Bohové a démoni vedou nekonečnou bitvu a za bojiště jim slouží říše smrtelníků. Jak už to ve většině dlouhodobých svárů bývá, na důvodech již dávno nezáleží - nenávist se stala smyslem života. Ale pověst praví, že se objeví někdo, kdo mezi bohy a démony nastolí harmonii.
Vstupuje Raenef, vysoce urozený démonický dědic, třebaže on sám se ke dvoru příliš nehodí. Král démonů pověří ušlechtilého a moudrého démona-učitele Eklipse, aby Raenefa dostal do správné démonské formy. Raenef je černou ovcí démonického dvora, nevyzná se v magii ani v královské etiketě. Jeho přátelství s Eklipsem však brzy přeroste vztah žáka a učitele.
V tomto svazku jsou i dva příběhy navíc: Křišťálové srdce a Terra.

Série je známá především pod názvem Demon Diary (anglický název), než pod originálním názvem Mawang Il-gi.

Scénář
Chi Hyong Lee
Art
Eun-Sook Jeong, Yoon-Gyeong Kim
Překlad
Dana Krejčová
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
80-7197-300-9 (Talpress)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
220 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Mawang Il-gi #01 (Sigongsa. Co., Ltd., 2000)
  • Plocan
    Plocan25.4.2015 20:01Deník pána démonů #01
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Příběh o infantilním Raenefovi, který se má za pomoci svého učitele Eklipse stát tím nejstrašlivějším a nejmocnějším Pánem démonů ze všech. To ale nebude jen tak...
    Mladý Raenef se stal za jakýchsi (nám neznámých) okolností Pánem démonů, ale o této profesi neví vůbec nic. Záchranou mu má být jeho tutor Eklips, který ho má připravit na výkon tohoto bezesporu zajímavého povolání. Role strašlivého a děsivého despoty však k dětinskému a pozitivně naladěnému Raenefovi příliš nesedí, a tak má Eklips s jeho učením plné ruce práce. Když se proto jednoho dne musí vydat na důležitý koncil a mladý Pán démonů zůstává na hradě sám, dá se tušit, že potíže na sebe nenechají dlouho čekat. A skutečně se ještě téže noci dostane do hradu rytíř, který Raenefovi usiluje o život! Ten však zúročí Eklipsovy lekce a pomocí Černého šípu rytíře poráží. Sám Eklips má neblahé tušení, a tak se vrací do hradu, když už je ale dávno po všem...
    Po pouhých 118 stranách hlavní dějová linka končí a zbylých 60 stran nás čekají dvě povídky po třiceti stranách. Jelikož jsou panely docela velké, nemá autorka možnost příliš příběh rozvinout, a tak povídka končí, aniž by vlastně začala. První povídka je o tom, že láska k někomu může být tak silná, že se zhmotní v podobě křišťálového srdce, druhá povídka pojednává o dívce jménem Terra, která byla držena pod zemí, aby Zemi léčila. Jenže mág, který ji měl držet v zajetí ji propustil, Terra uprchla a Země začala skomírat. Mág jménem Hřích tedy dívku nalezl a vrátil tam, kam patří...
    Jako rozjezd to nebylo úplně špatné. Kresbu to má fajn, nad některými situacemi jsem se skutečně nahlas zasmál a postav mnoho není, takže zapamatovat si jméno Raenef a Eklips není zas tak těžké. Na druhou stranu se příběh nikam neposunul a šoupnout hned do první knížky dvě povídky nesouvisející s příběhem asi taky nebyla úplně nejšťastnější volba, každopádně jako takové oddechové dílo, kterým tato manhwa beze sporu je, to funguje velice dobře.
    80%
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 11:13Deník pána démonů #01
    Příjemná manhwa. Občas velmi vtipná. Z hlediska našeho trhu nadprůměrná, ale v mé sbírce mangy se krčí hodně vzadu.
  • Seel
    Seel15.7.2008 16:29Deník pána démonů #01
    Jako oddychovka naprosto super. Je to vtipné a krásně nakreslené. Také se mi líbí, že když už tu nevychází manga, tak tu aspoň konečně vyšlo něco, co jako manga vypadá. Jediný rozdíl mezitímhle a mangou je snad jen ten, že se to čte "normálně" a ne po Japonsku.
  • willis
    willis24.6.2008 10:03Deník pána démonů #01
    oprava mělo být: "nedá nazvat homo", aby ta poslední věta měla smysl.
  • willis
    willis24.6.2008 09:49Deník pána démonů #01
    Je to infantilní, ale tak nějak roztomile a ne tolik jak jsem čekal. Nemám moc zkušeností s asijskou produkcí takže střídání různých druhů kresby a jiné srandičky mě docela zaujaly i když za těch 184 stran se toho v příběhu moc nestane. Nejsem si jistý jestli lehce naznačený více než přátelský vztah mezi démonem a jeho pánem se dá nazvat homo, protože démon nepatří k lidskému druhu. :)
  • krvinka56
    krvinka5616.5.2007 14:43Deník pána démonů #01
    No já se u toho to velice bavil nevím jestli to má tak být ale Pán démonů na mne působil spíš jako dobrá oddechová komedije.S perfektní kresbou a s fajn výrazy v obličeji.Sice to je nejspíš zamněřeno na holky a typuji asi dobře že se učitel a žák dají dohromady.Asi něco jako zkrocená hora tak to namne zatím působí.Příběh se zatím moc nerozvíjí a je taky dost děcky nebo žensky najivní(dámy prominou).Rozhodně pořádný odklon sou ty dvě samostatné povídky asi skrývají i nějaké poselství ale na takovéto věci osobně kašlu.První povídka je taková nic moc s fakt debilním závěrem ta druhá je odost lepší i pojinta se mi osobně zdála vcelku vpohodě.Doufám že to dovydají komplet .Hodnotilo by semi i lépe kdyby v ČR vycházelo ví Manhvy ale co bodík za snahu to má a sem spokojen.Jen tak dál.
  • erik
    erik13.4.2007 13:10Deník pána démonů #01
    Na uvod - toto bude trosku rozporuplne hodnotenie. Denik pana demonu je titul, aky na ceskom (a slovenskom) trhu citelne chybal. Na prvy pohlad je od mangy na nerozoznamie (ale nie som nijaky expert, ak niekto znalejsi najde X rozdielov, tak fajn). Vizualna stranka rozhodne naplnila to, com som ocakaval. Z hladiska deja je to trosku horsie. Pribeh je priamociary a urceny skor mladsim rocnikom (aspon tento prvy diel). Lahka atmosfera korenena "detskym" humorom vo vztahu ziaka, co znemoznuje ucitela, je prijemna a osobne sa mi knizka ako celok pacila. Popri hlavnom pribehu su na koniec knihy zaradene dve poviedky, ktore nemaju s Panom demonov nic spolocne (aspon zatial, mozno sa ich spojitost ukaze neskor) a su ladene omnoho viac dospelejsie, filozoficko-existencialne s velkou davkou smutocnej atmosfery. Dobre, ale trosku nekonzistentne. Celkovo ide o velmi dobre lahke citanie s prislubom. Prihadzujem k hodnoteniu 10 percent za to, ze konecne vysla poriadna mangoidna komiksova kniha a tesim sa na pokracovanie.
33341