Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komiks o rabínovi a jeho kocourovi se odehrává před válkou ve francouzském Alžírsku. Příběh prvního dílu začíná v okamžiku, kdy kocour sežere mluvícího papouška a začne ovládat lidskou řeč. Od té doby začne se svým pánem rabínem vést rozpravy o židovství, jejichž vyústěním je kocourovo rozhodnutí přestoupit na židovskou víru. Může se ale stát kocour židem?

Scénář
Joann Sfar
Art
Joann Sfar
Barvy
Brigitte Findakly
Obálka
Joann Sfar
Překlad
Magdalena Křížová
Žánry
humorný, ze života
ISBN/ISSN
978-80-87060-00-1 (G plus G)
978-80-87060-00-1 (Garamond (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 296 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
249 Kč
Originál
Le Chat du rabbin #01: La Bar-Mitsva (Dargaud, 2002)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.2.2011 17:59Rabínův kocour #01: Bar micva
    Velmi roztomilé dílo, které na krátkém prostoru otevírá řadu zajímavých náboženských a filosofických témat. A to všechno díky postavě kocoura, který je střídavě vtipně dotírající a někdy zas až hloupě provokující. Inu, asi jako každý vzdělanější ateista...
  • Kocour
    Kocour23.3.2010 10:36Rabínův kocour #01: Bar micva
    Kresba se mi vůbec nelíbila a nechápu, proč kniha obsahuje jen naprosté minimum textu v bublinách. Místo toho jsou repliky napsány nad obrázkem, který navíc s textem souvisí jen velmi volně. Předchozí "výtky" ale nejsou tak závažné, protože stejně jako u filmů považuju i u komiksu scénář za nejdůležitější a ten je velmi dobrý. Joann Sfar má židovské kořeny a tak je mu toto téma velmi blízké. Jeho přístup k náboženství přitom není ani odmítavý ani bezpodmínečně pozitivní, ale spíš mile smířlivý. Když se rabínův kocour "naučí" mluvit, začne klást zajímavé otázky, ale nedovedu si představit, co se bude dít v další knize, pokud mluvit nebude. Každopádně mě série zaujala a určitě si přečtu i druhý díl (a snad i další, pokud je někdo vydá).
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin3.9.2009 20:01Rabínův kocour #01: Bar micva
    Silné dílo, zajímavě přibližuje judaismus, aniž by ho kritizovalo či chválilo... Sfarova kresba je přesně taková jakou mám ráda, hravá a rozverná, kocourek je snad ještě sympatičtější hrdina než Pascin.
    Mimochodem právě držím na klíně silnou kocouří osobnost, ta se ovšem váhově blíží spíše Malkově lvu. Zdá se, že mé hodnocení schvaluje, i když se přes něj nemůžu dostat ke klávesnici. Inu žij a nech žít a piš jen jedním nataženým prstem.
  • Xeelee
    Xeelee19.10.2008 18:16Rabínův kocour #01: Bar micva
    Zajímavá a inteligentní kniha o judaizmu a zároveň jeho kritika, která spáchala masivní útok na moji bránici. Každé políčko je velmi výstižné, děj pěkně odsýpá a kresbu jsem si po pár stránkách docela oblíbil. Když jsem objevil tenhle komiks v knihovně, tak jsem si myslel, že jde o nějaké čtení pro děti. Naštěstí mě knihovnice vyvedla z omylu. První díl vyšel minulý rok, tak se snad dočkáme pokračování.
  • yogi
    Opravdu příjemná věc.Pro milovníky židovského humoru povinnost .
  • willis
    willis28.2.2008 14:42Rabínův kocour #01: Bar micva
    Všechno co bylo napsáno níže platí.. akorát, i když nejsem antisemita, tak judaismis Jahvežel není můj šálek. Přesto musím uznat, že je to chytré, zábavné a vysoká hodnocení vcelku chápu. Já ososbně bych ale raději přivítal dalšího Donžona :).
  • Davey
    Nemohl jsem od toho odtrhnout oči ;)
  • Spacecore
    Spacecore26.2.2008 23:43Rabínův kocour #01: Bar micva
    Krása.Inteligentní,hravé,vtipné,bystré,chytré a poučné.Chytlo mě to a každý panel mě držel jak kleštěma.A kresba nádherná.
  • namathur
    namathur21.12.2007 16:14Rabínův kocour #01: Bar micva
    hezke a super darek pro spoustu nekomixaku
  • vifi
    Chytre a vtipne a navic chytre vtipne. Misy dojemne. avsak nikoiv trapne. Vypravecem je mazany a drzy kocour, ktery komentuje zidovskou viru a lidi vubec. Stylem neco mezi Donzonem, Apokalyptickymi pribehy a Woody Allenem. Velmi dobry darek pro nekoho, koho chcete presvecit, ze comics neni jen o supermanench P.S. Pro majiteke kocek nutnost.
  • Woffce
    Woffce7.12.2007 18:16Rabínův kocour #01: Bar micva
    Původně jsem měl v úmyslu okomentovat najednou celou pentalogii, ale s vědomím period, v jakých v Čechách komiksy vycházejí (a strachu, že bych se nemusel dožít) píšu: Skvělá hlavní zápletka, nezklamal Sfar "Pascinový" (umění vytvořit náladu - hlavně díky brilantní kresbě), ani Sfar "Donžonový" (humor, který chvíli dojímá, chvíli budí čerty v očích). Už první díl udělal - mimoděk - pro rozšíření povědomí o židovství víc než Eisnerův "Žid Fagin". Teď už jen: Garamonde, vydrž !
  • Wiruss
    Wiruss7.12.2007 16:16Rabínův kocour #01: Bar micva
    Tak i pro mě je tato kniha velké překvapení, sice jsem přemýšel, že si ji koupím až za nějakou dobu, ale po prolistovaní v knihkupectví jsem se rozhodl koupil a ihned přečetl a jsem nadšen. Osobně jsem se neustále neřezal smíchy jak andre, jen jsem se několikrát usmál, ale scénář mě opravdu dostal, osobně ho považuji za to nejleší co u nás od Sfara vyšlo...
  • andre
    andre mecenáš20.11.2007 07:44Rabínův kocour #01: Bar micva
    Tuto knihu bych rozdělil na tři části. Kde první a poslední části jsou dobré, zábavné, ale střední části nesahají ani po kolena. U té jsem se bavil nádherně. Mohu říct, že co strana to výbuch smíchu a pokud jsem se numusel smát, tak jsem musel zapřemýšlet. Co bych knize vytkl je to, že ji chybí jasné označení, že nejni pro děti:) Ona se tak tváří, dokonce u té první části by této iluzi mohl člověk podlehnout, ale střední část si užije někdo tak 15+ (a to stěží). Tato kniha je pro mě osobně "překvapením" roku 2007. Takže tak.
2153