Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kolážový komiks „na hraně existence", tento „deník všední úzkosti" je pravou arcikuriositou pro nelíčené fajnšmekry, balancující na hraničních výspách komixu a koláže, poezie a blastemie, hříčky a tvůrčího konceptu, skrytého řádu a zjevného nesmyslu k samozřejmé originalitě obsahové a především formální.

Scénář
S.d.Ch.
Art
S.d.Ch.
Žánry
sborník, underground
ISBN/ISSN
Divus
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
černobílý
Stran
76
Cena
111 Kč
  • Lobok257
    Prapodivná podivnost. Kolážové provedení originální, ale snad lepší si jen prohlédnou, než snažit se číst.. celé bych to shrnul jako: "kolážový průjem „na hraně existence".
  • Draco nobilis
    Nejdřív mě to štvalo a nudilo, nepřišlo mi to ani dada, ani sur-réal, ani nonsens. Ale ty jednostránkové gregerie mě docela bavily. Začínala jsem tomu přicházet na chuť...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.4.2011 12:07Varlén No. 1., 2., 3. aneb Deníky všední úzkosti
    Nakladatelství Divus by se mělo přejmenovat na "Divnus". Ano, souhlasím s tím, že tohle není komiks na pochopení. Je to změť koláží, nesmyslů, vtípků, volných asociací a hříček. Některé hlášky jsou naprosto perfektní. Tedy rysy, co bych jinak hodnotil za 100. Ale vzato kolem a kolem, je to docela solidní arcipitomost, která přes svojí androš podobu nezastře to, že koláže jsou velmi odfláklé, někdy vyloženě hnusně nahňácané. Např. letos byl na Jednom světě krásný dokument o bezdomovci, který dělá koláže (Svět podle Iona B.). Tady by se mohl autor inspirovat, jak lze velmi primitivně s velmi primitivními nástroji udělat umělecké skvosty. Ale to je jen poznámka na okraj. Nápad dobrý, potenciál ohromný, velmi světlé momemnty, celkový výsledek ale značně rozpačitý.
  • Jokerka
    Nejak jsem mela problemy se naladit na podobnou (kdyz uz ne stejnou) vlnu. Ale pak jsem se nejak zacetla. Je to chaos. Nejak nevim jak se k tomu objektivne vyjadrit. Nenadchlo, neurazilo. Asi to je tou neuchopitelnosti ze jsem z toho takova rozpacita...tak pade na pade...
  • Woffce
    Aby bylo jasno: "Varlén" je kolážový komiks „na hraně existence". Tento „deník všední úzkosti" je pravou arcikuriositou pro nelíčené fajnšmekry, balancující na hraničních výspách komixu a koláže, poezie a blastemie, hříčky a tvůrčího konceptu, skrytého řádu a zjevného nesmyslu k samozřejmé originalitě obsahové a především formální. A je jasno.
    (Anebo: Nechtějte nic chápat - a bavte se. Třeba "smrtelně vážnýma" variacema na Andyho Warhola, návodem, jak nasrat Krakonoše - anebo prostě jen kouzlem absolutního nonsensu z pera a nůžek maniakálně sofistikovaného pana S. d. Ch., jehož "Červený Amadeus" mě před nedávnem pobavil dokonce ještě víc.)