínám opět cenit (já tedy nikdy nepřestal, ale v mezidobí jsem ho uzavřel v kategorii dětské čtení, kterým samozřejmě je, ale po šichtě v práci si na relax dát jedno číslo je velmi očišťující a člověk už dospělýma očima oceňuje zase úplně jiné aspekty). Asterix na Korsice bylo navíc jedno z prvních čísel, které jsem kdysi vlastnil a v mnohonásobném hltání každého panelu mi nebránila ani němčina.
  • Fry
    Tenhle dil je unikat, jeden z nejlepších.
  • The Genius
    Tenhle díl mi přišel trošku slabší.
  • DEmnoG
    Asterix.....