Římanům dochází, že v síle Galů je nějaké tajemství. Nasadí tedy špióna (Caligula Minus - Caligulaminix), kterému se podaří úspěšně infiltrovat a získat důvěru Asterixe. Po napojení kouzelnou polévkou, jenž mu dodá sílu a odhalení, Caligula Minus prchá a podává hlášení. Jeho centurion (Caius Bonus) se rozhodne unést druida Panoramixe, což se Římanům podaří. Asterix se vydává hledat druida, nachází jej v Malobonu, přičemž je sám chycen. S Panoramixem vymyslí léčku a místo naslibovaného nápoje na získání nadlidské síly, připraví Římanům nápoj urychlující růst vlasů...

U nás poprvé vyšlo jako Gal Asterix - Sedmička pionýrů, 9.-10. ročník, vycházelo od 11. 6. 1976 do 4. 3. 1977.
V pořadí první svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 1. svazek série.


Scénář
René Goscinny
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Zuzana Ceplová
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-0721-5 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
103 Kč
Originál
Astérix #01: Astérix le Gaulois (Dargaud, 1961)
Varianty
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (7. vydání) (2024)
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (6. vydání) (2015)
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (5. vydání) (2007)
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (4. vydání) (2004)
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (3. vydání) (2001)
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (2. vydání) (1997)
Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie (1992)
  • Daw8ID
    Musím se přiznat, tohle je moje první zkušenost s komiksovým Asterixem. Viděl jsem všechny hrané filmy, první dva znám skoro nazpaměť, a z dětství si pamatuji útržky z těch animovaných. Dokonce si pamatuji maličký, česko-polský komiks s Asterixem, kterým byl přibalený u balení Nutelly, ovšem k plnohodnotnému tištěnému dílu jsem se do svých 28 let nedostal (prosím, nekamenovat). Až nedávno jsem si koupil šesté vydání Asterixe z Galie a musím říct, že mě upřímně překvapuje, jak i po 60 letech funguje komiks skvěle. Jelikož je to moje první setkání s komiksem, nemám porovnání s ostatními díly a tudíž mě lehce kritizovaná kresba vůbec nevadila a nepřišla mi v ničem špatná. Velmi mě bavil Caius Bonus a jak ho Asterix s Panoramixem trápili! Co mi trochu kazilo zážitek je pár nelogických věcí (třeba podezřele krátké trvání noci) a pár zvláštně provedených vtípků v latině, jinak je to skvělá jízda, která mě nadchla natolik, že už se chystám na další díly. A že se těším!
  • Fry
    Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie - Re-reading po více než deseti letech. Asterixova dobrodružství patří napříč dějinami možná k tomu nejlepšímu co francouzský comics nabízí, a zcela upřímně kdo z nás dětství netrávil s tímto udatným hrdinou? Přesto však na tomto vydání určitý zub času vidím, nicméně věřím že i dnes může oslovit děti i dospělé ... Za mě 4*!
  • Radek Blacksad
    Tak po rokoch som si znovu prečítal prvého Asterixa a nestráca nič zo svojho čara a kvality. Vtipný a príjemný diel, v ktorom ešte Obelix tak úplne nevypadá ako Obelix.
  • jh666
    Jestli se nepletu, tak je to první Asterix. Stejně jako pozdější vydání je to skvělá zábava, ale ještě se tu pár chybek najde. Přesto by alespoň tenhle kousek měl mít doma každý fanoušek komiksů.
  • 7777
    Prvni Asterixuv pribeh. Obelix neni tolik tl**ty, barvicky ne vzdy jsou presne, ale skvely humor, originalita, prijemne pocteni.
    PS: V tomto prvni dile barda nesvazali.
  • Mamut12
    Znám i vydařenější díly, ale jako začátek je to výborné.
  • J.Connor
    Moje první setkání s mazaným Galem a jeho dobráckým kámošem ještě v hloubi 80. let a to v němčině.
  • Fry
    Skvělé Asterixovo dobrodružství, sice mam jenom 5 vydaní stejně je supr
  • KdG
    Dobrý díl, je vidět že Underzo se teprve s postavičkami sžíval a měnil v průběhu sešitu kresbu. (naštěstí k lepšímu). Scénáristicky je to v pohodě. Jen trochu barvy pokulhávaj a text v bublinách úplně nesedí.
  • dracula
    Ako rozbeh série to bolo zaujímavé čítanie. Niektoré vtipy stáli za to, avšak mohlo ich byť trošku viac. Každopádne klasika a príjemné navnadenie na ďalšie diely.
  • adinqo96
    Je to v celku fajn aj ked by som chcel novsie vydanie.D:D:D
  • The Genius
    První příběh malého ale bystrého Gala, na kterém je vidět jak se vyvíjí Goscinnyho psaní i Uderzova kresba. Prostě klasika z dětských let, ke které se rád vrátím i teď.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš9.9.2008 10:13Asterixova dobrodružství #01: Asterix z Galie
    První Asterix na kterém je krásně vidět vývoj kresby (i v rámci tohoto dílu)... Příběh je to skvělý, vtipný, ale pravý rozjezd na galského hrdinu čekal až v dalších dílech.
  • Woffce
    Já si o tomto komixu myslím, že kresbu má konečně zcela už úplně vyšperkovanou - tu kresbu místy až uderzovsky úmysltelně navozující ten všetaj nedošperkovatelnosti. A v žánru Asterixe vnímám tento žánrový komiksový sešit jako sešit klasický ve svém asterixovém žánru. Naprostá klasika zkrátka - o tom žádná. Sto dávám.
  • matrosh
    kresba ještě není vyšperkovaná ale první číslo se jednoznačne povedlo. ve svém žánru klasika
  • Kapis
    Koupil jsem si Asterixe v antiku a shodou okolností to bylo první číslo první vydání, takže dobrý start pro kompletaci;-) Tento jsem četl jako malý hodněkrát, kliasický Asterix - pohoda
  • Murphy722
    Počteníčko na dobré spaní. Klasika, která nikdy nezklame a stále pobaví.
  • Neutrino
    Je velice zajímavé, jak Asterix začínal, jak se teprve začínala rozvíjet kresba tehdy mladého Uderza. Když jsem byl menší, byl to můj oblíbený díl, ale teď ho hodnotím jako jeden z těch horších.
  • squash
    Když se objevil tento příběh v sedmdesátých letech v sedmičce, tak to bylo znamení, že tradice kreslených seriálů na zadní straně bude hodně dlouho pokračovat. Příběh patří ale dle mého názoru k těm slabším. Tak nějak se motá v kruhu. Prostě ty pořádné pecky měly teprve přijít...
  • chuy
    První příběh Aterixe. Obálka se trochu liší od ostatních alb.Všimli jste si, že v tomto albu zatím nevystupuje Idefix? Kresba hlavních postav ( a i používání kouzelného nápoje) se liší od pozdějších alb. Pro mě je to jeden ze slabších dílů, ale každý nějak začíná ne?
  • AxusNalim
    První díl Asterixe je jeden z nejlepších. Barevné provedení starších vydání je mizerné, ale třetí vydání už má novější coloring.
  • AxusNalim
    První díl Asterixe je jeden z nejlepších. Jen barevné provedení (starších vydání) je mizerné - než hnědou oblohu a modrozelenou trávu, tak radši ČB.
  • mára
    Sem moc rad, ze tohle vychazi znovu, protoze to vydani co mam doma ma totalne zmrvene barvy a co sem koukal do tohodle, nekdo si dal zalezet - jako je i u ostatnich Asterixu zvykem.
  • DEmnoG
    Asterix.....
352371
  • AxusNalim
    Náhodou jsem viděl tohle vydání v obchodě. Hrůza, kniha uvnitř vypadá, jako kdyby ji tiskli kolem roku 1980 (Některé stránky např. vypadají, jako by na nich chyběla žlutá barva). Nechápu, proč vypustili tohle, když už 5 let předtím měli starší vydání v mnohem lepší kvalitě.