Příběhy varují před stereotypy života v přepychu a nudou života v bídě.

Obsah:
Černé stíny (light)
Černé stíny (Ultra light)
Černé stíny
Pig Pog
O princezně, která hajlovala
Puch
Bouda v lese
Vytamaxima
O otylé rybičce
Paraolympiáda
Planeta hlav
Box


Čtvrtý svazek edice Dobrodružství


Scénář
David Kalika (Kakalík)
Art
David Kalika (Kakalík)
Redakce
Radka Johanidesová
Žánry
humorný, underground
ISBN/ISSN
Divus
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
černobílý
Váha
181 g
Stran
64
Cena
100 Kč
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin4.1.2010 17:30Kakalíkovy komiksy
    Řekněme, že už jste si přečetli něco od Divusu. Tak si řeknete, odvahu, brácho, a otevřete to. A nezbyde vám než zírat, ale v pozitivním slova smyslu.

    Autor ovládá několik stylů, všechny podobně primitivní a založené pouze na liniích a kružnicích, pročež pro mne byla krabice od bot v poslední hříčce příjemným překvapením. Dá se říct, že ve vnímání příběhu vás kresba rozhodně neruší, muhehehe. Barevnost nápodobně.

    Příběhy samy jsou dokonale vypointované, úsporné a jako ze života. Král řeší problémy s výchovou hajlující dcerky rozvodem, tatínek cynik po smrti překrmené rybičky prohlásí "Tak z té už řízky nebudou", nemáte míčky na ping-pong, protože vám je sežrala svině? Řešení jednoduchá jako facka! Ano!

    Zpracování je dobré, ba i obálka lehce láká, jen překlad do angličtiny není zrovna dvakrát přesný, formulace nefungují při přenosu vtipu.

    Nedá se než doporučit. Je to takové poklidné novoroční čtení plné zombie, hajlování, souložení, tlustých střev a jiných paralympioniků... Prostě řeší se tam ty samé problémy jako u mě doma.
  • willis
    willis23.3.2009 13:42Kakalíkovy komiksy
    Underground je underground, prostě jsou to komiksy který autor pravděpodobně smolil někde pod lavicí v nudných hodinách na střední škole, dával je číst spolužákům o přestávce, následně ti ho plácali po zádech s tím jaký je to vtipný chlapík.
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.1.2008 08:14Kakalíkovy komiksy
    Už dlouho si chci sesbírat perly od Divusu a čistě náhodou jsem na toto narazil v jednom ostravském intelektuálním knihkupectví. A už je to doma - i tady;-) Jelikož jsem už četl Tučňáka od Kakalíka, věděl jsem co čekat a sqěle jsem se pobavil. Strašně by mě zajímalo proč Černé stíny zrovna krosí kolem Havířova, kde jsem se narodil? Jestli má autor s Havířovem něco společného nebo je to pražácky výsměch lidem "z lesa" (tzn. všem kdo nejsou z Praglu). O princ., která hajlovala, bouda v lese dost ucházející, Vytamaxima a paraolympiáda totálky. Líbí se mi střídání kreslířských stylů, tučňákoidní pouze Puch. No vzato kolem a kolem tento kousek rozhodně stojí za to.
11111