Koupit
Maxx je bezdomovec, který žije v papírové krabici a který sám sebe vidí jako klasického superhrdinu. Pomáhá mu Julie Wintersová, sociální pracovnice na volné noze. Maxx se občas propadá do jiného světa, do "Pustiny". Tam je skutečným hrdinou, tam zachraňuje Julii před podivnými příšerami a před svým úhlavním nepřítelem panem Pryč. Pan Pryč si ovšem jako jediný pamatuje své cesty mezi skutečným světem a Pustinou - tudíž třímá klíč k Juliiným i Maxxovým tajemstvím.

První ze šesti knih surreálného comicsového seriálu MAXX.

Obsahuje sešity série The Maxx #1-6 (březen 1993 - říjen 1993)

Scénář
Bill Messner-Loebs
Art
Sam Kieth
Překlad
Štěpán Kopřiva
Žánry
akční, humorný, městská fantasy, superhrdinský, ze života
ISBN/ISSN
978-80-87044-12-4 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
166 x 253 mm
Tisk
barevný
Váha
434 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
The Maxx #01 (Image Comics, 1993)
  • Django
    Django mecenáš24.3. 17:25Maxx #1
    The Maxx je ten typ komiksu co kromě akce a násilí, nabízí i filozofování. Čtenáři jsou nabídnuta témata jako syndrom obětí deprese a různé sociální úzkosti. Navíc jak se mění styl kresby podle duševního stavu postavy je prostě paráda, trochu to smrdí surrealismem. Závěrem tohohle šíleného bezdaka s fialovým stínítkem od lampy na hlavě si prostě zamilujete nebo ne.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.10.2023 15:37Maxx #1
    Normálně bych dal asi 4*, ale to hlavně proto, že v dalších svazcích se příběh víc rozjede. U nás ale vyšel jen tenhle a už na nějaké pokračování nejspíš můžeme zapomenout, takže dám plný počet, protože si ho tahle série zaslouží.

    Jednoho krásného dne to třeba vyjde jako nějaká bichle úplně celé - všech šest knih. No co, můžu snít.
  • koudy
    koudy mecenáš31.3.2015 17:03Maxx #1
    Pořád jsem to asi nepochopil... Zkoušel jsem to číst střízlivej, zkoušel jsem to číst...no málem jsem nemohl číst...
    Nevím co páni autoři (tím mám na mysli i kreslíře) berou za těžké halucinogeny, ale dal bych si taky (třeba bych se konečně chytil) :)

    Občas na mě vykoukla zajímavá myšlenka, ale během půl stránky zmizela v propadlišti šílenství.
    Vypíchnu zajímavou kresbu a zajímavou myšlenku, kterou jsem bohužel úplně nepochytil. (já vím že to moc nedává smysl...)
    Není to tak hrozná nuda, jak by se mohlo zdát z mých 2 hvězd, ale prostě jsem se někde na začátku ztratil a do konce komixu jsem se už nenašel.
  • adevr
    adevr24.1.2014 15:06Maxx #1
    Nijak zvlášť mne to neuchvátilo.

  • mart.in
    mart.in mecenáš2.4.2013 10:28Maxx #1
    Tohle fakt není pro mě, nepobral jsem to, a byla celkem dřina to dočíst. Od začátku do konce ztracen, jak v kresbě tak ve slovech, ale ne nějak příjemně. Další díly bych určitě nekupoval, takže celkem chápu, že u nás zůstalo jen u tohohle jednoho.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.2.2011 22:43Maxx #1
    Tak tohle mi opravdu silně nesedlo. Psychologie? Nevím, podle mě by se Fromm a Freud za břicho popadali... Surrealismus? Heh, tentokrát by se smíchy počůral Dalí s Ernstem. Ne fakt ne, zoufale špatnej komiks... pár vtipnejch odkazů na Gaimana nebo Wattersona to nezachrání. Píšete tu o nějaké intelektuálštině... kde je, rád bych jí viděl?
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 13:26Maxx #1
    Další díl jsem si objednal na Amazonu, už nevěřím, že bude pokračování...
  • pavouk
    pavouk4.6.2010 08:37Maxx #1
    Maxx je výborný, úchylný,vtipný. Jen víc, jen houšť a hlavně větší kapky. Doufám jen, že si to Netopejr nakonec rozmyslí a vydá další díly.
  • hypermlok
    hypermlok14.11.2009 15:40Maxx #1
    Šílený příběh s šílenou kresbou. Pro mě naprostá lahůdka. Něco takového jsem ještě nečetl. Halucinogenní nálada a prolínání "reality" a Maxxova světa je vynikající. Na hledání nějaké logiky je asi ještě brzy - je to přece jen začátek série. Jedna z nejlepších věcí, co tu vyšla. Má to jen jednu chybu. Tento svazek vyšel v roce 2007 a druhý díl je stále (na konci 2009) v nedohlednu.
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 13:22Maxx #1
    Koupil jsem, přečetl jsem a zůstal jsem zmaten. Přečetl jsem znovu a nic se nezměnilo :) Uvidíme jak se to vyvine dál, s hodnocením radši počkám až na další book, který mi to snad nějak osvětlí. Protože hodnotit něco, co nechápu, radši nebudu :)
  • willis
    willis6.2.2008 09:17Maxx #1
    Chvíli jsem hledal ten správný "timing", ale když jsem ho našel, tak jsem si to pro jistotu přečetl podruhý. Na první pohled to vypadá jako chaos. Kdo, kde, co a proč? Ale funguje to, a při pozornějším čtení se v tom dokonce najde i nějaká logika. Některé komiksy založím s tím, že se k nim časem možná vrátím. K Maxxovi se vrátím určitě a budu doufat, že vyjdou i pokračování.
  • vifi
    vifi30.1.2008 16:38Maxx #1
    Vymazlena vec. Uchylne zajimavy dej. Vyborna kresba. Sam Kieth je proste talent a machr. Hraje s rozlozenim panelu, strida styly a zpusob kresby, aby podtrhl aktualni dej. Loebsuv scenar je skvely: hlasky, dialogy, zapleteni uchylaren jako je treba debata o gender problematice a feminismu. Sny, halucinace, psychoanalyza a k tomu honicky a rvacky. Vazne dobre.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade26.1.2008 20:07Maxx #1
    V celku jsem s tím spokojený. Příběh fajn, kresba "kiethovsky děsná", ale co člověk nadělá. Jinak se mi po prvním přečtení začala slupovat fólie na obálce. Jo a všimli ste si, že pan Proč je celej Jirka Pavlovský? MdS
  • Namrepus
    Namrepus30.12.2007 13:42Maxx #1
    Nemám rád ulítlou kresbu. Nemám rád Kietha. Mám rád J.Leeho. Mám rád čistý klasický maenstreem. Mám rád SUPERHRDINY.
    Divné comicsy mi nic neříkají. Toto je divný comics. ... Líbí se mi, ... docela.

    ... KOUPIL JSEM SI HO :-/
  • Woffce
    Woffce27.12.2007 12:00Maxx #1
    Zapomněl jsem zmínit moji radost z překladu - Štěpán Kopřiva si dal záležet a odved´ skvělou práci (opět).
  • Woffce
    Woffce26.12.2007 14:02Maxx #1
    Strhující surrealistický panoptikum - opouštěl jsem ho opravdu nerad. Z počátku jsem se bál, že se v tý dávce bizarností ztratím, ale s každou další stránkou jsem byl střídavě a) klidnější, že jsem pořád v obraze; b) spokojenější, že nebejt v obraze není vůbec na škodu. Chápu, že srovnání s "Wolverine a Hulk" se nabízí, ale ačkoliv jsem s "W+H" ještě neměl tu čest, jsem přesvědčenej, že můj novej fialovej parťák bude v konfrontaci s kýmkoli vypadat naštěstí vždycky....ehm,.......řekněme "poněkud svérázně". Takže už jen asi: "Maxx" asi nebude úplně to pravý pro fandy sofistikovaných superhrdinských příběhů, ani pro ortodoxní příznivce sci-fi nebo fantasy - a ne že by tam chyběli zamilováníhodný hrdinové nebo vý(ú)lety do nových světů... Jak se ale neztotožňuju s názorem Biga G na obsah, ke kritice formy se přidávám: Občasným lovením bublin ve vazbě hrozí její rozpad, o křehkosti fólie na obalu ani nemluvím. Škoda. Než přiletíš, Netopejre, s dalším dílem (A ZA TO PŘEDEM DÍK !), dej, prosím, na tyhle naše plačky. :-)
  • Big G
    Big G25.12.2007 15:37Maxx #1
    ZKLAMÁNÍ ROKU! Wolverine / Hulk mě Kieth nadchl, a tak jsem se na Maxxe opravdu hodně těšil. A o to větší zklamání jsem dnes zažil. A když si k tomu připočtu fakt, že úprava comicsu byly typicky netopejrovská, či-li se začala slupovat fólie z obalu, rozpadat se vazba...
  • royan
    royan25.12.2007 12:06Maxx #1
    Je to zajímavá věc. Ale zatím to není něco z čeho bych padnul na zadek,tak jako tomu bylo v případě Keithova Wolverin a Hulk. Jsem zvědavý na další díly. Beru to jako úvodní book do delší dějové serie, která se bude dál nějak vyvíjet.
  • vccn
    vccn25.12.2007 10:56Maxx #1
    No, mi osobně se to teda vůbec nelíbí. A to jsem byl z Kiethova Wolverine / Hulk nadšený!
  • krvinka56
    krvinka5622.12.2007 09:00Maxx #1
    Tak jo tohle je fakt povedený sice se mi ta obálka moc nelíbí ale to je tak jediný.Toto se povedlo perfektní scénář -místy až podlemne naprosto šílený.Kresba ta je taky super byl sem sní spokojenNejvíce mne pobavil ten sen kdy bojoval stím žralokem kresba perfektně ujetá stejně jako ta hystorka.Tohle byla perfektní volba.Fakt super ujeťárna s místy které stojí k zamyšlení.Prostě bezvadnej komiks ve stylu co tu chyběl.Doporučuji.
  • AdamOLIVe
    AdamOLIVe20.12.2007 16:01Maxx #1
    Naprostá paráda. Nejlepší byla část, kde se Maxx dostal do kresleného seriálu v jednom ze svých snů. Hnedle potom vede souboj se žralokem, který fantastický glosuje pan Pryč. Ale dalších úžasných míst tam byla spousta!
  • Dinik
    Dinik14.12.2007 11:35Maxx #1
    Skvělé od začátku do konce, není co dodat. Jasná koupě pro všechny comicsové fandy!!
  • brkowycz
    brkowycz12.12.2007 20:46Maxx #1
    Tohle dílko vás vezme na vlnu šílenství nějaké postavy z tohoto comixu (ve finále snad ani není jasný kdo je čí představa, jakej svět je ten pravý) pěkněvám to zamotá hlavu a vyplivne vás to naprosto spokojený s úplně novým zážitkem. Tohle je další obrovksý kámen v "hlavním produ (mainstream)" a dost mě to pobavilo a dostalo. Nevim co bych tomu vytknul, 95 procent dávám jen proto, že Sandman Preludia Notkurna se mi líbil víc... dávám o pět procent pod maximum, protože si nejsem jistý co z toho nakonec vyleze. Hele tohle si fakt kupte. Už kvůli té kresbě!
  • Zack
    Zack admin10.12.2007 09:41Maxx #1
    Maxx jako serie je postavena na hratkach se symbolikou a zaklady psychologie. Tento prvni book je z cele serie nejkrotsi, je na intelektualstinu pomerne akcni a jako uvod do pomerne sloziteho sveta Maxxova (a nejen jeho) podvedomi, to funguje skvele. Kazdopadne je to neco, co jste asi jen tak necetli a kdyz Maxxovi date trochu te mozkove kapacity, budete se mozna divit, jak hluboky to comics je. Doufam, ze vyjdou i dalsi booky, kde se vse komplikuje, prohlubuje a kazda vysvetlena vec otvira cestu k nekolika dalsim otazkam.
  • erik
    erik9.12.2007 18:56Maxx #1
    Wow, paráda. Hoci je Keith vykreslenejší (podľa mňa) vo Wolverine/Hulk, toto je špica delirický príbeh. Dozviete sa, že za znásilnenie si môže obeť, ako žije slimák, ktorý vyskočí do polkilometrovej výšky a dôjde aj na crossover. A to všetko na pozadí dosť temného sociálneho príbehu zabaleného do absurdity. A jeden sen kreslí aj tvorca cartoonu Cow and chicken! Plus paródia na bitku superhrdinu a záporáka komentovaná hlavným "padouchem".
    P.S. Nepamätám sa, kto, ale niekto na jednom auditku (nechce sa mi to teraz hľadať) vyhlásil, že si to kvôli obálke nekúpi. Ak aj nespomeniem, že sa nemá súdiť kniha podľa obalu, tak aspoň skonštatujem, že je to chyba. Fakt.
2015893
  • Zack
    Zack admin27.1.2008 00:40Maxx #1
    Pro jistotu i tady: delalo se z originalnich digitalnich dat. Žádný scan.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.1.2008 20:49Maxx #1
    to Wiruss: a-ha, bral jsem to tak, ze se ti nebude pozdavat par stranek, ktere se treba museli doscanovat, pac v baliku z podkladami neprisly... to se myslim stalo u jedne stranky Vychazejich hvezd:). Takze co se tyce meho CZ vytisku Maxxe, tak jsem na nic, co by vylozene smrdelo scanem nenarazil, naopak, az se konecne dokopu k hodnoceni, tak neopomenu Netopejra pochvalit, pac se vcelku verne drzel originalu... a IMHO kdybych ti dal do ruky US a CZ mutaci, tak mi povis, ze ceska verze je kvalitneji provedena:).

    Jinak mam tuseni, ze po Navratu Temneho rytire prestal Netopejr experimentovat ze scanovanim a u comics nevyda, dokud nedostane origos podklady.
  • Wiruss
    Wiruss26.1.2008 19:47Maxx #1
    Ptám se právě proto, že originál nemám... Prostě celkově mě to přijde takové neosté, kostrbaté apod. jde mi o to zda je to záměr nebo chybka u Netopejra by to nebylo poprvé, že by se tislo z nekvalitního základu....
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.1.2008 18:45Maxx #1
    to Wiruss: konkretne mluvis o cem? CCa stranka a panel? U me je tisk v poradku a myslim, ze tohle tezko nekdo scanoval z originalu, pac tisk rozpixelovanej, alespon u me neni. A co jsem to zbezne porovnal s originalem, tak mimo lepsiho papiru u CZ a tedy lehce posunute barevnosti vypada ceske vydani stejne jako US, jen z ceskymi texty v bublinach:).
  • Wiruss
    Wiruss23.1.2008 09:24Maxx #1
    Tak jsem si to koupil, přijde mi to nebo to netopejr tisk z nějakého nekvalitního skenu?
  • Zack
    Zack admin27.12.2007 11:10Maxx #1
    Jak se rika, nazor je jak dira do prdele, ma ho kazdy. Ale vzhledem k tomu, ze se tim nazorem tady treba muze nekdo ridit, tak je vzdycky lepsi se dopatrat puvodu toho nazoru, zvlast kdyz je vynasis tak kategoricky a afektovane jako to puvodni "zklamani roku" :)
  • Big G
    Big G27.12.2007 09:58Maxx #1
    Jo, ale nevím, proč bych měl čekat na další díly a potom to ohodnotit komplet? IMHO by to mělo fungovat i samostaně. Třeba Straczynskiho Spider-Man... První Vol. byly super, ale poslední čísla jsou špatná a kdybych to musel hodnotit celé, tak by mi akorát zkazily dojem z těch prvních, povedených... Prostě mě to nezaujalo.
  • Zack
    Zack admin27.12.2007 09:27Maxx #1
    Big G: tak predne, on to Sam Kieth nepsal (se tak nejak vsude zapomina, ze je tady scenarista Loebs :) a muzu te ubezpecit, ze se v tom vyznali nepochybne oba (on to pozdeji Sam Kieth po Loebsovi prevzal a psal to uz sam). Ono kdyz tu serii prectes celou, tak v tom zas tolik zahad neni, jsou to proste hratky se animalni symbolikou, vedomi, podvedomim, proste comicsova aplikace psychologie do zabavneho cteni. Chytry veci vetsinou cool nebyvaji, ono premyslet totiz uz taky davno neni cool :)
    Cimz ti neberu, ze se ti to nelibilo, jen mam pocit, ze ke svym zaverum dochazis trochu predcasne.
  • Big G
    Big G26.12.2007 21:36Maxx #1
    Tak já si nižší známky schovávám jenom pro Velkolepého Spider-Mana... ;) Ale kdybych to měl trochu rozvést, tak m celkem zklamala i kresba. Třeba i takové Batman Secrets má mnohem lepší kresbu. Ale větším mínusem je scénář... Prostě mi přišlo, že ani sám Kieth se v tom potom už nevyznal. A rozhodně to nebylo cool. Po Hitmanovi a Top 10 jeden z nejméně zaživných comicsů, které u nás vyšly. IMHO.
  • Zack
    Zack admin26.12.2007 20:36Maxx #1
    Big G: skoda, ze jsi nenapsal ani slovem, proc zklamani roku. Me by to treba zajimalo (vcetne toho, proc pak zklamani roku das 59% :)
  • Spacecore
    Spacecore15.12.2007 12:15Maxx #1
    erik: jo,to na tom auditku sem psal já, ale to bylo předtím, než sem přečet úchvatný wolverine vs hulk,takže si to přece jen koupím :) i když ta obálka je hnusná, za tím si stojím furt .
Četl/a (55)
2scha, adevr, Baffman55, bananzluty, ben_bella, bierce, binnmode, calvin10, cyboy, dajik, DEmnoG, Django, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, flipflop, Grrr, hromotlk, hypermlok, Jabba, James, jiskra, Kaluž, Kocour, koudy, Lachvos, Le Porello, libcenko, Librarian, Lobok257, Lojza, majer, mart.in, monte walsh, Mr.Plysh, NecRoman, oleav, Ozymandias, pechna, Petr, Petrisko911 , Poniczech, radimisko, RadimNemec, RaptoR, RudyRod, Spacecore, tacmud, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, zgrywus
(158)
2scha, adam.ra, AdamOLIVe, Aerchel, Alfi, AlienDr, andik007, Avian, Azalin, Azbest, Baffman, Baffman55, bananzluty, bboorreekk, Benji, ben_bella, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Braindead, brkowycz, burzum, calvin10, Cassidy, Caylen-Tor, charvos, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, DEmnoG, Dinik, disclose, Django, Doctorow, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dracula, dre, emanek, Erich, erik, fel68, felis, Fréza, goodspeed, GORERATED, grinder, Grrr, Hamichal, hellblazer, HELLEIA, holubdema, horaczhlinska, hromotlk, Hulik, hypermlok, invape, Jabba, James, jd., Jestrab2, jett, jiskra, Jokerka, jones1240, Josh, Joshua_T, Kaluž, Kapis, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Kocour, KOko, kronoss, krvinka56, Le Porello, Lenny, libcenko, listr, Lobok257, Lojza, maara, mainman, majer, mangan, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, MB, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, Miriyak, mirror, Mitthrawnuruodo, monty.cl, MP, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mywiel, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, ondra, padre_negro, pavel, pavouk, pechna, Petr, Petrisko911 , phob, POLAKST, Poniczech, radimisko, RadimNemec, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, RudyRod, Saiffer, saja, Saran, Skot, Slaine, sleepless, songoku, strougy, tacmud, the.kasztan, Tombal, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Viking, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, zebedee, zgrywus, Zíďas, Zod
Chce (5)
fusnix, Maty48, Netorack, shyANDROID, Xeelee
Nabízí (5)
adevr, Draco nobilis, Kocour, MB, www.foxbazar.cz