Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Comicsová adaptace románu Julese Verna.

Scénář
Zdeněk Hofmann
Předloha
Jules Verne
Art
Milan Vavroň
Obálka
Milan Vavroň
Žánry
dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
80-85431-37-8 (Prospektrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
60
Náklad
20000ks
  • MickeyStuma
    Nebyl to špatný nápad vytvořit komiksy románů Julese Verna v podobě úžasných ilustrací jeho knížek. Bohužel, projekt skončil hned prvním příběhem. A není divu. Snaha o podobu kresby je viditelná, najdeme zde i okýnka přesně podle ilustrací z knihy, ale bohužel bylo to zpraseno barvou. Tohle mělo rozhodně zůstat černobílé. Scénář jako takový také není žádná pecka. Děj příběhu je značně zkratkovitý, čímž ztrácí na působnosti původního románu. Nadšení vystřídalo zklamání. Škoda.

  • 5555
    Tak je to víceméně jisté a nejspíše začátkem prázdnin 2014 vyjde v pevné vazbě Vynález zkázy, co byl nakreslen někdy v roce 1992.
  • Absinther
    Jako malý kluk jsem to hltal..znal jsem tu knihu i její ilustrace a tak mi to přišlo jako úplně přirozená vizualizace celého příběhu...do pohody.
  • Kabukiman
    Tak ten Vynález zkázy bych si fakt dal říct... doufám,že ještě tedy někdy vyjde. I když od roku 1992 už nějaký pátek utekl a tudíž to moc nadějně nevypadá...:((( Škoda, Milan Vavroň očividně celkem zvládá ten Verneovský styl kresby a bylo by fajn,kdyby v tom pokračoval... A Vynález zkázy je prostě super...no jo no...
  • 5555
    Tak Vynález zkázy byl v roce 1992 nakreslen a otextován, bohužel ho nikdy Prospektrum nevydala. Držel jsem v ruce originál a věřím, že bude reinkarnován a vydán pro sběratele v nízkonákladu. Ostatní by musel nakreslit asi už někdo jiný :)
  • Kabukiman
    Já jsem naprosto spokojen. Ten "retrovizuál" vycházející z knižních ilustrací je super a dle mého k verneovkám prostě sedne nejvíc. Je velká škoda,že nevyšly další verneovky, určitě bych si je koupil. Jasný je, že když někoho verneovky neberou, nemůže ho tenhle komiks oslovit. Na druhou stranu milovníka verneovek by urazit rozhodně neměl.
  • J.Connor
    Já byl celkem spokojen a další díly bych v pohodě snesl. Přijde mi, že Milan Vavroň se zde dost krotil a jeho hrátky s perspektivou a různým kroucením byly odloženy ve prospěch příjemného retrovizuálu, který k Verneovce pásne. Scénář není nic světaborného, ale dětského milovníka dobrodružství dle mě nemůže moc zklamat. Hanba mi, ale předlohu neznám, takže nedokážu posoudit jeho věrnost. Pěkné provedení ve tvrdých deskách.
  • choze
    Prospektrum mělo v plánu vydat jen v samotném roce 1992 čtyři komiksové adaptace verneovek (Dvacet tisíc mil pod mořem, Vynález zkázy, Patnáctiletý kapitán a Robur dobyvatel/Pán světa), leč zůstalo jen u té první. A o moc jsme nepřišli. Scénář je mechanická série dobrodružných epizodek s plochými až otravnými postavami a kresba vycházející z verneovských ilustrací je dost dětská. Dlužno dodat, že mě ani verneovky jako takové moc nebavily.
  • willis
    Tohle je první díl zamýšlené edice Podivuhodné cesty, ve které měly následovat další přepisy Verneových děl. Bohužel k dalším dílům se už autoři nedostali. Bohužel, protože tenhle díl není špatný. Kresba i barvy se snaží navázat na původní ilustrace (celkem obstojně ), scénář se drží bez problémů předlohy. Žádné dechberoucí scény, ale je to zatím nejlepší česká zkomiksovaná Verneovka.
  • Kapis
    no zase jeden neúspěšný start
  • Neutrino
    Slabota, kresba je dost mizerná a příběh jakžtak ujde.