Str_060
Autorka Simone Lia původně vydala svého FLAFÍKA ve 4 dílech jako „příběh nezodpověditelných otázek, lásky, zoufalství, dobrodružství a štěstí.“ Flafík je králíček, o kterého se stará úzkostlivý svobodný muž jménem Michael Pulcino. Michael se snaží Flafíkovi objasnit, že on není jeho tatínek, ale zdá se, že Flafík si to nedá vymluvit. Michaela pronásleduje nechtěná přítelkyně. Částečně proto, aby jí utekl, odjede Michael s Flafíkem navštívit své rodiče na Sicílii. Unikne jí? Vyrovná se Flafík se skutečností, že není lidský tvor? Vše je aspoň zčásti vyřešeno v naprosto neodolatelném grafickém románu.

Simone Lia je neuvěřitelně originální vypravěčka, která odzbrojujícím způsobem spřádá dohromady skutečný život a realisticky vykreslené emocionální situace s bizarní hravostí kreslených seriálů.





Scénář
Simone Lia
Art
Simone Lia
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Gisela Kubrichtová
Žánry
existenciální, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-230-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
180 x 170 mm
Tisk
černobílý
Váha
334 g
Stran
192
Cena
299 Kč
  • deefha
    deefha mecenáš12.2.2023 21:01Flafík
    Roztomilé, protivné, dojemné i nepříjemné zároveň. Králík se celou dobu chová jako děti přesně v tom věku, kdy jejich projevy nejvíc nesnáším, takže ty pasáže s Flafíkem mě vlastně celou dobu hrozně iritovaly. Jakmile ale došlo na vztahová a rodinná "dramata", bylo to hned lepší. Konec dobrý, všechno dobré - ten byl asi nejlepší :-)
  • Pej
    Pej3.11.2018 11:56Flafík
    Pěkný, ze života, ale na mě moc depresivní a prázdný (což byl asi záměr).
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.9.2018 12:42Flafík
    Knihu jsem před tak deseti lety vytáhl z knihovny a po dvou stránkách jsem ji znuděně až znechuceně vrátil zpátky. Teď, když jsem ji otevřel znova a viděl jsem to "Tatííííí" na každé stránce, a odehnal stejně kvílející děcka a přivázal je ve sklepě k topení, ať dají chvíli pokoj, mě hned pohltila. Lidský hrdina je takový tichý mamlas, co by se nechal zežrat i muchama ale podle všeho už není panic. Má malého králíčka, který je jeho synem - takže jasně, že nemůže být panic, to dá rozum, ne?! Akorát teda nevím, jestli bych ho pouštěl do ZOO a o velikonocích do obchodu. Králíček se jmenuje Flafík a podle něj se jmenuje i tato kniha, kdyby to někomu nedošlo. Flafík je králíček, který s odzbrojující naivitou, dětskou nevinností a bezstarostností čtenáři upozaďuje a prozařuje problémy jeho lidského otce a rodiny.

    Tento náš hrdina je v apatickém zoufalství nad neuspokojivým stavem svého nudného života. Za celou knihu se skoro nic zajímavého nestane, ale autorka to "nic" přenesla s takovou ženskou lehkostí a jemným vtipem, že jsem to zhltl jak králíka na smetaně. Velice povedená kniha, jsem rád, že jsem ji doma z knihovny konečně vyštrachal. Všechno je jasné, doufám!
  • kaylin
    kaylin5.2.2016 07:48Flafík
    "Flafík" není komiks, který vás musí za každou cenu naplnit. Není to komiks, který se vám podbízí, který se vám musí za každou cenu líbit. Ale pokud si k němu najdete cestu, nejspíš se vás dotkne. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/02/1095-flafik-65.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.8.2010 11:51Flafík
    Když on je tak strašně roztomilej... Každopádně tenhle komiks svůj potenciál, který příběh má, bohužel nevyužil a na první pohled dobré nápady (např. vyprávějící snítko prachu, apod.) vyznívají do ztracena respektive do nevtipna.
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 14:11Flafík
    Zmatený králík se zmateným králíčkem. Nepřišlo mi to vtipný ani zábavný. Ale každému se líbí něco jiného.
  • Kocour
    Kocour16.4.2010 11:53Flafík
    Flafík šel naprosto mimo mě. Autorce nelze upřít ohromnou míru představivosti, komiks je narvaný nejrůznějšími velmi originálními nápady (co se komu honí hlavou), jenže jako celek kniha čtenářovi vůbec nic nedá. Celá ta "dějová" linie o tom, že flafík je králíček, ale odmítá si to přiznat a Michaelovi řiká tatí, je možná nějakou rafinovanou metaforou, ale pokud ano, tak jsem ji nerozluštil.
  • BlackDragon
    BlackDragon28.2.2010 02:53Flafík
    jemne a nezne
  • royan
    royan25.11.2009 22:47Flafík
    Příjemné oddychové čtení.
  • meredith
    meredith6.5.2009 13:28Flafík
    Krásně naivní králíček, který papká steaky, jen.. aby se podobal člověku.
  • vifi
    vifi21.10.2008 12:32Flafík
    Takovy maly zazrak. Vtip. ironie, fanatazie, neha, cerny humor, maly kralik, vztahy. Podivny a pritom nesmirne funkcni koktejl. Doporucuju.
  • willis
    willis6.10.2008 10:47Flafík
    Asi týden jsem přemýšlel co k tomuhle napsat za komentář a nic mě nenapadlo. Nevim, nějak mě to neoslovilo, s hlavním hrdinou jsem ty jeho strasti nijak neprožíval. Loseři jsme všichni a zvlášť v žánru intelektuální komiks nám to autoři dávají silně sežrat :)Ale proč je tady ten personifikovaný králík? To jsem nějak nepobral :). Napadl mě jen jeden důvod. Kdyby tam byl místo něj nějaký klučina tak by byl občas dost nesnesitelný, ale ten králíček je tak roztomilý, to se na něj člověk snad ani nemůže zlobit. :). Ale našel jsem tam i tak 2-3 dobrý nápady (vypravěč smítko vs. vlasový lup, náhled do hlavy na mozkové pochody), takže úplně potopit to nemůžu a ani nechci.
  • vasek
    vasek3.10.2008 19:52Flafík
    Naprosto neuvěřitelný, jak dokáže autorka pracovat s triviální kresbou a textem. Je to roztomilý, ale ne zas přehnaně, je to trošku "blboučký", ale tak úplně akorát. Myslím, že Flafík je tutová perla. Stopro koupit!


  • listr
    listr31.7.2008 11:22Flafík
    Užasné, také by jsme chtěl vymyslet něco takového, tak dospělého a přitom ta naivní kresba vypadala jako něco pro děti.
  • yogi
    yogi18.5.2008 12:33Flafík
    Takhle nenápadně k nám přicházejí komiksové skvosty .Žádné kdy už to konečně vyjde ,zítra to jde do tiskárny ,žádné rojení ultras před komiksovými speciálkami . Jako vždy zmatení čeští knihkupci a knihovníci umísťují Flafíka do výlohy vedle kocoura Vavřinečka a v knihovně do dětského oddělení . Přitom tento komiks ocení spíše starší čtenáři ,kteří už mají za sebou mají nějaký ten vyhaslý vzt ah a je jim už jasné že život nebude nějaká super jízda.Jak přede mnou napsal bílý čaroděj ,čtení je to vtipné i dojemné .Pro mě zatím komiks roku .
  • Woffce
    Woffce18.3.2008 14:02Flafík
    Mám před sebou fakt těžkej úkol: Naťukat sem slova, který by aspoň trochu přiblížily ten úžasně uklidňující zážitek z týhle půvabný knížky, plný jemnýho humoru, žensky vlídnýho sarkasmu a - světe, div se - mužský něhy; zážitek z rodu konejšivý melancholie Craiga Thompsona v jeho "Pod dekou", a zároveň ne nepodobnej radosti z toho nejsusšího ze všech suchých humorů v podání protagonistů animovanýho seriálu "Dr. Katz" (kterej - bohužel - kdysi TV Nova krzevá píplmetry i přes MOJI velice velkou sledovanost stáhla po pár dílech z vysílání). Mě, zkrátka, Flafík očaroval - a snad jsem ten "fakt těžkej úkol" aspoň z části splnil, aby moh´ ten (ne)králík se svým (ne)tátou čarovat i jinde. Punktum.
14864