Oficiální katalog komiksového setkání.

Comicsy:
Tvář - David B.
Jak jsem jednou doma neměl už nic k jídlu... - Markus Witzel (Mawil)
Povedený výlet do Bukurešti - Jean-Luc Cornette, Karo
Sen - Joanna Sanecka (sc.), Sylwia Restecka (kr.)
Voleman 2 (ukázka) - Jiří Grus
Street-strips - Vojta Šeda
Altoids komiks - Pasta Oner
Altoids komiks - Jiří Grus
Altoids komiks - Dan Černý
Doučko - Tomáš Hibi Matějíček (sc.), Karel Jerie (kr.)
1001 Nights in Mirrors - Martin FunkFu Svoboda
Mr. Květináč - Vojta Šeda
Pán času 2 (ukázka) - Filip Novák (sc.), Honza Bažant (kr.)
Brejle - Vhrsti
Spolužáci - Lucie Lomová

Publicistika:
Úvod - Tomáš Hibi Matějíček
Komiksfest! Go! - Gene Deitch
Hlavní hosté
Komiksové ceny Muriel (hlavní a odborná porota)
Tintin - street-art
Dvojí život českého komiksu - Pavel Ryška
Několik žen různého věku - Michal Słomka
Aaargh! Anem řekni to komiksem - Lucie Kněžourková
Nominace na ceny Muriel 2007
Seznam komiksů 2006/2007

Scénář
Vhrsti, Karo, Pasta Oner, David B., Dan Černý, Jean-Luc Cornette, Jiří Grus, Lucie Lomová, Tomáš Matějíček (Hibi), Filip Novák, Joanna Sanecka, Vojtěch Šeda, Martin FunkFu Svoboda, Markus Witzel (Mawil)
Art
Vhrsti, Karo, Pasta Oner, David B., Jan Bažant (Hza), Dan Černý, Jean-Luc Cornette, Jiří Grus, Karel Jerie, Lucie Lomová, Sylwia Restecka, Vojtěch Šeda, Martin FunkFu Svoboda, Markus Witzel (Mawil)
Lettering
Tomáš Matějíček (Hibi), Petra Matějíčková
Překlad
Ondřej Kavalír, Lucie Kněžourová, Zdeněk Rucki
Publicistika
Gene Deitch, Lucie Kněžourová, Tomáš Matějíček (Hibi), Pavel Ryška, Michał Słomka
Redakce
Joachim Dvořák, Tomáš Matějíček (Hibi), Martin FunkFu Svoboda
Žánry
katalog, propagační
ISBN/ISSN
80-903988-1-8 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
85 Kč
  • sedw
    sedw26.11.2016 15:53KomiksFest! 2007
    Tak toto bylo opravdu špatné. Jediné, co mě aspoň trochu bavilo, byl Sen a to hlavně kvůli kresbě. Špatný nebyl ani Výlet do Bukurešti, ale tím to tak končí. Chápu, že jde o katalog, který měl představit jednotlivé tvůrce, ale dle mého názoru to rozhodě jde lépe. Uvidím, co další díly.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.9.2011 15:17KomiksFest! 2007
    Je to v podstatě katalog k akci, tak se mi nechce prskat, navíc za přijatelnou cenu. Voleman mě bere čím dál víc, nechápu jak se mohlo stát, že ještě nemám ani jednu knihu. Zúčtování s beďarem na architektonické tváři Varšavy potěšilo, i když já sám si na totalitní architekturu celkem potrpím. Pěkná hříčka od Vhrsti. Zbytek nic moc, docela by mě zajímalo, kde leští kliky ten Mawil, protože je hroznej, ale dostává dost prostoru v několika periodikách. Absolutní zlo je pak samozřejmě již zde zmiňovaná Bukurešť, stává se mi často, že mě nějaký komiks nezaujme, ale že by mě vyloženě nasr**l, to jsou čestné vyjímky. Tak všechna čest Káre a Korneto.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin6.11.2009 12:39KomiksFest! 2007
    Kromě Volemanova sexíku nic moc. Jako katalog byl dobrý, ale ještě že přišlo zlepšení.
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.9.2008 08:33KomiksFest! 2007
    Taxem si pořídil všechny tři KomiksFest! Revue a musím říct, že obálky jsou jednosuše fantastické, k tomu příjemný formát, byl jsem velmi natěšen. Obsah mě už však nějak extra nenadchl, snad ty další čísla budou lepší. David B. mě čím dál tím víc přesvědčuje o tom, že si musím Padoucnici konečně pořídit (a taky to, ať není brzo vyprodána bez šance dotisku). První stránka z Grusova Volemana je přímo nadbožská představa ideálního probuzení. Holky měly byste si z toho vzít příklad;-) Sen měl moc pěknou pointu, ale kolážoviny mě většinou moc neberou. Bukurešť byl přímo ukrutný děs - kdo tam byl tak ví, jak hnusné je to město a ty hlášky těch dvou frantíků mi přišly vhodné akorát tak na facku čelo, bombu dělo (...ehm...skromný kousek poezie z moji dílny...;-)). Altoids comics dobrá vyplňovadla a Spolužáci fajn tečka nakonec, zbytek mě neoslovil téměř vůbec. Celkově na mě působí sešit ale mile, sympaticky a jsem rád, že má pokračování - asi aji zajdu na komiksfest příští rok pro rozšíření obzorů. Nemám zatím zcela jasno totiž jak to u nás je s lidma kolem komiksu. Mám pocit, a je to škoda, že komiksová scéna je u nás dost roztříštěna, jeden háže hovna druhému na hlavu, viz CC-CREW (byl jsem ušitým svědkem, jak Dort dost nevybíravě a podpásově pálil do Pavlovského na comicslézu, přičemž sám sebe vynášel do nebes - škoda, že tam nebyli oba, bych si rád poslechl konfrontaci). MdS, nemýlím-li se, zase označil celý komiksfest za jednu velkou sračku a příkladu by se dalo najít určitě více. Naštěstí jsme tu my, prostí fanoušci komiksů, kteří to držíme tak nějak pohromadě;-)
  • Woffce
    Woffce2.7.2008 11:43KomiksFest! 2007
    Možná nemá moc smysl komentovat katalog loňskýho Komiksfestu, ale - všechno marný - grafomana nezastavíš:
    K ukázkám z "Padoucnice" a "Volemana" není moc co dodávat - v obou případech zdařile lákaj na kvalitu (jen ta "kamasutra" J. Gruse by možná mohla uvýst v omyl abonenty Lea).
    "Jak jsem jednou..." je, věru, opravdu nepovedená taškařice a pan Mawil mě opět nepřesvědčil (což, řek´ bych, asi nerozchodí). Horší už je jen "Povedený výlet do Bukurešti", kterej mi evokoval bezduchý naučný fotopříběhy z časopisu sovětských pionýrů "Ogoňok" z doby "na věčný časy". Brrrr.....
    Komiksfest ! 2007 je dobrý mít doma především kvůli příjemně eroticky laděnýmu a úžasně kresebně vyvedenýmu "Varšavskýmu snění" a zcela určitě i skvělý vtipný hříčce pana Vhrsti "Brejle".
    Kromě toho jsem se opět ujistil, že jsem ve fanklubu Vojty Šedy správně - ten člověk nejen že má nápady, ale navíc mě naprosto dostává jeho kresba. Radost.
    A na závěr už jen stručně: Dan Černý se se svojí komunální satirou moc nevytáh´ a "Spolužáci" Lucie Lomové mi přijdou prostě...hloupý (srandu dělá z fóru z většiny míra pravděpodobnosti - a kdo by se kdy koho ptal "A co - hahaha - žádná sebevražda, deprese, rakovina - hahaha ?" - no ne ?).
  • Spacecore
    Spacecore29.2.2008 13:58KomiksFest! 2007
    To teda čumim,že tuhle publikaci ještě nikdo nehodnotil.Nuže,je to na mne.Vezmu to tedy popřadě a pak shrnu...

    Obálka je krásná,perfektně poutá pozornost.
    Profily hostů a poroty Muriel výborné představení zajímavých lidí,na které si musím dát pozor.
    Tvář: Odhaduju,že to bylo moje první setkání s Davidem B. a toto jeho dílko ve mně zanechalo dojem,že tento člověk umí a urychleně bych si měl pořídit Padoucnici.
    Jak jsem jednou doma neměl už nic k jídlu... - na hovno.
    Povedený výlet do Bukurešti je nádherně zpracovaný naučný komiks,který vám nenásilnou formou předá spoustu poznatků.Hezký
    Sen - Jedno z nejsilnějších děl katalogu a to hlavně díky malbě.Zanechalo to ve mně silný dojem.
    Voleman - noo..taková pohodka.Volemana si klidně koupím,nevypadá to špatně,avšak Grus má na víc.
    Street Strips se mi líbily hodně.Rád bych viděl další.
    Altoids Komiks bych za komiks moc neoznačoval,ale padlo mi to do vkusu.Pastovy pouliční práce znám a obdivuju ho.Snad jen,kdyby vytvořil dílko,které by mělo slušný scénář,to by bylo něco.
    Vanda - opět Grus,ale nic moc nepředved,
    "prase" Dana Černého hehehe..Dan Černý neumí zklamat.
    1001 Nights in mirrors na mně působilo jako estetický orgazmus.
    Pán Času 2 je zajímavou upoutávkou na druhé album,ale stránka je málo! Chci víc!
    Brejle - Čím dál,tím víc mě Vhrsti přesvědčuje o tom,že je to génius.Nevím jestli záměrně,nebo náhodou,ale perfektně vyjádřil některé zákonitosti komiksu jako takového.Tleskám.
    Spolužáci,to je vtipná jednohubka na závěr "komiksové části"
    pak následuje publictistický blok,který je velmi výživný a chutný.Dost mě chytnul článek o dvojím životě českého komiksu...

    Shrnutí:Komiksfest! 2007 se ukázal jako vkusný a výborný katalog tohoto komiksového festivalu,na který se musím tenhle rok vydat.Jen je škoda,že jde "pouze" o katalog a ne plnohodnotný komiksový časopis zaměřený na širší záběr komiksové scény.
4721