Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Muž z oceli se pomalu blíží k odhalení tajemství Zmizení a k setkání s bytostí, která za ním stojí. Ale kam až je Superman schopný zajít, jen aby dal věci znovu do pořádku? A dokáže ho Wonder Woman zastavit?

Původně v originále vycházelo sešitově v sérii "Superman" odstartované v roce 1987, přesněji v číslech #210 - #215 (prosinec 2004 - květen 2005).
Souborně pak v srpnu 2005


Scénář
Brian Azzarello
Kresba
Jim Lee
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Michael Bronec
Obálka
Jim Lee
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-7381-097-9 (BB/art s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
173 x 264 mm
Tisk
barevný
Stran
160
Cena
490 Kč
Originál
Superman: For Tomorrow vol. 2 (DC Comics, 2005)
Varianty
DC komiksový komplet #010: Superman: Pro zítřek, kniha druhá (2017)
Superman: Pro zítřek #2 (2007)
  • Ivan Kucera
    „Povinnosti synů je neopakovat hříchy otců.“ Čím som starší, tým ma podobné komiksy bavia čoraz menej a menej. Ide v nich predovšetkým o čo najmonumentálnejšie nakreslenú (a početnú) akciu, ktorá rieši všetky (alebo aspoň značnú väčšinu) problémov namiesto dialógov alebo komornejších, intímnejších, dalo by sa povedať psychologickejších scén. Jasné, je to superhrdinský komiks, nie Děti z Montmartru. Ale proste už ma podobné akčné orgie prestávajú baviť. Superman: Pro zítřek kniha druhá je bohužiaľ presne z tohto rangu. Ale zas musím priznať, že ma nudil o dosť menej, než som čakal (sorry, ale Superman je pre mňa najikonickejšia, ale zároveň veľmi nudná postava, hoci bez debaty má niečo do seba a niektoré jeho príbehy sú pravdaže kultové, klasické a legendárne a mám ich veľmi rád). Bohužiaľ, takisto kresba Jima Lee mi prišla ako jedna z tých, ktoré ma už v mojom veku bavia čoraz menej a menej. Za každú cenu obrovská, prehnaná a nerealistická, skôr s kulturistami a modelkami, než s „normálnymi“ ľuďmi (podotýkam, že tu tak pomaly vyzerá aj predavač vo večierke, nielen akčné postavy, od ktorých to tak nejak čakáte). Na strane druhej viem, že to bude trochu detské, ale zas to, že je to celé také veľké a farebné má za následok, že som z kresby nevedel spustiť zrak... hoci sa mi paradoxne ktovieako nepáčla. Scenár mi pripadal priemerný, ale môže sa pýšiť momentami, ktoré ak by sa spracovali inak, mohli mať zásadný dopad na Supermanovo univerzum (Superman ako „boh“ liečiaci rakovinu, generál Zod, nová Pevnosť osamenia, otec, kto zachráni Supermana?). To sa však nestalo a hoci na prvý pohľad ide o obrovské veci, sú spracované tak, že je na ne okamžite po zatvorení knihy (po)zabudnuté. Veľmi otázny je aj čudne malý priestor pre Batmana a Wonder Woman, linky s kňazom a Orrom ma nebavili a ku koncu som sa v scenári strácal a nerozumel mu (ani po druhom prečítaní).
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin25.1.2019 15:40Superman: Pro zítřek #2
    Každá žena by chtěla být milována tak, jako je Lois Lane. Tak to jsme shrnuli pozitiva scénáře. Zbytek příběhu je generická mlátička, ve které se nám objeví pěkných pár Deus ex machina, někteří skutečně zbytečně pro celý příběh - dějová linie s knězem je toho jasný příklad. Jim Lee neumí kreslit nohy ani boty, neuměl to nikdy, ale v téhle knize mě to ruší zdaleka nejvíc. A ti psi? To mělo být co? Lee neumí nakreslit ani psí tlapu?! Natož čumák. Ještě horší anatomický fail než koně od Franka Millera. Cením odkazy na velká díla sakrálního umění (to jak Zod ucukne tou pěstičkou před záchranou? Ólalá!), ty jsem si nefalšovaně užívala. Škoda, že tenhle Superman nemohl zůstat existenciální konverzačkou a musel přejít v akci...
  • mearez
    Kniha kráčí ve šlépějích první knihy. Je to furt hloupý, rádoby folozofický a hlavně ošklivě nakreslený. Stupidita postavy otce Daniela dostala nový rozměr, Orr je stále průměrně až špatně napsaná postava, stále se tam objevují okýnka s textem bez kontextu, Superman se chová hrozně hloupě, výskyt Wonder Woman postrádá smysl, nedozvíme se, kde se vzala ženská ve fialový róbě, výskyt Batmana který postrádá smysl, Lois se chová jako kdyby ji napsal Stan Lee a v neposlední řadě klišoidní zástupci korporace, jejíž jméno neznáme. I takto by se dala popsat kniha, která je ještě otřesnější, ještě hloupější pokračování prvního dílu.
    Po dočtení nerozumím moc tomu, jak na sebe díl první a díl druhý navazovaly. Tahle kniha je prostě hloupá. Jediný plus je Wonderka, která se jako jediná chová normálně, s tim že část, kde se Orr hádal s Wonder Woman je nejlepší a také jediná dobrá scéna v celé knize. Kresba, jak jsem zmiňoval, mi moc nesedla.
    Divím se, že tento guláš plný pitomostí dokázal napsat někdo, kdo napsal bravurní New 52 Wonder Woman, Jokera nebo Lex Luthor: Muž z Oceli. Divím se, že tohle patří do DC komiksového kompletu. Divím se, že po tomhle Supermana ještě někdo čte, protože kdybych tohle četl jako první příběh se Supermanem, tak s ním skončím hned po první knize. Jestli tohle definuje Supermana, tak nemůže být Superman dobrá postava. Psal jsem to u předchozí knihy, napíšu to i teď, jestli máte rádi Supermana a nečetli jste Pro Zítřek, tak od tohohle komiksu ruce pryč. Já bohužel mám rád Supermana, a tohle mi navždy bude kazit dojem z této postavy. Dělám to nerad, ale nemůžu jinak, za mě 1*.
  • S4TW
    No, tak po prvním divném, ale pro mě hodně kvalitním díle, přišla studená sprcha. Autoři se snažili již zamotaný příběh zamotat ještě víc, příliš upustili uzdu své fantazii, přidali až moc fantastických, bizarních, filozofických a náboženských prvků a vzniklo jídlo jako od Pejska a Kočičky. Jako já to mám rád, pokud to není úplně jednoduché načtení, trochu hůř se to chápe, čtenář nemá vše naservírované a musí přemýšlet a občas si i domýšlet, tohle navíc u první části skvěle fungovala, ale jak tu zakomponovali tu snovou, rajskou, supermanovskou zahradu nebo co to vlastně bylo, tak prostě překročili tu snesitelnou mez. Třešničkou už bylo tam zakomponovat Zoda a z kněze udělat to, co z něj udělali… Škoda, že to až tak hodně ujelo. Nicméně pořád mě bavilo to, v jaké psycho formě je celý příběh podaný, jak Superman rozmýšlí nad smyslem svého bytí a svojí role. Tohle je tam podáno velmi slušně. Navíc je zde i pár hustých soubojů, ač u Supermana mě baví o to míň, že tak nějak může všechno a to postrádá pak nějaký dramatický náboj. Kresba je fajnová, to zase Lee umí, ač je dnes již dávno překonaný, pořád jeho nasteroidované postavy mají něco do sebe a vlastně skvěle vystihuje superhrdinský žánr. Retro o něco lepší, ale pořád je to spíše úsměvná historická vložka, než cokoliv jiného. Celkově velký pád ve spokojenosti od prvního dílu, ale pořád to beru jako slušný, překombinovaný, superhrdinský průměr.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.7.2018 19:45Superman: Pro zítřek #2
    Druhá kniha přináší konečně odpovědi na spoustu otázek z první knihy a především přináší děj v kterém se čtenář už nebude tolik ztrácet. Vše mi přišlo o chloupek lepší než v první knize a tak tedy budu hodnotit za víc, byť stále mi tady něco chybělo. Kresba opět skvělá. Jim Lee v nejlepší formě. Za mě 70%
  • Komiksum
    Tak po otřesné první knize přišla ještě horší kniha druhá. Superman je ještě větší debil a další postavy tak hrozně napsaný, že nechápu jak jsem to dokázal dočíst. Když to zhodnotím jako celek je to prachobyčejná sračka. Určitě nedoporučuji.
  • Darth Raelchi
    Trochu už lepší a akční sekvence jsou docela dobře provedené, ale pořád se nacházím na pokraji zmatení a ještě větší zamotanosti. Tenhle příběh ne a ne zapadnout. Prostě ne. Chybí už rozhovor s Padrem a místo něj tam je nějaký zrzavý idiot, který zbaštil všechnu moudrost světa. Vždycky takovej je. Hmm, to už tu zase bylo. Co tam máte dál. Nic, už je jako konec, tak jo, beru. Průměrný příběh, čte se to docela ok, ale je to zmatek nad zmatek.
  • salamandr
    Slabota, zamotaný, mihnou se tady i další hrdinové, Lois je ultra kost, divnomonstra zcela bezdůvodu a účelu. Kresba pěkná, ale závěr druhé knihy už byl naprosto nepřehledný.
  • Luigim
    Opět kvalitní komiks. Musí se trošku brát s nadhledem. Jinak trošku těžší četba, která nesedne každému. Teno a prvni díl je spíše pro přemýšlivé a ty jenž rádi filosofují.
  • kaylin
    Azzarello a Lee dali dohromady děj, který chce být přemýšlivý, trochu jiný, ale nakonec stejně zapadá do klasického mustru a nijak kánon vyloženě nenarušuje. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1442-dc-komiksovy-komplet-10-superman.html
  • mttra
    Nevim..ale tentokrat za to asi nebude moct moje nesympatie k Supermanovi jako takovemu..tuhle knihu sem musel docist fakt z donuceni,a nevzal sem si z ni lautr nic..a je to poprve,co mi bonus prisel mnohem lepsi nez hlavni kniha..navic,nebejt bonusu,tak fakt nevim,vo co tady vlastne celou dobu slo,nebo kdo byl kdo..a to mi prijde spatne..jedna * za kresbu,druha za bonus,jinak bych asi nemel ani co hodnotit...
  • Fry
    "Superman: Pro zítřek #2" - Druhá kniha dokresluje finální obraz Supermanovy budoucnosti ... To, co se v prvním díle jen mlžilo v několika zápletkách konečně začíná dávat pořádný smysl a jak boj s Wonder Woman v první polovině, tak i finální střet se Zodem jsou zobrazeny opravdu brilantně. Kresba je stále neskutečně krásná, postavy se chovají dostatečně realisticky, abych jim uvěřil a jen toko pastora mi bylo na konec trochu líto. Jsem rád, že jsem si to přečetl ... Za mě 5*!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1018.12.2015 21:25Superman: Pro zítřek #2
    Po roce a pul jsem si rekl, ze to zkusim znovu. A ano, nekdy se musi pocitat s tim, ze po prvnim precteni je zrejme potreba dat nejaky cas a precist si to znovu. Tentokrat jsem opravdu pozorne vnimal text a hodnekrat se i vracel o stranku dozadu, aby mi nic neuniklo. Tentokrat jsem se bavil daleko lepe. A hlavne mi to vsechno zacalo davat smysl. Chapu proc tohle vsechno Superman prozil. A ikdyz 100% neni vse zodpovezeno, doporucuji precist vice nez 1x. Pokud se vam to po prvnim precteni tolik nelibilo, nebojte se do toho jit znovu nez to uplne zatratite. Treba i po nejakem case, stejne tak jako ja;-)
  • jh666
    O něco lepší než první díl, jelikož se konečně alespoň něco vysvětlí. Jinak bych mohl překopírovat komentář k prvnímu dílu. Je to zmatené, čtivé a s geniální kresbou. 75 %
  • Norri
    Norri mecenáš23.4.2015 22:50Superman: Pro zítřek #2
    Na základě hodnocení a recenzí jiných jsem do toho šel opatrně a očekával jsem složitou zápletku a že se budu hůře chytat. Proto jsem byl po prvním díle celkem spokojený a říkal jsem si, že je to dobré a těšil jsem se na rozuzlení v druhé knize. Chyba lávky... V druhé knize jsem se vůbec nechytal a okamžitě po dočtení jsem to projel znova, abych se aspoň trošku chytil. Teď už zhruba vím co se stalo i motivaci Supermana, ale i tak mi mnoho postav z děje uniká. Kresba je parádní.
    Oba dva díly jsem četl najednou a proto budou mít i společné hodnoceni.
  • Norri
    Norri mecenáš23.4.2015 22:49Superman: Pro zítřek #2
    Na základě hodnocení a recenzí jiných jsem do toho šel opatrně a očekával jsem složitou zápletku a že se budu hůře chytat. Proto jsem byl po prvním díle celkem spokojený a říkal jsem si, že je to dobré a těšil jsem se na rozuzlení v druhé knize. Chyba lávky... V druhé knize jsem se vůbec nechytal a okamžitě po dočtení jsem to projel znova, abych se aspoň trošku chytil. Teď už zhruba vím co se stalo i motivaci Supermana, ale i tak mi mnoho postav z děje uniká. Kresba je parádní.
    Oba dva díly jsem četl najednou a proto budou mít i společné hodnoceni.
  • kaylin
    "Superman: Pro zítřek 2" je krásnou ukázkou toho, jak se scénárista pokusí o to, aby předal scénář, který bude mít myšlenku, scénář, který bude trochu víc, bude mírně umělecký, bude se snažit spojovat superhrdinskou realitu s hlubším zamyšlením, ale v konečném důsledku je tohle celé lež a pořád se jedná jen o to, že se superhrdina chce vyrovnat se svou osobností a tím, že ne vždy je všechno, tak, jak chce, ne vždy je všechno snadné. Myslím si, že Jimova kresba k tomuhle komiksu nesedí a bylo by třeba jiné, méně mainstreamové, aby Brianův scénář vyzněl tak, jak chtěl. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/643-superman-pro-zitrek-2-40.html
  • luky.kuky10
    Po precteni prvniho dilu jsem se dal okamzite do cteni pokracovani, ve snaze prijit na to o co vlastne jde. Kdyz bych necetl jednicku, stacila by mi pouze informace o zmizeni lidi, a rovnou bych mohl cist dvojku. Ale i v pokracovani jsou vety ktere je opravdu tezke rozklicovat. I v pokracovani je dej hodne slozity, i pres to, ze tema je dle meho skvele. Ale pro me by to bylo daleko lepe citelne, kdyz by bylo jasne dane co a jak. A Jak jsem napsal uz u prvniho dilu, nejsem moc priznivcem comicsu, u ktery se musi mega zapnout mozek abych si vubec dokazal dat souvislosti do sebe (treba to pro nekoho bylo jasny po celou dobu). Ale fakt moc nemam rad dila, ktere si precte x lidi a tim vznikne x nazoru jak to kazdy pochopil. Obdivuju Leeho, ze dokazal k takto slozitemu scenari nakreslit obrazovy pribeh. Joo to je ale Jim Lee - pan kreslir!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2014 20:48Superman: Pro zítřek #2
    No, co dodat... je to ptákovina. Zatímco první díl mě jakžtakž navnadil, co si pamatuji, druhý díl mě nudil po celou dobu vyprávění. Dialogy a scénář je skutečně špatný, byť prvotní nápad či kresba tak hrozné nejsou.

    Celkový dojem: 40%

    P.S.: To mi připomíná, co se stalo s id vasek? Jeho komenty patřily k tomu nejzajímavějšímu tady.
  • dracula
    „A povinností synů...
    ….je neopakovat hříchy otců.“


    Prvý diel tejto série bol nesporne kvalitný, a keďže Brian Azzarello v ňom predostrel množstvo otázok a problémov, bol som na na pokračovanie, ktoré malo priniesť ich rozuzlenie, veľmi zvedavý.

    Očakávané odpovede sa však v úvode nekonali. Skôr naopak. Azzarello prinášal ďalšie otázky ako pásová linka Sony nové televízory a pravdupovediac som sa v istých momentoch strácal a bál som sa, že sa scenár sám do seba zamotal a na konci komiksu budem iba znechutený. Avšak v istom momente sa veci začali hýbať a niektoré časti skladačky do seba začali konečne zapadať. Pri niektorých konštrukciách som sa musel naozaj tuho zamyslieť, aby som si dal ponúkané odpovede do logickej súvislosti a z úvodného tápania v tme sa stalo postupné precitnutie ako pri východe slnka. Odpovede postupne prichádzali a napriek tomu, že osvetľovali dejovú líniu, neustále poskytovali aj priestor na uvažovanie a skúmanie.

    Aby to nevyzeralo, že scenár je len čistá filozofia, musím spomenúť aj zdravú a dobre dávkovanú porciu akcie. Skvele sa preplietla s myšlienkovými pochodmi hlavného hrdinu a najmä záverečná bojová scéna bola skvelá. Veľmi sa mi páčilo ako sa zapojili do deja Supermanovi kolegovia z JLA. Hĺbavý Batman alebo akčná a sexi Wonder Woman boli vítaným spestrením.

    To, že je scenár kvalitný je jedna vec, avšak bez poriadnej kresby by to samo o sebe určite nestačilo. Jim Lee si udržal latku z prvého dielu a opäť nakreslil Supermana veľmi sugestívne. Desivých a temných scén zo Supermanom bolo oproti prvému dielu minimum, avšak aj tak sa tu našlo dosť celostránkových výjavov, ktoré by som si vedel predstaviť zväčšené a zarámované niekde na stene. Z pohľadu kresby teda absolútna spokojnosť.

    Tento komiks, rovnako ako aj celú sériu hodnotím veľmi vysoko, keďže priniesla úplne iný pohľad na už notoricky známeho superhrdinu. Ako som na úvod komentáru k prvému dielu spomenul, Superman nikdy nepatril medzi mojich favoritov a ani prácu Jima Leeho a Briana Azzarella som moc nepoznal. Po tejto sérii môžem pokojne prehlásiť, že to bola chyba a určite sa po tejto „trojici“ ešte poobzerám.

    Já jsem peklo... Já jsem Zod.

    95%
  • Absinther
    Poměrně haluzoidní Superman u kterého opravdu chápu všechny ty rozporuplné reakce...Hodně mi to přišlo jako, že si Azzarello napsal takový (rádoby?)intelektuální, občas docela abstraktní text(normální onanie toto :) )se kterým se potom Lee popral po svém a vznikla tak jakási interpretace, kde občas text jakoby nesouhlasil s obrazem, občas jsou tam výjevy a scény tak něják mimo a navíc, a občas musí dávat člověk pekelně pozor aby se v tom kolotoči udržel....Tenhle(dobrovolný a zábavný)boj kreslíře s textem nakonec Lee kdesi na konci druhé knihy víceméně přiznává a potvrzuje můj dojem, že tady vlastně nejde ani tak o hltání samotného příběhu jako spíše interpretaci hromady otázek, pocitů a zamyšlení, které z knihy na čtenáře vyskakují........A já to tak mám rád-sice teda spíše v klasické literatuře ale když už to někdo vyblije jako komiks a navíc Supermanovský, tak mě to vlastně jen těší.

    Hodnotím to jako celek.Rozdělení do dvou knih nefunguje-u takhle strukturovaného příběhu-moc dobře, a kdybych neměl obě knihy vedle sebe asi bych se po pauze u startu druhé knihy trochu(nebo více)nechytal.
  • Azalin
    Azalin mecenáš30.5.2012 15:52Superman: Pro zítřek #2
    Těžko co k tomu psát. První díl se mi ještě líbil, dal se číst in napodruhé, ale tohle? Tak mi asi nezbývá než souhlasit s "vasekem": "Azzarello nevypráví. Azzarello jen stojí a něco blekotá."
  • kubanec13
    Opět výbodrná kresba, která musí nadchnout každého, kdo si knihu koupí a přečte. Příběh mě nesklamal, ale taky je pravda, že ani zcela nenadchnul. Ovšem kdo si tenhle komiks koupí nebude litovat peněz. PS: Lois Lane je fakt sexxy, pět procent navíc:))
  • punisher
    Supermana jsem do přečtení tohoto komiksu moc nemusel (teď mně neukamenujte)kromě seriálu Smallville,ale pak se můj názor změnil.Jinak je to slabší než první díl.
  • Benuben
    Naprosto úchvatná jízda. Superman jednou provždy dokázal že
    a) Není pitomec.
    b)Není gay.
    c)A že rozhodně není v takovém úpadku, jak mnozí tvrdili.
    Trochu mi vadí, co udělali tomu knězi a hlavní záporák mi přišel udělanej hodně na rychlo, ale to nic nemění na tom, že tohle je bezpochyby skvělý komiks, mnohem lepší než rovněž krásně nakreslené, se spousty skvělími nápady, ale velmi povrchní a nevyužité Ticho (Proč to vlastně všichni furt srovnávaj? Kromě Jima Leeho nemaj vůbec nic společného.).

  • Benuben
    satupeka: Premisa A je podle mě pravděpodobnější.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.7.2010 19:27Superman: Pro zítřek #2
    No co bych Vám k tomu řekl. Azzarello je vážně machr (100 Bullets, Joker, Batman/Deathblow), ale tenhle Superman čpí po výkalech. Jim Lee to pak už jen roztírá, puch se nedá vydržet a slabší povahy se možná mrknou na částečně strávený oběd. Ovšem, kozy a stehna Wonder Woman jsou famózní.
  • vasek
    Jestliže jsem měl v první knize pocit, že Azzarello nerozumí nadsázce a s gustem se až po uši rochňá v patosu, tak tentokrát chce, aby jeho slova rovnou tesali do kamene. Snaha o zachycení hlubokého a silného příběhu už podle mě stojí tak akorát nad bezednou propastí rádobyfilozofických canců. Azzarello se zkrátka převaluje v amerických přebubřelých moudrech jak čuník v haldě vlastních exkrementů. Úplně je cítit, jak si v tom pošušňává. Otázkou je, jak moc je to celé ještě ke čtení. Uznávám, že každý může ty mantinely čitelnost mít jinde, ale z čistě subjektivního hlediska… je TOHLE už daleko, předaleko za jakoukoli rozumnou hranicí.

    I kdybych se ale sebevíc chtěl odpoutat od těch strašnejch slintů, a sledovat jen kostru příběhu… Tak ta samotná už stojí leda za starou bačkoru. Zašmodrchaná zápletka z prvního dílu (místo dechberoucího finále, v němž by jednotlivé části měly zapadnout jak dílky skládačky) vyústila v naprosto neuspokojivej blábol.
    Když jsem se dostal ke slovu "KONEC", první samovolná reakce, která mi navíc vyklouzla nahlas: "Co to jako mělo bejt?"

    Azzarello nevypráví. Azzarello jen stojí a něco blekotá.

    A vůbec… Nesmysl plnej supchoprdích veledůležitejch keců nezachrání ani hutně nařezaná kresba. Fujtajxl pes! Třicet procent. Teď prostě zafungoval můj samonasírací mechanismus… :)

  • yojimbo
    Tak trochu zklamání z pointy celého toho tajemného zmizení lidí. Finální souboj díky tomu ztrácí šťávu a přichází rozčarování z promarněné šance...
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš8.9.2008 19:39Superman: Pro zítřek #2
    Konečne u mňa Superman získal "dušu". Batman: Ticho a Superman: Pro zítřek ukazujú ako Superman rozmýšľa a za čím si stojí. To ma na príbehu zaujalo najviac. Na druhu stranu to nie je príbeh, ktorý by ma úplne zrazil na kolená, alebo zasiahol nejak hlboko. Je však pravda, že niekedy som si nebol istý, čo sa dialógom chcelo povedať, takže mi možno niečo ušlo.

    (Hodnotenie dávam pre obe knihy ronvake pretože ich beriem ako celok)
  • vifi
    Nemuzu si pomoct,. Leeova kresba mne neoslovuje. Azzarello se snazi o silny epicky pribeh, snazi se, aby se ctenar vcitil do pocitu supermana, ktery jako mimozemstan zije mezi cizinci, ktere ma navic chranit. Ale je to to podle mne misty k uzoufani nudne a smesne. Zkratka lepsi je cisty mainstream bez ambici, nez mainstream, ktery se snazi povysit na neco vic (to je totiz kralovska disciplina, ktepu duo A+L nezvladlo).
  • royan
    Asi si to budu muset někdy ještě parkrat přečist a možna potom teprve docením genialitu toho dila. Na superhrdinský komiks je to až moc filosofické, spousta otazek a přemítání o samotne existaneci lidstva jako takového. Jinak Leeova kresba opět bezvadná.
  • ironboy
    jednicky byla dobra dvojka to jen zavrsila
  • satupeka
    Premisa A: Buď jsem úplně blbej anebo to nedává smysl.
    Premisa B: Nejsem úplně blbej.
    Závěr: Nedává to smysl.
    Bohužel, je to tak, scénaristovi se to rozpadlo pod rukama a pod pláštíkem pěkné kresby nám servíruje pitomost.
  • yogi
    To je mi jasné. Já znám jen věci u nás vyšlé, a tam se myslím příliš neprohání. Samozřejmě Kingdom come, to jsem ještě nečet ,i když ho vlastním.
  • Big G
    Tak Wonder Woman patří k nejznámějším postavám DC... ;)
  • yogi
    Snad by pomohla znalost Supemanova vesmíru, já např. Wonderwomen i tu druhou holku vidím poprvé.Osobně mi mnohem více sedl Singerův biják, než překomplikovaný Psycho-Superman.Ty holky jsou ale čupr, o tom žádná.Azzarello se chtěl zřejmě pokusit o něco, co udělal Miller s Batmanem, u mě jasná prohra.
  • willis
    Mě závěr nijak nezklamal, i když pravda je, že jsem všechno ani po druhém přečtení úplně nepochopil a měl bych na autory nějaké doplňující otázky. Ale celkově můžu říct, že se mi tenhle komiks líbil víc než zmiňované Ticho, které je na konci překombinované daleko víc než Superman. Jinak platí to, co jsem napsal k první knize. Dopručuji to přečíst dvakrát a pozorně sledovat co se kde děje, spousta věcí (i když asi né všechny) se pak vyjasní.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade12.6.2007 13:00Superman: Pro zítřek #2
    Závěr mě dost zklamal, Azzarello umí líp. Takže dávám čistě za Leeovu kresbu. MdS
  • krvinka56
    Prdon za tu stovku mnělo to být 85 ale mněl se o číslo víc.
  • krvinka56
    Tak tu máme dokončení Supermanovského titulu.A musím říci že rozdělení knihy na dva díly tomuto dost škodí i to že se u nás neobjevil jiný Superman titul je tam pár věcí co docvaknou hlavně těm co mjí Supermana již zažitého zkomiksů nebo lautr prvních Supermanových filmů.Děj je dobrej sice je zde mnoho linyjí a přeskoků co zrovna moc nemusím ale je to fajn.První půlka teto knihy je akčně laděná pak to přejde do vysvětlování kde se autor dost zamotává a která není pro ty co nemají Supermana zažitého nějak jednoduchá.Paka následuje ukecaná bitva a rychlý závěr s pár nesjpíš narychlo spíchnutými nápady a skrytýma poselstvíma.Což jich tu je fakt požehnaně.Tenhle komis není špatný je výborný jen to chtělo předním vydat nějaké jiné díly Supermana a až pak jít na tento díl.Trochu chaos hodně kecání atak ale je dobrej.
  • erik
    No, musim sa priznat, ze prva kniha bola rozhodne lepsia. Najprv pozitiva - dialogy su skvele, kresba tradicne dobra a Superman nie je az tak naivne podany ako napr. vo filme. Co sa tyka zaporov - dej trosku zamotany a predovsetkym pointa je minimalne zmatocna. Priznam sa, ze som ocakaval podstatne iny smer, akym sa dej pohne, mam pocit, ze toto "ukoncenie" je jeden velky bordel. Dajako sa tam stratila vierohodnost.
    Big G - vidim, ze nie som sam, koho Azzarello nie a nie uplne oslovit :)
  • Big G
    Sakra. S odstupem času se musím přiznat, že jsem měl ubrat ještě aspoň 10%. Dalšího Azzarella si příště mockrát rozmyslím.
  • Big G
    Tak nám vyšla druhá půlka Supermana a... Musím dát 75%. Jednak odebírám za první díl, kterému jsem dal moc, ale musím sebrat nějaké to procento i za "prohru" s Tichem a upřímně, jednička Supermana mě opravdu bavila více. Celkově, Ticho je vítěz. Přínáší zajímavější příběh, zajímavější postavy... Prostě je v téměř všech ohledech lepší. Jen v kresbě Superman o fous vítězí.
195365347
Četl/a (74)
2scha, 3DD!3, Abbott, adevr, ArmadOon, ben_bella, binnmode, calvin10, Chaolinek, ConanVJ, cyboy, dbar, DEmnoG, Doctorow, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, Duracell, erik, farnhajt, Fry, guseppe, house192, hypermlok, Jabba, James, jh666, jiskra, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Kil-Khal, Killingjoke, Kraken, Lachvos, Librarian, Light, luky.kuky10, Mercurio, monte walsh, mozzu, namdnas, Norri, oleav, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , PH79, PKD, punisher, raenius, RaptoR, RudyRod, saja, Schramm, seneke, Spacecore, Spike, terrordemon, the.kasztan, TheDoctor, trudoš, Ukko, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(228)
2scha, 665+1, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, afri, ArmadOon, asgardpepa, Avian, Azalin, Azbest, bboorreekk, Benji, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bluebeing, bmc75, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, bronxik, Buchtic, budkin, burzum, calvin10, camper, Cassidy, Celestius, Chaolinek, charvos, ConanVJ, Corteg, Corvus, CoupeC, CP, CSE_AC/DC, cyboy, DAN478, davidrynes, DAxik, dbar, DEmnoG, disclose, discovery, Doctorow, DoctorWho, domo9321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dracula, Draug, dre, dr_benway, Duchy, Duracell, dvoracekpetr1, Elhonzo , Erich, erik, farnhajt, FatMonster, fel68, felis, filosh, firesnake, FrAnK, Fréza, Fry, Garp, Godsmacker, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, grinder, Grynca, guseppe, Hamichal, hartmi, Hebled, hedgehog, Holmwood, holubdema, house192, Hulik, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, ikshorm, illy, imro, invape, isildur heir, J.T.honza, Jabba, James, jh666, JimmyII, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, Kocour, kosmik, Kraken, krvinka56, kubanec13, Lachvos, Leland, Librarian, listr, Lobok257, luky.kuky10, maara, mainman, Marthy76, Martin Buchal, MartinV, Marvin, Masinfira, Matio, Maxman2000, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MikeZ, mikki.maser, mimo_provoz, MindReader, Miriyak, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, Morzael, mozzu, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Netorack, Nightmare, noMster, Norri, nx, ohromno, oleav, Pandos11, pavel, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , PH79, PKD, planika, POLAKST, Poseidon1978, punisher, Qee, Radkos, Radowan, raenius, Raikou, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Robb, Roiser, Rorschach, RudyRod, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, Skot, sleepless, songoku, Spike, stanleystar, tacmud, terrordemon, the One, TheDoctor, Till, tomasko33, tomastrejbal, Tombal, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomntp, Toren, tulipstros, Ukko, utresyby, vallyslayer, vasek, Viking, Vítek, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, xxaannddeerr, yojimbo, z-e-d, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
Azik2586, bluebeing, Bury, calviti, Drbo Jebo, EvilvsGod, fusnix, Galaxy, Hauzina, keplik, Maty48, Odal , pooky, Renato, Slaine, Spickin, Strokes, WMN
Shání (2)
Clarkos, Hauzina
Nabízí (9)
budkin, firesnake, Fox01, Josh, kaylin, Kil-Khal, Kreatik, Mildaha1, oleav