Druhé, revidované a vázané vydání komiksové adaptace příběhu mírumilovného hobita Bilba Pytlíka, který se nečekaně octne v roli najatého lupiče na výpravě za pokladem do dračí sluje a všechny – nejvíc sebe – překvapí neočekávanou vynalézavostí i statečností. Jde vlastně o předehru k velké trilogii Pán prstenů

Scénář
Sean Deming, Charles Dixon
Art
David Wenzel
Překlad
Stanislava Pošustová-Menšíková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
80-7203-934-0 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
215 x 305 mm
Tisk
barevný
Váha
893 g
Stran
144
Cena
398 Kč
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin30.1.2018 14:27Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky
    Naštěstí už jsem nějakou dobu Hobita nečetla, tak mi to připadalo jako docela fajn nemastná neslaná adaptace, kde nic důležitého nechybělo, snad až na kouzlo předlohy... oceňuji překlad, který se klonil k překladu beletrickému a vycházel z něj.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.4.2011 14:45Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky
    Na vydání od Arga (narozdíl od MF) oceňuji větší formát, hezčí barvy, ale hlavně to, že se nerozpadá. Ale chybami se člověk učí.
  • massilia
    Jéje, to byla slabota, to si snad ani Hobit nezasloužilo takhle nemastné a neslané zpracování bez špetky fantazie. O kolik by byl asi lepší (podle zveřejněných ukázek) Hobit od Tomáše Jirků?
  • willis
    Tohle druhé vydání má daleko lepší úpravu než to od MF. Větší formát, pevné desky a tedy i lepší vazba (první vydání mělo tendenci se rozlepovat). Na stránkách je možná víc textu než by bylo potřeba, radši bych si prohlížel perfektní obrázky od D.Wenzla. Tolkienův Hobit mně vždycky připadal až moc dětský, ale v tomhle přepisu to až tak není znát. K úplné spokojenosti mně pak už jen chybí víc dvoustránkových panoramatických ilustrací ze Středozemě. :)
  • erik
    Pekne kreslená adaptácia určená mladším ročníkom.
  • Spacecore
    Spacecore16.12.2007 21:18Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky
    Četl jsem první vydání,do tohoto jsm jen nahlédl,ale myslím,že komiks zůstal stejný.Takže,scénář příjemný,je skvělé si nejdříve přečíst Hobita a až potom se podívat na filmovou trilogii Pána Prstenů,což je můj případ.Kresba se k tomuto příběhu parádně hodí.Pro milovníky fantasy povinnost!
81742