Koupit
Kdysi byli největší hrdinové, které svět znal.
Teď už jsou jen...
Dříve známí jako Liga Spravedlnosti!
Mají kostýmy. Mají supeschopnosti. Chybí jim jen jedno - mozek.
To jim ale nezabrání v tom, aby se pokusili zachránit svět. Ať chce, nebo nechce. V cestě jim přitom bude stát zákeřná Ruleta, pouliční gang harvardských studentů, šéf kosmického teleshopingu... a samozřejmě nepřátelé ze všech nejnebezpečnější - oni sami.

Obsahuje sešity série Formerly Known as the Justice League #1-6 (září 2003 - únor 2004)

Scénář
J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Keith Giffen
Art
Kevin Maguire
Ink
Josef Rubinstein (Joe)
Barvy
Lee Loughridge
Obálka
Kevin Maguire
Překlad
Michael Bronec
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-87024-00-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
144
Cena
449 Kč
Originál
Formerly Known as the Justice League (DC Comics, 2004)
  • Palebras
    Komiks Dříve známí jako Liga Spravedlnosti jistě ocení znalci univerza daleko více, než člověk který má o tomto univerzu pojem, jen z u nás vydaných kousků. Spoustu vtipů, tak jaksi bohužel vyšumí do ztracena. Vtipných pasáží je tam celkem dost a čtenář se nasměje, ale prostě chybí znalosti souvislostí. Každopádně se tento komiks dá číst i samostatně. Určitě to není tak, že by se člověk ztrácel od začátku do konce. Za sebe ale musím říct, že jsem čekal více. Příběh ničím nepřekvapí. Jedná se spíše opravdu o palbu dialogů, které měly být mega vtipné, ale dle mého zase až tak moc vtipné nejsou. Ale jako dobrá odreagovačka to obstojí. Co se týče kresby, tak zde nemám co vytknout. Je jednoduchá, ale k danému žánru, kdy se více kecá než děje sedí dobře. Čistý průměr který neurazí, ale bohužel ani nenadchne.
  • PKD
    Neskutečný nářez. Na eňu něňu menu,hned tak nezapomenete!
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo10.8.2017 13:56Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Zábavná blbost, ve srovnání s Defenders mi toto přijde o něco lepší. Pořád ale platí to, že je to strašně ukecané a všechny ty vtipy prostě nemůžou být vtipné. Každopádně celý poslední sešit jsem se smál a bylo to hezky zakončeno.

    Moc nechápu, co překladatele vedlo k tomu přeložit Boostera Golda jako Zlatýho Fráju, ale co už.
  • Doppelganger
    Doppelganger17.7.2017 11:08Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    V době vydání jsem četl několikrát a pokaždé jsem z toho byl nadšený. Teď jsem si to díky vydání Defenders od stejného tvůrčího týmu přečetl po X letech znovu. Už z toho nejsem tak odvařený jako tenkrát v tom post-pubertálním young adult období, ale i tak jsem se dobře bavil. Po výtvarné stránce je to strašná pecka - každá grimasa, každičký výraz tváře je úplně dokonalý a postavy ani nemusí nic říkat a vy už se smějete jenom tomu, jak se tváří.
    Děj nebyl moc komplikovaný, všechny eskapády sloužily jen jako odrazový můstek pro vtípky a špičkování mezi postavami, a když vtipy došly, tak se zas přeskočilo do jiné situace, což je v humoristickém komiksu v pořádku.

    Výhrada k české verzi: tenkrát mi to asi ani moc nevadilo, ale dneska mě strašně otravoval překlad "Zlatej frája". Jasné, ten komiks se nebere vážně, ale Booster Gold je existující postava, takže to je asi jako kdyby Dark Knight přeložili třeba Temnej drsoň.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš7.6.2016 12:20Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Tohle bylo fakt žůžo. Nebýt pitomýho konce a nuceného závěrečného přidání ,,áčkových,, hrdinů ze světa DC, bylo by to na pět hvězd. Takhle to vyznělo vcelku kýčovitě a suše, jak kdyby celá kniha nebyla právě díky absenci těchto postav krásná a vcelku originální. Ale jinak jsem se až k začátku posledního sešitu fakt bavil a dost jsem se u toho nasmál (lidé v autobuse už si pomalu ťukali na čelo ze mě). Klidně bych si dal pokračování, neříkám že ne, solidní prča...
  • Schramm
    Já jsem se pobavil excelentně. Dříve známí jako Liga spravedlnosti jsou prča. Prča, která si na nic nehraje a o to je podle mého názoru lepší. Narážky (Marvelové jsou obzvlášť super), vtípky, parodie... Za mě mnohem lepší než Kick-ass nebo Ennisova Banda. Možná bych dal i o hvězdičku (nebo spíš půlhvězdičku, kdyby to šlo) víc, kdyby se to v pár místech zbytečně netáhlo. Sice ne přes míru, ale přece.
  • adevr
    Před 10 lety mne to zklamalo....ale třeba se k přečtení dostanu zase jindy a kdo ví..?
  • dracula
    „Společne jsou to superkámoši, hrdinové pro všední den. Máte-li super problém, volejte: 1-800-Superkámoši!“

    V prvom rade je nutné uznať, že je tento komiks skvelý po marketingovej stránke. Keď som si ho kupoval, nič viac som si o ňom nezisťoval a riadil som sa viac menej obalom a letmým prelistovaním. Obal sľuboval kvantum zábavy s hrdinami bez mozgu a kresba bola na prvý pohľad tiež sympatická a tak som neváhal.

    Už po pár stránkach som pochopil, že nieje všetko zlato čo sa blyští. Vtipné dialógy ma z úvodu moc nebrali a dá sa povedať, že som sa v istých fázach naozaj nudil a niekoľkokrát som si skontroloval obálku, či som si ju prečítal pri nákupe správne. Zhruba v polovici sa konečne začalo niečo diať a aj hrdinovia už boli ako tak vyformovaný, ale aj tak to nebolo to pravé orechové. Bol to ale určite krok správnym smerom, keďže som už pri čítaní nezaspával. Záver, keď sa na scéne objavili skutočný superhrdinovia, stál konečne za to. Najviac som si užíval Batmana, keďže kedykoľvek sa mu vedľa hlavy objavila bublinka, bola to perla najťažšieho kalibru. Celkovo bola ale zápletka naivná, jednoduchá a jemne natvrdlá, takže skvele korešpondovala s hlavnými protagonistami. Celé dianie a aspoň to minimum zábavy stálo na situačnom humore a dialógoch, takže príbeh ako taký bol úplne nepodstatný.

    Čo ma nesklamalo bola kresba. Celostránkové dialógy sa vďaka skvele nakreslenej mimike postáv dostávali na úplne iný level. Čo tam ale po forme, keď chýba obsah ?

    Napriek určitému sklamaniu kúpu tohto komiksu vo výpredaji určite neľutujem. Síce mi nedal to, čo som od neho čakal, ale aspoň občas ma pobavil a keď už pre nič iné, tak kvôli Batmanovi a L-Ronovi sa to oplatilo :)

    45%

    Batman : „Máš anténky...?“
    Martian Manhunter : „ Začal bys být prosím zase nesnesitelně chmurný? Bylo to daleko snesitelnější.“

  • doophy
    Docela zábavná kniha (pokud se čte po částech) kde superhrdinové vystupují jako totální paka.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.1.2010 00:35Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Po skoro 4rech letech jsem se zadival do knihovnicky a rekl si, ze si neco starsiho prectu a ma volba, nevim proc, padla na Drive znami. A je znat, ze jsem ty 4roky nelenil, peclive cetl spousty komiksu a odmenou mi bylo, ze jsem se u toho komiksu konecne vyborne bavil. A mam pocit, ze za dalsi 4 roky, pokud neumru, se pobavim jeste vice.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš21.1.2010 18:11Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Pro ty, co se alespoň trošku vyznají v tom, kdo je kdo a mají už i něco načteno (a myslím tím v originále, protože JLA u nás asi NIKDY nevyjde), je tohle naprosto vynikající parodie. Za všechny bych vypíchl dva supermamrdy - Booster Gold a Blue Beetle. Jejich špičkování je sice na úrovni pubošů, ale právě ona demence je jádrem věškerého vtipu. K tomu si přidejte prdelku k nakousnutí Mary 'Poppins' Marvelové a nakonec i Batmana, který mimořádně srší vtipem a máte superhrdinský sitcom jako víno. A Maguirovy grimasy jsou bomba!
  • vasek
    Griffen a Matteis dali hlavy dohromady a přestože byli v přesile, rozhodně neporazili Allana Moorea (TOP10, WildCats). Tam kde Moore (například ve WildCats) nasazuje přátelský humor a s roztomilou nadsázkou si utahuje ze superchlapů a superdívek, tam tihle dva pánové dělají ze svých hrdinů rovnou totální paka. Hlavní problém je v tom, že v příběhu je XY postav, které jsou tam vlastně k ničemu - všichni jsou téměř stejně pitomí a ve finále je vlastně jedno, kdo na koho zrovna nadává. Zaměnitelné charaktery se mezi sebou neustále hádají a uráží se, což může být vtipné na dvaceti stranách, ale tak nějak se na tom nedá založit série. Ke konci mi to věčné hašteření a opakující se "sarkastické" poznámky přišly už vyloženě otravné. Kdyby to bylo třeba u postav, se kterými už máte nějakou čtenářskou zkušenost a tudíž i nějaký "vztah", dalo by se to brát jako vtipná parodie...Ale u nově vymyšlených superhrdinů je to alespoň pro mne nůďo.
    Neberu v potaz, že zápletka je trošku nablblá - to by se dalo přehlédnout v případě, že by se člověk alespoň dobře bavil. Tempo vyprávění mi místy přišlo ubíjející a dokoláčnické. Dokonce jsem u některých stránek bojoval s nechutí se prokousat všemi těmi bublinami. A to je u komediálního díla celkem průser.
    Co se týče výtvarné stránky, nemám co vytknout. Maquire prostě umí a ty jeho pitvořící se ksichty jsou totální perla. Určitě bych ho nazval mistrem obličejové mimiky a na téhle látce dostal příležitost se pořádně vyřádit. V rámci zvoleného žánru udeřili hoši z DC hřebík na hlavičku. Jenže sebelepší kresba, sebeživější gestikulace nezachrání tu všudypřítomnou nudu.

    Závěr: DZJLS jsou podle mě dokonalou ukázkou toho, že ne všechno, co někde dostalo nějakou veledůležitou cenu, musí být nutně kvalita. Pro mě absolutní šedivej průměr.

  • The Genius
    No tak nevím. Potenciál to mělo, pochopil jsem i smysl téhle satiryy, ale nějak jsem jí nemohl přijít na chuť. Teď nevím, jestli to mohlo být překladem, ale prostě mě většina hlášek a narážek vůbec vtipná nepřipadala. Smál jsem se až u posledního sešitu - a to na jeho začátku a pak u Batmanova vtipkování. A tím to hasne, nijak zvlášť jsem se nebavil.
  • Zack
    Me Liga vcelku bavila, ale prisla mi desne neuderna, na hardcore humoristicky comics. Trochu rozpacita, asi jako prvni dily nekterych sitcomu, kdy se jeste piluje a hleda presna poloha. Kresba dela vetsinu komiky, ale tim vic vynika, jak panove scenaristi trochu tapou, co s tema loserama vlastne delat. Najdou se silnejsi i slabsi momenty, celkove takovy lepsi prumer.
  • erik
    Ja som sa celkom bavil. Je to fajn jednohubka. Mimika postáv je vážne super.
  • imro
    Skvelé držky, parádne vtipy, deštrukcia klišé - skrátka takýchto komiksov by som do roka zvládol i niekoľko. A najlepšie na tom je, že sa mi páčia i po viacnásobnom prečítaní.
  • blackJag
    blackJag admin7.6.2007 14:50Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Hlášky jako: "Kdybych tak měl číslo na BAT-MOBIL" nebo "Má to být nějaký nízkorozpočtový tým" mne dostávaly do kolen. K tomu příjemná kresba s perfaktní mimikou. Výborná věc.
  • Tuxedo
    Nebýt absence pořádného finále, bylo by to za víc.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš24.9.2006 14:34Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Ešte dodám, že nie som "odrostlý čtenář JLA" a humor fungoval. To takisto pričítam k dobrému hodnoteniu. Nepoznal som nikoho okrem Batmana a vôbec to nevadilo. Nehovorím, že som sa pri čítaní zrovna trhal smiechom. Je to proste len dobry oddychovy humor a asi najviac ma potešilo, že je iný od dosiaľ vydaných. Grimasi tvoria neuveritelnú časť vtipu. Musím vzdať hold za preklad Michaelu Broncovi, pretože to musel nacpať presne do tých okienok tak, aby to fungovalo s výrazom v tvári. Funguje to na 100%.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš24.9.2006 14:16Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Keby som mal hodnotiť, len podľa bezchybného technického spracovania (+ pocitu, že to Tejnických, Bronca a Gotfrida fakt bavilo), perfektnej kresby, pre mňa totálne novému geniálnemu spracovaniu ksichtov a skvelých hlášok, dal by som tomu 85%. Lenže ono to celé dokopy fakt funguje ako sitcom!!! V živote som niečo také nevidel fungovať mimo telky (ak nerátam prednášky Pavlovského, Kopřivy a Karla "dám si cígu a hned se vrátim" Petříka). A za to prihadzujem 5% narvch a dorovnávam 1% za galériu obálok, životopisy, vyladenú obálku a L-rona.
  • willis
    Souhlas s andrem. Naštěstí už jsem byl poučen z ohlasů tady, že to není taková sranda jakou si většina lidí představovala. Liga je hlavně o dialozích, jako každý sitcom. Něco je vtipný víc, něco vůbec. Ani scénář není extra nebytý nějakými super nápady, takže taky nechápu to prestižní ocenění. Kresba se ko tomuhle komiksu hodí a tenhle komiks udržuje mírně nad průměrem... teda aspoň u mě.
  • Slaine
    Slaine admin6.7.2006 21:15Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Sice se to může zdát s podivem, ale já se i bavil - je to tak dementní, že jsem se tomu i občas smál :). Ikdyž je fakt, že po 144 stranách, už tím může být člověk znechucen. Jak psal krvinka, číst tohle na jeden zátah asi není to pravý.
  • Ogre
    Ja som to mal v rukach v anglictine, sklamalo ma to a nudil som sa pri tom. Preto som si nekupil ceske vydanie.
  • Slaine
    Slaine admin25.6.2006 11:45Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Ty vole já zírám... krvinko nenajal sis korektora? :)
  • krvinka56
    Tak tohle opravdu bezvadně zábavnej komiks.Sice se musí číst pomalejch dávkách jinak dopadnete jako s fazolovým gulášem nebo lékořicovýma tyčinkama ,a sprotivý se vám. Spousta perfektních hlášek a šílenejch situací.Kresba je super a výrazy hrdinů v jejich obličejích nemají chybu.Obálka je jen pověstnou třešničkou na dortu.Srovnal bych to nejen s komediálním seriálem Přatelé ale i s Červeným trpaslíkem.Je to opravdu vyvedenej zábavnej komiks a stojí zato si ho při špatné náladě přečíst.Kdyby se dal číst na jeden zátah byla by to jasná stovka .Ale i tak sem si ho hodně vychutnal.
  • morzakor
    vetsina tu tvrdi ze ma jiny styl humoru.....no dobra, ale nikdo tu uz neuvedl priklad (co se komiksu tyce) kdy jim styl humoru vyhovuje, jedine co tu padlo jako protipol je hitman, potazmo ennisovky, coz mi ale neprijde nijak jiny styl humoru, protoze jeho teziste je v 90% stejne jako v Lize, tj. parodovani komiksovych ikon pomoci jejich uchopeni a vsazeni do co nejpokorujicnejsi situace (poblity Batman atd.) vzato do dusledku stejna sorta humoru a mozna jeste trapnejsi a smutnejsi, Liga je v tomhle smeru decentnejsi a zalozena vic na dilaozich, cili klasicka konverzacka...nepovazuju ji jako celek za vrchol humoristyckeho komiksu ale ke spicce rozhodne patri (hodne dela kresba), dat ji 40% mi pripada nespravedlive, uvazime li ze stejne dostala i Kytice coz je naprosty odpad v porovnani s Ligou....
  • Erich
    Byl jsem okolnostmi donucen Ligu cist po mensich usecich, takze jsem si dej ani hlasky poradne nevychutnal. Nektere pasaze me ale dostaly. Je to uplne odlisny styl humoru, nez treba u ennisovek. Tem ja osobne davam prednost. Ale rozhodne prijemna zmena. Nejvic me ale dostalo, jak jsou postavy odlisny, nez jak je v dnesnich dnech prepracovalo DC. Nektere z nich zabily, z nekterych se stali padousi apod. A jeste musim pochvalit peknou kresbu Kevina Maguira.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade21.5.2006 19:52Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Nečtu předchozí příspěvky, aby mě náhodou nemohli nějak ovlivnit, takže pokud se budu po někom opakovat, tak sorry. Ligu jsem přečetl dnes odpoledne a musím uznat, že tady asi Crew ujela po hov**. Jednou jsem se pousmál a třikrát zazíval, takže fakt nic moc. Příběh dlouze plynoucí a nejsem si jist, které hlášky měli být vtipné, protože jsem se opravdu nezasmál ani jednou a to se občas směju každý pí****ně. Pokud tohle přijde vtipný amíkům, tak se ani nedivím, neboť je to země hamburgerů a lidí, kteří věří, že wrestling je doopravdy (to už někdo někdy řekl). Naštěstí je Liga případ knihy, u které Vám nikdo nemůže tvrdit, že jste jí nepochopili, neboť na ní není nic k pochopení. Opravdu větší comicsovou trapnost jsem již delší dobu neviděl. Jediným pozitivem zůstává kresba, ale toť vše. MdS
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš18.5.2006 14:24Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    U me take zklamani, preci jenom mam rad jiny styl humoru, parkrat jsem se sice usmal, ale ze bych se u toho rezal smichy, tak to ani nahodou. Holt nemam superhrdinske comicsy zazity tak moc, aby me parodie dostala do kolen... ale chapu, ze odrostly ctenar JLA musi chcat smichy. Kresba je vytecna, jak se pise na prebalu, Maguira je skutecny mistr grimas, zpracovani je opet na skvele urovni.
  • andre
    andre mecenáš16.5.2006 12:08Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Myslím, že největší problém tohoto díla je "propagace". Mám dojem, že by si lidé z crwe občas měli poradit s někým z marketingu. Lživá reklama je špatná a zvlášt pokud se jedná o menšinovou záležitost (komiks v čr) kde si lidé rychle řeknou "co a jak". Jako ultra vtipné mi to rozhodně nepřišlo (hitman je 100x vtipnější). Je možné, že to je pouze překladem a češtinou. Mě osobně ta čeština připadá špatně čtivá a občas nesrozumitelná a to nemluvím o "nových nadávkách", ty mi vůbec nepřipadaly vtipné. ......... Ale na druhou starnu, pokud bych dopředu nevěděl, že se jedná o sitcom, a že to má být vtipné, tak by se mi to docela líbylo a připadalo i docela vtipné a zajímavé. Dávám 68% s ohledem na komis, ne na propagaci.
  • MaF
    MaF mecenáš15.5.2006 17:53Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    Tak přemýšlím, které bylo to třetí místo, kde se Dinik zasmál - tochu mu totiž závidím, já se zasmál jen dvakrát :-(
    Bohužel, musím souhlasit, raději nehodnotím...
  • Dinik
    Rád bych znal názory těch, co to už četli. Pokud možno objektivní a ne typu - "dal sem za to 450, tak ted to musím vychválit do nebes, at nemám pocit že sem vyhodil prachy oknem." Já jsem totiž hodně zklamaný. Jestli tohle je nejlepší humoristický comics všech dob, tak potom nechci nikdy číst ten nejhorší. Já se zasmál asi ... hmmm ... 3x. A to si myslím, že smysl pro humor mám. Jenže ono se vážně nebylo čemu smát. Jakž takž vtipné byly ještě rozhovory mezi L-ronem a Lordem, ale nic, co by mě vyhodilo z křesla. Zbytek dialogů osciloval někde mezi trapností a stupiditou. Pro mně je Liga zatím zklamáním roku, opravdu jsem po těch upoutávkách a reklamě čekal něco lepšího. Jako zběsilý superhrdinský sitcom bych to nenazval ani omylem. Ke konci už jsem se vyloženě nudil. Fakt slabota. Proto mě vážně zajímají názory ostatních.



  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo13.5.2006 14:03Dříve známí jako Liga Spravedlnosti
    No páni, příběh sice neoriginální, ale skvěle zpracovaný, až ve vražedně rychlém konverzačním tempu, které ani na chvíli nenudí, všechny dialogy na sebe pasují, „superhrdinové“ ,o kterých si říkáte „ jak je možný, že ještě dýchaj“, jsou opravdu osobití (včetně L-Rona) a některé situace a „komiksové perličky“ jsou přímo geniální. Kresba se k tomu hodí (vcelku jednoduchá, ale přesto víc než uspokojivá s citem pro grimasy) a překlad se podle mě taky povedl. Prostě vyvážená, nebojím se napsat, i inteligentní zábava se zaslouženou cenou Willa Eisnera.

8281872
Četl/a (58)
2scha, adevr, binnmode, blackJag, calvin10, Captain Collar, charvos, ComicBookGuy, cyboy, dajik, DEmnoG, Doctorow, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, Fox01, hypermlok, Jabba, James, JANNE, japes, jh666, jiskra, kallenved, Kaluž, KdG, lantan1, Librarian, mineralk, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, oleav, Paldini, Palebras, pechna, Petr, PH79, PKD, punisher, radimisko, RadimNemec, raenius, Schramm, Sir_Pete, Slaine, Spacecore, Spike, the.kasztan, trudoš, utresyby, Velkej šéf, vrazdinek, yogi, zgrywus, zlejzmrd
(161)
2scha, adam.ra, afri, Alfred, amazing_k, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, ComicBookGuy, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, DAxik, DEmnoG, Deži, Doctorow, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dracula, Drakeus, dre, Durvi, emanek, Erich, erik, Famozní, faster86, fel68, felis, Fox01, gobers, gongon44, goodspeed, grinder, Hamichal, hedgehog, Hulik, hypermlok, ikshorm, illy, imro, invape, Jabba, James, JANNE, japes, jett, jh666, jiskra, joehot, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Kazumaki, KdG, KLAUN_DOMINANT, krvinka56, Lenny, Lobodlak, maara, Mankin, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Maty48, MB, mgeralt, mikado, MIKER65, mineralk, Miriyak, misa, Mitak, monty.cl, mozzu, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, nester, Netorack, Nightmare, Ninjer, noMster, OldaB, Olesh, ondra, Paldini, Palebras, pavel, pechna, Petr, PH79, planika, POLAKST, Poseidon1978, PP, Premek, punisher, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Ricarderon, saba, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, Shin, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, Spacecore, SpiderJerusalem, Spike, tacmud, Tombal, trudoš, tulipstros, Tyfus, utresyby, vallyslayer, vasek, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, willis, Wiruss, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Badgu.y1902, deadpool, Elnie, FatMonster, fusnix, henrycruel, isildur heir, Keenkeen, Lobok257, Ronik, Zod
Shání (2)
Clarkos, FatMonster
Nabízí (4)
adevr, Erich, Kocour, raimi