Mladý Raenef zklame svého učitele Eklipse a ušetří život nepřítele (což je velice nedémonické), a proto se rozhodne odejít z domova a stát se skutečným pánem démonů. Jenomže život ve velkém, zlém světě není pro nezkušeného démona právě snadný. Raenef párkrát vyvázne jen o vlásek a nakonec narazí na Rasedův chrám, kde se setkává s někým, kdo netouží po ničem víc než po jeho smrti. Naštěstí není Raenef jediným učedníkem...

Scénář
Lee Yun Hee
Art
Eun-Sook Jeong, Yoon-Gyeong Kim
Překlad
Dana Krejčová
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
80-7197-301-7 (Talpress)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
202
Cena
249 Kč
  • Plocan
    Plocan25.4.2015 20:27Deník pána démonů #02
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Ve druhém díle se poněkud výstřední a dětinský Raenef vydá do světa, aby se stal Pánem démonů i bez pomoci svého učitele Eklipse, ale na zkušené moc dlouho nevydrží...
    Raenefovo rozhodnutí ušetřit život rytíře z prvního dílu (o kterém se ukázalo, že je to rytířka) nevítá Eklips právě s otevřenou náručí. Není si jistý, jestli vychovává Pána démonů, nebo děcko, což vlastně neví ani sám čtenář. Raenefa pak v noci napadne úžasný nápad: Vydat se do světa a vrátit se až poté, co se stane skutečným Pánem démonů. Svou pouť začne v nedalekém městě, kde se příliš neohřeje, protože je záhy přivolán do nedalekého chrámu učedníkem Chrisem, který je evidentně stejně ujetý a nevyspělý, jako sám Raenef, přesto je však pevně odhodlán poslat Pána démonů na věčnost. Po střetu dvou infantilních postav přichází na scénu Eklips a vrací se s Raenefem zpět na hrad a berou s sebou i Chrise, a tak se Raenefova "družina" rozrostla o dalšího člena. V poslední části knihy je nám pak odhaleno, jak se vlastně Eklips vydal hledat nového Pána démonů a jeho oko spočinulo právě na Raenefovi, který měl v té době ale úplně jiné starosti...
    Druhý díl byl o poznání lepší, než první. Pravděpodobně proto, že se první díl teprve rozjížděl a taky tomu možná dopomohly ty dvě povídky ke konci, nebo snad změna autorky, každopádně byl druhý díl lepší. Kresba zůstala stejná a to se mi líbilo a i přes to, že změnili autorku příběhu, zůstaly zachovány vtípky a srandičky, které to celé okořeňovaly a dodávaly tomu tu správnou atmosféru. Když však bylo třeba, dokázalo se to naopak celé chovat velice vážně a já jim to žral... "Dvojce" teda nemám co vytknout a můžu směle udělit plné hodnocení.
    100%
  • Seel
    Seel16.7.2008 15:05Deník pána démonů #02
    Pro mě platí to samé co u prvního dílu, pořád to je vtipné a příjemné, takže znovu dávám 85% Tahle série mě zatím opravdu baví, v žánru komedie patří k mým nejoblíbenějším.
  • willis
    willis24.6.2008 10:00Deník pána démonů #02
    Příběh plyne hodně pomalu. I když má komiks 202 stran, tak se toho zase tolik neděje. Autorka nepatří mezi příznivce ekologie a papírem rozhodně nešetří. Její kresba není nudná, ale když se nebudete zdržovat studováním obrázků, tak za 15 minut není co číst. Pro příběh platí to samé co u jedničky, dobrá jednohubka pro mladší ročníky.
  • krvinka56
    krvinka5617.5.2007 13:26Deník pána démonů #02
    Takže sem opět spokojen dost dobře sem se utoho pobavil.Předešlá obálka byla odost lepší než tato.Příběh poněkud najivního démona se postupně šine dál a vznikají tu dost srandovní situace.Sice si nejsem moc jistý jestli to tak má být ale nálož humoru je pořádná.Ale na úkor příběhu který díky tomu docela dost strácí.Divný je taky přechod na konci kde se vypráví jak se setkali to mohlobýt vypuštěno nebo se státi samostaným titulem.
  • erik
    erik29.4.2007 22:44Deník pána démonů #02
    Platí to, čo som povedal pri prvej knihe. Je to pekne nakreslená kniha pre mladistvých. Dej sa posúva pomalým tempm, zabieha do retrospektívy a zostáva dúfať, že sa rozvinie v ďalších knihách. Po prvej knihe už necítim potrebu pridávať 10 percent za to, že tu je konečne mangoidný komiks.
2341