Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Neopolis je neskutečné víceúrovňové město, do kterého se sestěhovali všichni superhrdinové, kteří se v komiksu nebezpečně přemnožili a kterým se mezi obyčejnými lidmi přestalo snesitelně žít. A k zvládnutí metropole tak fantastické prostě nestačí „obyčejný“ policejní sbor. Proto v Neopolis udržují pořádek policisté Desátého okrsku, něžněji nazývaného Top 10, kteří samozřejmě ke své práci také vládnou různými superschopnostmi...

Obsahuje sešity série Top Ten #1-7 (září 1999 - duben 2000)

Ocenění: # 2000 Will Eisner Comic Industry Awards - Best New Series
Ocenění: # 2001 Will Eisner Comic Industry Awards - Best Continuing Series


Scénář
Alan Moore
Art
Gene Ha
Ink
Zander Cannon
Barvy
Wildstorm FX
Obálka
Gene Ha, José Villarrubia
Lettering
Todd Klein, Michal Polanský
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš
Žánry
akční, humorný, sci-fi, superhrdinský, týmovka
ISBN/ISSN
80-7257-982-7 (BB/art s.r.o.)
80-7257-982-7 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
176 × 250 mm
Tisk
barevný
Váha
617 g
Stran
154
Cena
490 Kč
Originál
Top Ten, Book 1 (America's Best Comics (DC Comics), 2001)
  • Spike
    Spike16.10.2020 21:52Top 10 - Kniha první
    Pokud někdo chce začít s "načítáním" Alana Moorea a neví kde začít, nebo se bojí jeho složitosti a mnohovrstevnatosti, TOP 10 je podle mě ideální startovní záležitost. Nejen že je to samostatná série a člověk vlastně nemusí mít nic načteno aby se chytal, ale v podstatě je to nekomplikovaný, přehledný mainstream (na Mistrovy poměry, samozřejmě).
    Předně je třeba říct, že označení 'superhrdinský komiks' je zde celkem zavádějící, protože ačkoli se zde promenádují desítky postav v kostýmech a se superschopnostmi, je to opravdu jen kulisa, kterou Moore využívá k dekonstrukci toho co by jeden od superhrdinského komiksu normálně čekal, a k nesčetně vtípkům - některé zřejmé, jiné skryté jen jako pomrknutí pro znalé. Ano, čím víc má člověk ze superhrdinského žánru načteno, tím více věcí si všimne a sečtělost je tak odměněna, ale platí že NENÍ nutné být zkušený komiksák k pochopení a užití si TOP 10. V kulisách superhero žánru se totiž rozehrává čistě kriminálně-detektivní policejní story. Máme tu nováčka první den v nové práci, který za parťáka dostane nepříliš vřelého zkušeného morouse, poznáme celý okrsek barvitých charakterů které řeší - v rámci světa TOP 10 - běžné případy, které se tu a tam protínají. Každá postava má i vlastní osobní život, a jejich vzájemné interakce jsou natolik přirozené, že čtenář nemá problém uvěřit tomu že se ty postavy spolu znají už dlouho, až by se jeden divil jak přirozeně to v tomhle nezvyklém prostředí působí. Každý si jistě najde svého favorita, paleta postav je tu opravdu pestrá. To samé se dá říci i o jednotlivých případech i osobnějších odbočkách, takže aniž by to působilo přeplácaně, pořád se něco děje a člověk nemá šanci se nudit.
    Vše je také naprosto přehledné, jen co se zorientujete. Mame tu sice úvod od samotného autora, ale jinak jsme rovnou hozeni do příběhu, a na ten svět si prostě musíte zvyknout a trochu se rozkoukat. Já si v jeden den přečetl první kapitolu, pak jsem dal pauzu abych to všechno vstřebal a utřídil si, no a další den jsem na jeden zátah zhltnul celý zbytek knihy, což svědčí o tom že jakmile se rozkoukáte, jde o nesmírně chytlavou a návykovou záležitost.
    Tomu pomáhá i kresba Gene Ha, která je čistá a přehledná, ale zároveň natřískaná neuvěřitelným množstvím detailů a vizuálních vtípků, které se vyplatí hledat a studovat. Skvělé jsou též barvy, a vůbec i po zběžném prolistování ta kniha vypadá nádherně. Scénář i kresba jsou si zde naprosto rovny. Ač se zde najdou vážná témata a když na to přijde Moore si nebere servítky, na jeho poměry je zde spoustu humoru, jak toho prvoplánového, tak toho inteligentnějšího či jen pro znalé. Vrcholem v tomhle ohledu pro mě byly poslední dva sešity s psychokinetikem s kradenými soby co si myslí že je Santa Claus a v baru severských bohů, tam se nešlo nesmát.
    Chválu zaslouží i vydání BB Artu, pevná vazba, krásné desky, záložka... Jen na pár stránkách je tisk vybledlejší. Za to ale klobouk dolů za přeložení všech těch nápisů apod, díky čemuž si čtenář může plně vychutnat všechny drobné fórky, a že jich je. Kniha na konci obsahuje i bonusy v podobě náčrtků a skic postav takže můžeme trochu nahlédnout pod pokličku vzniku této série, což je také plus. Celkově tedy skvělá kniha, leč na Mooreovy poměry je to pořád "jen" skvěle napsaný (a nakreslený) mainstream, bez nějakých větších myšlenek a přesahů. Na druhou stranu na start pro nováčky v jeho díle ideální. Chtěl jsem dát 5*, ale Mistr má holt kritéria výš a má lepší (čti geniální) věci. Proto pouze velmi silných 8,5/10
  • Fry
    Fry admin19.2.2017 12:54Top 10 - Kniha první
    Top 10 - Kniha první - Velmi zajímavý a hlavně ukecaný detektivní příběh ve světě plném superhrdinů a superpadouchů ... První část této poněkud krátké minisérie nasazuje hned na začátek velmi zajímavě propletený příběh, jenž dohromady spojuje paleta těch nejrůznorodějších detektivních postav, které jsou na celém komiksu asi to úplně nejlepší. Baví mě přechody mezi jednotlivými případy, lehký avšak kvalitní humor, ale hlavně ona myšlenka světa vybudovaného prakticky z ničeho. Takhle má vypadat soap opera pro nové tisíciletí ... Za mě 4*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2016 11:34Top 10 - Kniha první
    Inu, mě tady konkrétně u tohoto komiksu genialita Moora (která je zcela jistě patrná u jiných) trochu uniká. Čte se to celkem příjemně, obsahuje to řadu zdařilých vtípků, ale obecně se mi to jeví jako relativně průměrná detektivka, byť v originálním prostředí a s originálními postavami.

    Celkový dojem: 70%
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.8.2016 15:32Top 10 - Kniha první
    no četl jsem to ve službě a musím říct že mi služba hodně rychle utekla jelikož jsem to četl asi 24 hodin....neskutečně jsem se nudil a pořád ne a ne konec, takovou radost po dokončení knihy jsem ještě neměl. největší fail je když se pětina knihy vyšetřuje případ vraždy Baldera který nakonec opět oživne, zbytečných X stran vyšetřování. S druhou knihou si dám asi opravdu načas.
  • S4TW
    S4TW14.3.2016 20:32Top 10 - Kniha první
    Řeknu to hned a na plno, za mě to je absolutně průměrné dílo, které mě vůbec ničím neoslovilo. Na druhou stranu mě ani zase moc neurazilo. Každopádně potom, co jsem si přečetl různá hodnocení jsem čekal mnohem, mnohem víc. Chápu, že se má jednat o satyru či parodii na superhrdinské komiksy, ale u parodie čekám nějaký vtip či srandu, ale tady jsem se ani nepousmál. Jo, je tu pár typických superhrdinských klišé a dokonce se tu objevují postavy z Marvelu či DC (samozřejmě inkognito), ale to je tak vše. Prostě tomu chybí více humoru či nadsázky. Takže, jestli se jedná o parodii, tak teda velká slabota a kdyby se náhodou o parodii nejednalo, tak je to snad ještě horší. Postavy průměr, ale je jich tu zbytečně moc, takže každá má hodně malý prostor a žádná mi k srdci nepřirostla (snad je Smax za něco stál). Příběh průměr, v podstatě o ničem. Vše podtrhuje nijaká kresba, která mě ničím nezaujala a chybělo mi tu více celostránkových panelů, vše je totiž takové nahňácané. Kecal bych, kdybych řekl, že to je úplná bída, ale tenhle komiks si určitě už nikdy znovu nepřečtu a budu se dost nutit přečíst si aspoň pokračování.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1028.8.2015 20:10Top 10 - Kniha první
    Ze zacatku jsem nevedel, co od toho mam cekat. Prvnich par stranek je takovy rozjezd, ale po chvili cteni vas to pohlti. Neni tu primocary pribeh, ale mnoho zapletech propojenych do sebe. Hodne me bavilo to, jak je kazdy jiny, a defakto se nesetkate s lidmi, kteri by meli stejne schopnosti. V celem prubehu knihy prozivate "bezny" pracovni den s policejnim okrskem top 10. Opravdu to je, jako sledovat nejaky krimi serial. Nebudu se opakovat po ostatnich, ale je to vazne dobry! Nakonec, prectete a uvidite:-)
  • jirin
    jirin5.6.2014 01:59Top 10 - Kniha první
    Hodnotím jako celek. Pro mě konečně Moore, který mě bavil. Výborná fantazie, parádní kresba, spousta opravdu zajímavých superhrdinských vlastností. Nejvíce mě bavil Smax a samozřejmě každého zaujme jistě seržant pes:-)
  • mrkirby
    mrkirby9.4.2014 09:06Top 10 - Kniha první
    Jsem rád, že jsem se k této sérii dostal až takhle po letech. Asi jen tak jsem si dokázal vychutnat košatost a dospělost (která je v kontrastu s kulisami) tohoto příběhu. Alan Moore je zkrátka génius a blázen a já jsem vděčný za to, že jsem to konečně pochopil.
  • sedw
    sedw20.3.2014 23:07Top 10 - Kniha první
    Hodnotím jako sérii, jinak by první díl bych spíše za 4*. Se znalostí pokračování však nemůžu jinak, než 5*. Parádně promyšlený svět, vše do sebe zapadá, různorodé charaktery, které si člověk prostě musí oblíbit. Vše podrthuje výborná a detailní kresba, na které člověk stále může hledat něco nového. Luxus.
  • kaylin
    kaylin16.9.2013 09:30Top 10 - Kniha první
    "Top 10: Kniha 1" se tak tváří vlastně jako naprosto normální příběh, který se snaží zachytit policejní práci. Daří se mu to skvěle, s nadhledem, s pořádnou dávkou kritiky, ale samozřejmě také s příběhy, které rozhodně stojí za přečtení. Alan Moore si nevystačí jen s jednoduchým zadáním, ale řeší několik příběhů najednou, nezamotává se do nich a nenechá ani čtenáře, aby se do nich zapletl. Vše je podáno takovou formou, že budete všechna slova hltat a zároveň si uvědomíte, jak neskutečně komplexní tenhle svět je. Muselo to dát práce jej vytvořit, ale stálo to za to. Na ničem se nešetřilo a kresba Gena Ha je nádherně detailní, až se budete divit, jakých drobností a vtípků si na některých panelech všimnete. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/282-top-10-kniha-1-90.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš1.12.2011 08:58Top 10 - Kniha první
    Hm, fakt nechápu jak sem tomu mohl dát před lety jen 70%. Asi sem tenkrát radši Loba .o) Holt dneska bych tu polovinu starých věcí ohodnotil jinak... No jo, lidi se mění a vkus taky. Hoodně dobrej komiks (hodnotím oba booky naráz) skvěle vykreslený charaktery, fakt plastický a lidský (občas psí) tisíce malinkatejch detailů díky kterým stojí za to kresbu více zkoumat. Dal bych si s chutí další díly...
  • svobyy
    svobyy14.4.2011 00:28Top 10 - Kniha první
    Po přečtení Top 10 už vím jaký dárek chci k narozeninám. Toy Box :-)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš3.1.2011 18:04Top 10 - Kniha první
    Hodnotím obě knihy najednou. V roce 2003 jsem si koupil první díl a odložil ho po pár stranách. Nějak mě nezaujal a nemohl jsem se tím prokousat. V dalších letech následovalo několik dalších pokusů, ale bohužel s naprosto stejným výsledkem. Nakonec jsem se smířil s tím, nepřekonaje první kapitolu, že si nejsme s TOPTEN souzeni. Až na sklonku letošního roku jsem se k zaprášené knížečce naposledy vrátil a opravdu nechápu svou slepotu v uplynulých sedmi letech. Přichystanou hostinu jsem zhltnul na posezení a s úlevou zjistil, že 2. díl je ještě bežně dostupný. Top ten má snad všechno a já se opět klaním královi Alanovi.
  • flipflop
    flipflop20.10.2010 17:40Top 10 - Kniha první
    V Top 10 se stále děje několik věcí najednou. Krásně se mi to četlo, zápletky jsou zajímavé, charaktery super. Po přečtení tohoto komiksu vím, že dám superhrdinům zase šanci. Alespoň v podobě Alana Moora určitě.
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 14:24Top 10 - Kniha první
    Nemám co dodat. Úžasný komiks.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.5.2010 12:58Top 10 - Kniha první
    Urogenitálně šířená rychlá univerzální mutace je zabiják. Stejně tak i Alan Moore. Dávejte si pozor!

    pozn.: Připádá mi, že se tomu bojíte udělit maximální hodnocení. Ty stovky si schováváte pro koho?
  • massilia
    massilia19.10.2009 09:26Top 10 - Kniha první
    Taky musím hodnotit jako celek, ostatně jedna kniha bez druhé nemají smysl. Podle mého názoru, jeden z nejlepších překladových komiksů, co zatím u nás vyšly. Četl jsem to už asi pětkrát a pokaždé nacházím něco nového. Perfektní je, že Alan Moore nabízí skutečné dospělé postavy s propracovanou psychologií, což je u superhrdinského komiksu, kterým TOP 10 vlastně je, výjimkou. Děj je napínavý, místy neuvěřitelně propletený, opravdu připomíná nějaký hodně povedený televizní krimi seriál (i když vlastně žádný tak dobrý neznám:). Korunu všemu nasazuje propracovaná kresba se spoustou detailů, přičemž překladatelům patří dík, že si pohráli se všemi billboardy, nápisy na zdech, atd... A k tomu ty různé drobnosti a vtípky: například šmoulové či kačer Donald schovávající se na okrajích kreseb, činnost různých postav mimo hlavní plán jednotlivých panelů... Bez váhání dávám 100%.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.9.2009 08:51Top 10 - Kniha první
    No tak to je obrovská parádička a ohodnotím to jako celek. Moore je opravdu génius a zdá se, že může do ruky chytnout jakýkoli žánr a stvoří naprostou pecku. Detailní kresba se sice nese na hlavní vlně, ale je dokonalá, ty spousty sračiček kolem a děje na pozadí hlavní linie jsou orgasmické. Už jsem to přečetl před nějakými dvěma měsíci, ale pořád mám před očima ty dvě děcka, jak si "hrají" s hmyzem a nepotřebují k tomu zapalovač a jakoby v pozadí přijíždí vyšetřovatelé - a toho jsou plné obě knihy, no paráda. Taková mutantní kočko-myší válka s vlastními vesmíry, odehrávaící se v podstatě bokem hlavní linie je dalším zářným příkladem. Ten způsob jakým běží děj kupředu mi připomínal střih napínavého serálu v televizi (Zacku, četl jsem tvou starou recenzi a mohl bys prozradit, který detektivní seriál jsi měl na mysli?) a musím říct, že to funguje naprosto perfektně. U grafické stránky věci mě ještě moc na koulích zahřála práce se světlem - efekty lamp, světel, výstřelů, skel, průhledná policistka, vždy tak jemně zmatněno, přímo lahůdka (což kresbu v mých očích ještě povyšuje). AM rozjíždí ve velkém tempu fantastický kolotoč děje, zvratů a bočních linií, nedotahuje však pointy všech událostí do úplného konce a nechává čtenáře, aby pomocí dostatečného množství vodítek si dal všechno dohromady sám a tím aspoň mne držel pevně připoutaného ke čtení. Jak to má být u správné detektivky. Propracovanost jednotlivých postav, jejich zázemí, minulost, vývoj jejich vztahů, problémy a všechna ta omáčka kolem je tak realistická, že netrvalo dlouho, abych se s nimi sžil a opět byl prožitek hlubší. Celé to má obrovskou dynamiku a spád. Smekám před moorovou jasnozřivostí a komplexním přístupem k alternativní realitě, krásným příkladem je vyváženost sociálních modelů a problémů světa plného lidí se superschopnostmi. Např. taková politická korektnost (které teď má každý plnou hubu), když přijde řeč na "plecháče," že by spíš ocenili pojmenování "mecho-američani" či "post-organické bytosti." S tím taky související nevraživost mezi živými a mechanickými - nápisy po zdech atd. Je to prostě lahůdka a četba byla čirým potěšením.
  • remco
    remco13.5.2009 14:02Top 10 - Kniha první
    prijemne čítanie, v ktorom sa nudíte len výnimočne.
  • Woffce
    Woffce17.10.2008 09:53Top 10 - Kniha první
    Jistá názorová spřízněnost s pány Yogim, Vifim a Slainem mně nedala odpustit si koupi - a po přečtení obou dílů jim přitakávám, ale zároveň rozumím i náhledu Dareho: TOP 10 je chytře promyšlená detektivka s několika dějovýma linkama, plná skutečně netuctových hrdinů a prodchnutá lehkým nekřepčícím humorem. Schopnost držet zápletku pevně v rukách a zároveň naprosto pustit fantazii uzdu (Mistrova obrovská invence ji tady opraví spíš na Fantazii) dělá i z týhle "můrovky" komiksovou laskominu. Jenže: Tentokrát se nám (= mně) servíruje studená kuchyně (já se těch žracích příměrů už asi nezbavím :----) ) - "TOP 10" je na hubuotvírající obdiv, ne ale na exaltovanej aplaus. Takovej, jakej mi svojí atmosférou dopřála např. "Vendeta" nebo "Z pekla".
  • erik
    erik10.1.2008 13:40Top 10 - Kniha první
    Je to vcelku fajn, ale zdá sa mi, že reklama je trošku prehnaná. Osobne mi trošku vadia Moorovi hrdinovia, ktorí vlastne nedokážu nič zvláštne (mám robotické hračky, mám pištoľ a som kovboj, mám robotické končatiny a som pes...). Inak dosť prepracovaný príbeh, fajn kresba a tona odkazov na iné diela, čo ma ale necháva dosť chladným.
  • Wiruss
    Wiruss20.8.2007 14:31Top 10 - Kniha první
    Já mohu také jedině chválit. Nádherná kresba propracovaný, scénář a zajímavé pojetí...
  • yogi
    yogi11.8.2007 22:46Top 10 - Kniha první
    Tak ted´ budu hodně nekritický.Vynikající komiks.Mister Moore sem napral nápadů vtípků a vychytávek na celé komiksové legendy.Top ten můžete číst několikrát a vždy vás něčím překvapí. Kresba,jak by řekl socdemák,k tomu sedne jak prdel na hrnec.Pochvala patří i BB ARTU za skvostné provedení.Moore na hrad a proboha jen nefilmovat.
  • royan
    royan30.7.2007 10:35Top 10 - Kniha první
    super komiks
  • krvinka56
    krvinka5613.7.2006 10:16Top 10 - Kniha první
    Fakt suproý komiks dokonalá kresba jímavé postavy s lidským podtekstem včetně jejich problémů .Od té doby co sem si ho kupil sem ho přečetl několikrát a povžuji to za nej komiks Alana Moora.
  • vifi
    vifi12.12.2005 12:36Top 10 - Kniha první
    Napinave, vtipnem chytre, promyslene, paradni kresbam vyborny napad. Nevahejte.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo28.5.2005 20:06Top 10 - Kniha první
    Skvělý, s návraty spideyho, batmana a Watchmeny jeden z nejlepších superhero-komiksů co vlastním. Dobře vymyšlený a překvapivě hodně lidský svět.
  • HEX
    HEX28.2.2005 15:09Top 10 - Kniha první
    Nemám rád superhrdiny.Jediný co mě bavilo bylo hledat odkazy na jiná díla.
  • Slaine
    Slaine admin7.2.2005 21:45Top 10 - Kniha první
    Téda. Tak to je boží. Byl jsem hodně příjemně překvapenej... po přečtení Mrtviánů v Crwi sem k Top 10 získal spíš negativní postoj a dlouho jsem váhal jestli si je pořídit nebo ne. Nakonec jsem si je nechal dát k vánocům sem docela nadšenej. Je tam tolik dějovejch linek, odehrává se tolik věcí v jedné chvíly, všechno je propletený a k tomu všemu to fantaskní prostředí... Je to dokonalý ztvárnění takové té idealizované policejní činnosti - jak píše Zack - spíš jak z televizního seriálu. Plus tuny narážek (kterých sem já, se vsadím, určitě nepoznal ani polovinu) a různejch popisek, cedulí, billboardů atd. (všechny v češtině - za což patří obdiv překladatelům). Obrázky jsou zkrátka narvaný k prasknutí. Nicméně připadá mi, že to nemá takovej tah na branku jako Liga - nevím jestli je to (pro mě) méně sympatickým prostředím nebo větší složitostí, ale celkově mě to bavilo o trochu míň. To nemění nic na tom, že je to perfektní komiks.<br><br>

    BTW opravdu si nedokážu předstvit, že bych díly měl číst s půlročním odstupem... Jsem rád, že sem to měl v kupě, jelikož bych polovinu zápletek pozapomínal...<br>
    <br>
    První díl je oproti druhýmu spíš rozjezd.
  • andre
    andre mecenáš29.11.2004 10:08Top 10 - Kniha první
    Příjmné počtěníčko.
  • Corinthian
    Corinthian21.7.2004 22:12Top 10 - Kniha první
    Hodně dobrý, skvěle jsem se u toho bavil. Po Lize jsem si konecne spravil chuť.
  • tsunami
    tsunami20.6.2004 17:17Top 10 - Kniha první
    Po precteni par recenzi jsem nabyl nazoru, ze je to nejlepsi komiks co u nas vysel. Pak prislo velke zklamani. Podprumer.

    Muze mi nekdo vysvetlit nektera hodnoceni. Napr.
    ... Moore je proste Moore ...
    ... klasicky Moore ...

    Co jako?

    Prijde mi ze tady nekdo dela reklamu, aby se to dobre prodavalo.
  • DaViD´82
    DaViD´8215.6.2004 23:02Top 10 - Kniha první
    70 za první sešity, ale čistých 100 za poslední dva - hlavně díl o vyšetřování vraždy v Baru bohů nemá sebemenší chybku :o)))

    Je to , jak již je u ALana zvykem, plné citací a narážek. Je to o všedních problémech (ne)obyčejných policistů jednoho pararelního okresku...
  • dare
    dare15.6.2004 20:49Top 10 - Kniha první
    Zack: Nic to nemeni na tom, ze mi tam chybi vetsi drajv. Proste mam na Moora asi tvrdsi metr nez na kohokoliv jinyho.
    Ale rozhodne Top 10 stoji za precteni, ale Watchmeni nebo Vendetta to neni.
  • Zack
    Zack admin15.6.2004 16:05Top 10 - Kniha první
    ClimbVibe: ... to bych nebyl tak uplne hodny na ty, co to jeste necetli :) A raci se vykaslu na nekoho, kdo nedokaze ocenit dobry comics, nez na nekoho, kdo ho mozna oceni, jen by mu to zkazil nejaky jouda nekde na netu :)
    <br><br>
    dare: ... zacinam to mozna chapat... vy proste s ClimbVibem nemate radi tenhle zanr. Policejni serialy asi taky nemuzes, co? Jenze Top Ten je tribute prave temhle serialum... tam neni nikdy zadny ustredni pribeh, ktery nasilne posouva hrdiny dal a dal... pouze jejich prace, nekolik dejovych lini, kopirujici ruzne pripady a kamera/strih prejizdejici z jednoho pripadu na druhy. Ja to muzu hodne a Moore to dokazal do comicsu prevest jako nikdo.
    <br><br>
    btw nasel sem svoji starsi recenzi na Top Ten ... <a href="http://www.comics.cz/recenze/topten1.html" target="_blank">http://www.comics.cz/recenze/topten1.html</a>
  • dare
    dare15.6.2004 15:49Top 10 - Kniha první
    Pro mne celkem zklamání. Čekal jsem od toho prostě víc. Moora mám rád a považuju ho za jednoho z nejlepších komiksovejch autorů, ale jak píše ClimbVibe, chybí mi tu nějaká větší zápletka, větší dějovej posun, na Moora je to prostě málo. Ale dvojku si stejně určitě koupim. Jinak za pochvalu určitě stojí charakterová rozmanitost postav, inteligentní humor, hodně dobrý dialogy a výborná atmosféra ... ale to se od mistra tak trochu čeká.
  • Lobodlak
    Lobodlak14.6.2004 23:47Top 10 - Kniha první
    Moore je proste Moore.....
  • listr
    listr12.6.2004 18:41Top 10 - Kniha první
    Typický příklad kdy obsah vítězí nad zpracvováním.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš11.6.2004 19:44Top 10 - Kniha první
    Zack: Buď tak hodný prosíííím... (a rovnou mi napiš o čem je ta dvojka..!)
  • Zack
    Zack admin11.6.2004 09:07Top 10 - Kniha první
    ClimbVibe: mam ti vyjmenovat, ktery vsechny pripady se vyresili a co se vsechno stalo? :)))
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš10.6.2004 20:40Top 10 - Kniha první
    Možná tu budu jediný, ale budiž: Moore předvádí velice precizní práci s charaktery, budováním atmosféry... Ale celkově se v tomto (tedy v prvním díle) booku neděje skoro nic a čtenář se tak trochu potácí od jednoho k druhému, aby na konci zjistil, že od prvního sešitu se nepohnulo ani stéblo trávy. Top 10 na mě působí velice chladně... Kresba je zvláštně přitažlivá... Jestliže je Top 10 (první díl) pouze předehra k druhému dílu - budiž. Ale do koupi dalšího dílu se budu asi dost nutit.
  • snook
    snook10.6.2004 20:18Top 10 - Kniha první
    Skvělej komiks, Moore si hold hrdiny vypiplává do nejmenších detailů. Na druhou stranu mi to někdy přeci jenom připadalo moc na jedno brdo a jakoby se tam nic nedělo, ale jenom kecalo, kecalo a kecalo...ale na stranu třetí to všechno ostatní (a myslím vážně všechno) je perfektní.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade10.6.2004 13:10Top 10 - Kniha první
    Super dílko a mnohem lepší než LXG 1 a 2 dohromady. MdS
  • Final
    Final mecenáš10.6.2004 09:35Top 10 - Kniha první
    Moooc, mooc, dobry.
  • Ogre
    Ogre9.6.2004 08:42Top 10 - Kniha první
    Super, zabava, zabava a zabava.
  • Zajo original
    Zajo original mecenáš9.6.2004 08:20Top 10 - Kniha první
    Spolu s Ligou I to najlepsie od BB artu.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš8.6.2004 18:24Top 10 - Kniha první
    Parada...
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš8.6.2004 14:43Top 10 - Kniha první
    Slušnej book. Má to takovou zvláštní atmosféru a bavěj mě všechny ty superschopnosti.
  • maarv
    maarv8.6.2004 13:28Top 10 - Kniha první
    Humorná záležitost z pera mistra Moora. Hromady odkazů příjemná kresba a především skvělé dialogy dělají z tohoto booku nezapomenutelnou věc (teda alespoň pro mne:))
  • Zack
    Zack admin5.6.2004 00:30Top 10 - Kniha první
    Abych se trochu rozepsal... prvni book pusobi jako cistokrevna vcelku neambiciozni sranda, ktera si pohrava s klise policejnich serialu mixnutych se superhrdiny... takrka jak mavnutim, se tohle vsechno dal (v druhem booku) radikalne meni a ctenari teprv zacne dochazet, jak si Moore neuveritelne obratne vystavel charaktery, ktere mame jako ctenari radi, a tak dalsi dramaticky dej nas bere o to vic. Proto sem ostatne vzdycky orodoval za vydani v jednom celku, ale je fakt, ze to tak tusim nevyslo nikdy nikde.
  • johni
    johni11.2.2004 18:17Top 10 - Kniha první
    Ne tak dobré jako Liga Vyjímečných...Ale i tak skvělé
  • Zack
    Zack admin11.6.2003 10:43Top 10 - Kniha první
    První část jedné z nejlepších sérií, které Alan Moore udělal, která nejvíc trpí rozdělením na dva booky.
9437432
Četl/a (123)
2Hitman3, 2scha, Alikkk, Balů103, bananzluty, Bedou, ben_bella, bierce, binnmode, Blacksad, buscheer, calvin10, Cemino, ComicBookGuy, Const.ex, cyboy, dajik, daon, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, duri, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, fel68, figis, filosh, Final, flipflop, flyboj, flynander, Fox01, Fry, Giskard, HellWeber, house192, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, Jahunda, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jiskra, Kaaos, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kocour, koudy, Lachvos, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, Loks19, luky.kuky10, maravenger, monte walsh, mozzu, mywiel, namdnas, Nexis, Noci, oleav, Paldini, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, robert.hladil, rockyt, RudyRod, S4TW, sedw, SHORTY, Sir_Pete, Slaine, sleepless, SNUFKIN, snuk, Spacecore, spagr, Spike, start05, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, tricky, trudoš, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, yogi, Zbysek2410, Zeebonk, zgrywus, zlejzmrd
(357)
2Hitman3, 2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, amazing_k, ardath, autokineton, Avian, AxusNalim, Azalin, Azbest, AZTeck, Babany, Balů103, bananzluty, barthez, bboorreekk, beanek, Bedou, BeeSee, Benji, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, Blaine, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, Bubsy, burzum, buscheer, c.tucker, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Celestius, Cemino, ComicBookGuy, Const.ex, Corteg, Corvus, CP, cranial, CSE_AC/DC, cyber Endy, cyboy, DAN478, DankoKonik, DanQ, danyno76, daon, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, discovery, DoctorWho, domo9321, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, Draco nobilis, DracoAn, Drakeus, dre, dr_benway, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, eliera, emanek, erik, farb, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, figis, Filcka, filemon, filipes, filosh, Final, firesnake, flipflop, Flowtek, flyboj, Fox01, freestyletricker, Fréza, Frizer, Fry, fusnix, gongon44, goodspeed, grinder, Hades, Hamichal, hanocri, Hanyou, hatapka, haxxor, Hebled, hedgehog, hellw10, HellWeber, Henry108, herbert, ho.mof, Holmwood, holubdema, horaczhlinska, house192, Hulik, hypermlok, ikshorm, illy, imro, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jahunda, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, Jestrab2, jett, jirin, jiskra, Johnny Sasaki, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Kaluž, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, Keddie, Keenkeen, kendor007, keplik, keyko, killermarf, kinak, KINIMODUS, Kjon, Kocour, Kokuun, komik.sx, koniklec, Kreatik Digital, kronoss, krupan, krvinka56, Lachvos, lantan1, Lawer de Sanctis, Leland, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, lokeren7777, Loks19, luky.kuky10, Lumirius, Luse, maara, mainman, maravenger, markic, Markyz de Sade, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, massilia, Matej-29, matohan, Matthew, Mauzr, mcleek, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, Michal Opitz, mikado, mike731, MIKER65, mikina, mikki.maser, Milo_Harwey, Miriyak, mirror, misa, Mistak, Mitak, moiqpiom, Mokonen, monte walsh, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mrkirby, mywiel, namdnas, NecRoman, nester, Netorack, Neuro, Neutrino, Nexis, Niaz, Nightmare, Ninjer, Noci, noMster, Norri, nx, Odrikani, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, padre_negro, Paldini, paulhunter, pavel, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, piemaker, pk123x, planika, POLAKST, Poseidon1978, PP, q, Qee, radek, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RainDamage, RaptoR, razielus, renhoek, Ricarderon, rockyt, RudyRod, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, Schirru, Schramm, Šedo, sedw, seezeethree, SHORTY, Sir_Pete, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, Sněhurka, SNUFKIN, snuk, songoku, soulbringer, Spacecore, spagr, Spike, stanleystar, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, svobyy, t0mas, tacmud, Tarka Daal, TBB, Teach, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tialster, Toe, Tombal, Tomek, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, Tony TwoDee, TonyT, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vallyslayer, vasek, VaZbič, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, Vlcacka, Vojtěch 393, VojTEKK, vranakx, vrazdinek, Vrenn, VskPrzk, VXP, Wasseg10, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, xspeed, yarda, yogi, yojimbo, z-e-d, Zack, Zajo original, Zbysek2410, zdoog, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (13)
ChaoticMan, Druid, HevyEli, Himlik, husakpetr93, Iggy Pop, isildur heir, Jabba, Mamut12, matrosh, Maty48, Mikei, sawtooth
Shání (1)
HevyEli
Nabízí (1)
Fox01