Spider-Man stojí před nejtěžším úkolem svého života - musí navštívit Hollywood a usmířit se s Mary Jane. Vedle toho je souboj s doktorem Octopusem vyloženou dětskou zábavou... tedy kdyby se do něj nezapojila i doktorova mladší, modernější a nebezpečnější verze.

Jenže ani po návratu zpátky do rodného New Yorku Spideyho problémy nekončí. Naopak. Chyba minulosti se vrací, aby hrdinovi zničila život a vzápětí mu ho i vzala. Pokud má Spidey přežít, musí se vrátit ke svým kořenům... které sahají až na samý počátek světa. A možná ještě o kus dál.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-man (Vol.2) #43-48 (září 2002 - únor 2003)

Scénář
J. Michael Straczynski
Art
John Romita Jr.
Ink
Scott Hanna
Barvy
Avalon Studios, Dan Kemp
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-87024-01-X (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
175 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
438 g
Stran
140
Cena
329 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man#03: Until the Stars Turn Cold (Marvel Comics, 2003)
  • Murphy722
    Chvilkama telenovelka. Líbí se mi to propojení (možná prastarých afrických mýtů) africké linky a trochu filosofického zamyšlení prostřednictvím Ezekiela. Jinak na kresbu už jsem si docela zvykl, i když furt to není topka.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3.2020 08:48The Amazing Spider-Man #03: Dokud hvězdy nezhasnou
    Tohle už mě bavilo o trochu méně. Je to pořád zajímavé a ještě se to čte docela dobře, ale už mi to přišlo takové plytké. Část s Ockem byl příjemný návrat do starých vod a Shantra byla zajímavým protivníkem, nicméně to bylo takové chaotické a neuchopené. Ezekiel a jeho totemismus je asi to nejlepší co mě na tom bavilo, to a ještě MJ a Peter a jejich snaha se opět shledat. Tady je ta vyváženost horší.
  • karl173
    Další povedený Straczynskiho Spider-man. Jeho Spider-man mě zatím dost baví a i když tomu stále chybí malý kousek k absolutní špici, tak tuto nastavenou laťku si i tak nechám líbit. Jsem zvědavý kam se bude děj posouvat dál. 80%
  • hroubek
    Pomalejší rozjezd, trošku nudnější podzápletka s doktorem, setkání s MJ, epická bitka v hotelu. Je to dobré čtení, ale jakmile se dostaneme do druhé části knihy, tak víte, že to byl jenom předkrm. Druhá půlka je skvělá, jelikož se objevuje nový mytologický(totemický) protivník, který Spideyho zasáhne na velmi citlivé místo, opět se vrací Ezekiel a samozřejmě výborné finále, které má zajímavou pointu. Straczynski je tady ve skvělé formě, jen mě trochu mrzel pomalejší rozjezd.
  • sedw
    Půlka se kryje s UKK, za sebe musím říct, že jde o tu slabší půlku. Trochu mi u sperhrdinského komiksu vadí, jak se nepřátelé po nějaké době vrací, na druhou stranu je pravda, že v tomto případě si s tím Straczynski poradil velmi dobře a celé toto klišé dobře osvěžil. Pokud jde o druhou část, tato parádně navazuje na Návrat, rozvíjí mytologii totemů a přivádí opět nového (nebo alespoň pro mě nového) padoucha, který stejně, jako v případě Morluna působí neporazitelně. Celé rozuzlení je pak zpracováno s grácií a z mého pohledu v rámci komiksu i uvěřitelně. Opravdu povedený run.
  • Luigim
    Parádní jízda, akce i děj. Přečteno jedním dechem. Kresba byla také fajn.
  • mAGiic
    Pokračování Straczynského, po Morlunovi a astrálnímu Shanovi v úvodu třetí knihy jsou jako předehra nový a starý Octopus. Potom ovšem přijde příběh se Shatrou, který poodkrývá mytologii kolem Spideyho původu. Opět Spideymu pomáhá Ezekiel.
  • Fry
    "Amazing Spider-Man #3: Dokud hvězdy nezhasnou" - Tady platí v podstatě to stejné, jako u "Odhalení" ... Nebýt UKK už to nikdy nevezmu do ruky a asi bych se nechal připravit i o tu druhou dějovou linii, která v UKK raději už ani není. První část v Kalifornii je asi ta slabší (trochu moc ukecaná), i když zde zase hostuje Dr. Octopus. Za to druhá část (trochu lepší) na půl v NYC a na půl v Africe přináší zase o něco víc k celé mytologii Straczynskiho runu pro pavouka ... Za mě 3*!
  • jh666
    Souboj dvou Octopů byl fajn, ale hlavní síla téhle knihy tkví hlavně v její druhé polovině, kde se poprvé od konce návratu rozvíjí Spideyho mytologický původ, což je téma, které mě opravdu baví. Upírského Morluna nám vysřídá démonická Shatra, která se rozhodne napadnout Spider-manovo soukromí, takže o zábavu je postaráno. Navíc se vrací Ezekiel. 90 %
  • luky.kuky10
    Pulka knihy s dr. Octopusem me bavila (uz i pri precteni teto casti v UKK), a proto jsem si rikal ze to asi ani nebudu kupovat, kdyz to vyslo v Ultimatnim kompletu. Jeste ze jsem se rozhodl pro opak. Neodpustil bych si, kdyz bych se ochudil o dalsi cast mytologie pavouka a tudiz pribehu s dalsim zajimavym protivnikem Shantrou. Jsem zvedav, co se nakonec vyklube z Ezekiela..
  • prokop.prcik
    Vynikající. Lepší než Odhalení, o něco horší než Návrat. Ale i tak dávám plný počet hvězd, protože si to rozhodně zaslouží. Celé nahlížení do pavoučí mytologie mi prostě sedí. Shatra je vynikající protivník, pavoukovi šitý přímo na míru.

  • Hauzina
    Nevíte někdo, jaká čísla v originále obsahuje?
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš8.1.2013 14:30The Amazing Spider-Man #03: Dokud hvězdy nezhasnou
    Ve světě Spideyho za 5* a v normálním světě fajn 4*. Mystika mi vůbec nevadí ba naopak. Podle mě nejlepší Spiderman co tady vychází...
  • Llamasak
    O něco lepší díl.
  • Fry
    Lepši přiběh než v Spider man - ODHALENI, lip nakresleno, konečně více postav.
  • Kapis
    Taxem se během víkendové open-air chlastačky lehce nachladil a tři dny po práci jsme trávil s čajem a grogem pod dekou, u čehož jsme si sjel skoro celé dvě série Big-bang theory a dostal jsem chuť na nějakou pořádnou nerdovinu. Chodil jsem bezradný s kapesníkem u huby kolem své intelektuální knihovny;-) až jsem zahlédl už nějakou tu dobu odpočívajícího Spideyho, kterého jsem si jak jinak koupil v antiku za 2 kila. Straczynski posouvá tohoto superhrdinu opravdu o nutný kousek dál a je to dospělejší počtení, přičemž striktně dodržuje kořeny a život Petra Parkera. Trocha mystiky neuškodí, je fajn vidět, že JMS radši nechá Spidermanovi pomoci, než by ho nechal porazit neporazitelné nějakým "frikulínovsko-sofistikovaným-ultravědeckým" způsobem alá pyčapaprsky z planetky X-tron. Jojo, komiksové legendy už nedávám, tím se už neprokoušu, jak mě to nebaví, ale tento Spider-man je příjemné osvěžení.

    Obrovskou šmouhou pro mně, stejně jako v minulých dílech, je Romita a jeho kresba. Tentokrát mě akorát sraly Spideyho nohy, to je něco otřesného, copak má nějaké kanady, které mu svírají lýtka jako španělské kozačky??? By se mu zastavil krevní oběh. Navíc se zjevně během děje mění svalový objem jeho dolních končetin. Opravdu, kresba strhává tento komiks u mně dost dolů. Jinak OK, dobrá oddechovka, hned jak se v mém oblíbeném antiku objeví 4.díl v nesalátovém stavu, taxi ho koupím pro podobnou chvíli, kdy na mě přijde super-hero nutkání.
  • Renato
    Velkolepá SHOW !!! Doporučuju... :)) není co dodat..
  • matrosh
    Tento díl mě už tolik nedostal, příběh je už spíš průměr, nejlepší jsou asi ty fórky kolem hollywoodu ono je to asi tím, že Straczyniski toho dokáže daleko víc než je toto a když už mam načtenou celou Road to Civil War, Civil War a New Avangers tak me tohle moc nevzalo. Ale book ma kvalitní papír a skvělou obálku.
  • FrAnK
    Pekna obalka..
  • The Genius
    S dalším bookem Straczynského kvality po Odhalení opět stoupají. Vrací se nám dr. Octopus a dále se rozvíjí zápletka z Návratu, což je jistě dobře. Více akce, více hlášek, více humoru, leč na Návrat to stále nedosahuje. Holt poprvé je to vždycky nejhezčí :)
  • FrAnK
    navrat a odhaleni skvely no ale hvězdy, priciny cekam neco veciho tak snad rozhodne to ale neni spatne..
  • Tauren
    Spider-man. The Amazing Spider-man!
  • choze
    "Už jsem se bál, že nároky na superhrdiny povážlivě klesly." Po skvělém Návratu se koupě Odhalení zdála samozřejmostí, dokud jsem si ho nepřečetl u kamaráda, nezhrozil se nad tou užvaněnou/němou nudou a rychle nezaklapl mou pavoučí peněženku. Hvězdy jsou naštěstí návratem ke kvalitě Návratu , které tak úplně nedosahují ze dvou důvodů. Jednak proto, že nepředstavují jednu rozmáchlou larger-than-life story, ale dva slušné příběhy (v pořádku, není každý den posvícení, to by pak posvícení zevšedněla), druhak že příběh o Shatře Návrat nepěkně vykrádá (další neporazitelný záporák, který se chce Spideym nakrmit, dokáže ho kamkoli stopovat a kterého musí v závěru za Spideyho alibisticky zabít někdo jiný). Jak já tenhle alibismus nesnáším. Na druhé straně očerňování Spideyho Shatrou byl výborný nápad a světe div se, tentokrát mě Straczynski dokázal i párkrát rozesmát (čestnou výjimku tvoří veškeré popkulturní odkazy, ty jsou trapné až na půdu), konkrétně mě dostaly scény z natáčení hollywoodského superhrdinského filmu. Jen si lámu hlavu, jak mám brát tu rozmluvu scénáristy s producentem o (nesmyslném) božském původu Humr-mana, se kterým na nás vzápětí Straczynski vyrukuje u Spideyho, což je mimochodem podle mě kacířský hnus největší. Copak si Straczynski neuvědomuje tu krásu naivity a genialitu jednoduchosti obyčejného kousnutí ozářeným pavoukem a zároveň směšnost své snahy na to nabalovat nějakou sofistikovanou mytologii? Navíc jeho putovní vize není nijak originální, viz. např. Fantom, u nějž se také hrdinský mundúr dědí z generace na generaci. Každopádně mu chválím zfunkčnění postavy tetičky May, s tím se mu povedl husarský kousek, dobré padouchy (z Carlylea jsem měl husí kůži) a Romitu za sexy vyděšenou Mary Jane ve spodním prádle. Slintal jsem si až na záda. Je to naprostá hovadina. Každý na internetu, kdo se o tom dozvěděl, si myslí, že je to kravina" "Lidi na internetu si o všem myslí, že je to hovadina... dokud to neuvidí. A pak si to najednou všichni začnou tetovat na zadek."
  • brkowycz
    První příběh je taková klasica, Petr řeší problémy s Merry Jane, a přitom se mlatí s padouchem, na kterém není nic extra nového, jen vylepšená verze (to je, aspon pro mě, vyloženě nuda), ale druhej příběh je fakt dobrej, straczynski přivedl spidermana o stupeň víš než kde dosud byl, jeho protihráči už nejsou jen banda zmutovaných blbů snažících se ovládnout svět. Je tu trochu podobnost s týpkem z Návratu, ale i tak dobrej nápad.
  • Saiffer
    Hrátky s MJ ma až tak nebrali. Za to, čo predvádza Straczynski so Spideyho základmi, ktorých sa (pokiaľ viem) desaťročia nik ani nedotkol - to je jednoducho neskutočné!!! A všetko do seba napriek tomu pasuje. Navyše sú dialogy majstrovsky napísané a nespadajú do klišé. Vtip srší jedna radosť. Pecka!
  • Tuxedo
    Nepřekonává první díl, ale rozhodně je to lepší než díl druhý. První polovina bez chybičky, druhá už jen velmi dobrá.
  • Spider-man
    Parááááda! Ne, to není Pierce Brosnan, to je M.J. Straczynski a Peter Parker.....na tuty. Jen jedna věc mě celkem vadí na tomto story. Kde se vzala ta předurčenost? Nejvíc se mi líbilo na Spider-manovi, že to byl obyčejný kluk jako my všichni ( to znamená snaživý student, jehož jediným přítelem je věda) a který měl to štěstí nebo tu smůlu, že ho kousl radioaktivní pavouk. A najednou by to neměla být náhoda? A co Petrova motivace k boji se zločinem? (tj. smrt strýčka Bena). Ta byla taky předurčená? "zmatený" Spider-man
  • willis
    Jako vždycky mně moc nebavili věčně se opakující peripetie mezi Parkerem a M.J. To vždycky rozdejchávám hodně dlouho, ale druhá část toho dost zachraňuje a Straczynski posunuje Spidermana zase o kousek dál do metafyzična.
  • erik
    Druhy pribeh tejto knihy sa mi z celeho Spider-man paci najviac. Ano, pripajam sa k nazoru, ze tato kniha je najlepsia z doteraz (a mozno aj odteraz) vydanych. Vtip, akcia, inteligencia. Mozno len kresba by chcela trosku vylepsit (t.j. zmenit autora).
  • Markyz de Sade
    Ze tří knih řadím tuhle na první místo. Straczynski píše bez diskuze nejlepšího Spider-mana všech dob. MdS
  • Black Bro, yo
    Návrat k akci se povedl.
  • royan
    jo jinak první část sice není tak napínavá,ale dobře jsem se u ní zasmál ( hláškař Stan Lee má dobrého nástupce :-)), např. ta scena na letišti kdy tetu May kontrolují co to má v zavazadle:-)) a bylo by toho víc , ale pro ty co to nečetli zase nechci všechno vykecat :-))
  • royan
    Super, jen tak dál
  • lawerxx
    Straczynski je mistr (Vycházející hvězdy jsou toho zářným příkladem), vydolovat ze Spidermanovy osobnosti a jeho tolikrát rozebraného osobního života tak zajímavý příběh, to chce talent... osobně nejsem moc velký fanda lidskýho pavouka, ale tohle lbum stojí za to. Nejhorší na Spidermanovi jsou jeho nepřátelé a jejich úroveň, Octopus je spíš béčko, a proto není začátek příběhu až tak silný, jako druhá část v Hollywoodu. Každopádně doporučuju i odpůrcům maskovanýho plazivce...hehehe
  • krvinka56
    Jo příběh nemá prakticky chybu ale začíná mi lést krkem to jak se snaží vyřešit vztah s MJ.Oktopus i ten novej sou perfektní.Spidermanovo filozofování pod troskama hotelu je dobrý.A Ezekiel je taková osvěžující postava doufám že zde bude častěji.Tento spidey je super hlavně z toho důvodu že má i osobní život.Sem za tuto serii rád.
  • DEmnoG
    Jo Andreew ma recht, prvni pulka je i podle meho slabsi, ale jakmile se na place objevi Shatkara, zacina zabava. Obzvlaste jeji "pomlouvacny" styl boje se mi velmi zamlouva:). Takze pro me je treti dil zabavnejsi nez dvojka, ale kam se hrabe na jednicku. Coloring se mi take nejak nepozdava, prijde mi takovej moc flekatej, na xichtech to vypada jako kozni nemoc, dokonce jsem zvazoval, jestli se nestala chyba v DTPku/tiskarne.
  • Andreew
    Šmarjápannojósefe co sem to zase zplodil! ...druhá část je úžasná...of course!!!
  • Andreew
    Paráda, první půlka s Dr. Oktopusem mi sice přijde slabší co se soubujů týká, ale vyrovnává se to řešením problémů v Parkerově osobním životě. A druhá část kdy na scénu vstupuje Ezekiel a Shathara je úžasný ve všech směrech! Kresba je v pohodě, jen mi trochu vadí colloring. Barvičky jseou takové..no, moc "kýčovité"... Jinak obálka je super, překlepy jsem nezaregistroval a už se nemůžu dočkat dalšího dílu.

4750162
Četl/a (111)
123peta, 2scha, 66pepo66, Alfred, amaniakl, anka, Azbest, AZTeck, bboorreekk, Big_Boss, blackJag, Bronn, calvin10, chuckboris, Clarkos, dajik, Darth Raelchi, dbar, Deckard, DEmnoG, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, filmator, filosh, Final, Fives, Fry, gezic, hicks, holubdema, house192, hroubek, hypermlok, inosuke, invape, izuku midoria, Jabba, Jak, japes, jh666, Kaaos, Kapis, karl173, Karlito_69, kaylin, Keno, Killingjoke, Knuckless, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, luky.kuky10, Madmax, mAGiic, malylada, marduk, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, mozzu, Murphy722, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, oru, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Piggyslav, PKD, punisher, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Raul, robertsedmik, sedw, SHORTY, Shpeckk, smazenapikantniskeble, Spacecore, Spike, strougy, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, trudoš, Tyfus, VanTom, vishnar, vrazdinek, VskPrzk, VvV, Wiw, Zbysek2410, zlejzmrd
(272)
10milda, 123, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, amaniakl, Andreew, anka, asgardpepa, Azbest, AZTeck, Bay_watch, bboorreekk, Beng.D, Benji, Big_Boss, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Borg3po, bourgeois, BoVon, Braindead, brkowycz, calvin10, Cassidy, choze, chuckboris, Clarkos, Corvus, CoupeC, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, dasik, dbar, DEmnoG, Dinik, dirty_sanchez, disclose, discovery, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, dracula, dr_benway, Duff.man, Duracell, dvoracekpetr1, eagle.newz, Einstain666 , Elhonzo , erik, fanik, faster86, fel68, felis, filemon, filosh, Final, firesnake, Fives, FrAnK, Fréza, Frizer, Fry, Fugas, fujsant, Gibby, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, Grynca, haxxor, hedgehog, herbert, hicks, holubdema, house192, hroubek, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, inosuke, invape, isildur heir, izuku midoria, J.T.honza, Jabba, Jak, jedy357, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jh666, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, Karlito_69, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, killermarf, KINIMODUS, Kjon, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, KOko, komik.sx, komiksák007, krvinka56, Kurt Cocaine, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Lijem24, Lisien, listr, Lobok257, Longin, LookAss, Luigim, luky.kuky10, Luqi, m.jedle, maara, Madmax, Malachias, malylada, Mankin, marduk, markic, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, matrosh, Maty48, Maxman2000, ma_fecko, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, mizet, Mononoke, monty.cl, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Netorack, Neutrino, Nightmare, Ninjer, noMster, nx, Odrikani, Olesh, Oompa Loompa, oru, Paldini, palo, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Piggyslav, POLAKST, Poseidon1978, Premek, prokop.prcik, pršiplášť, punisher, pusta, Radkos, raenius, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, Renato, Ricarderon, Robb, robertsedmik, Rocker93, RodRoder, Roiser, roswelll, Saiffer, saja, Salien, Samurai-Jack, Saran, sedw, seezeethree, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sitez, Skot, skřetman29, Slávek, slavik38, sleepless, Spider-man, Spike, stanleystar, strougy, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, The Genius, the One, TheWrecker, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, tonda, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, Viking, vlasy, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, Wiw, worf, xai, xintax, yarda, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
arnecht, Arthas_SVK, Azik2586, Bury, deadpool, Drbo Jebo, FatMonster, fusnix, Hauzina, henrycruel, komiksák13, Lairen, Madao, Odal , PopCultureBeast, Slaine, svobyy, VenomCZ
Shání (6)
Al0f0k, Braindead, Dawe4, Hauzina, karl173, PopCultureBeast
Nabízí (3)
adam.ra, Luigim, luzaloudekst