Marmeládový továrník je unesen a po pachateli ani stopa ... na lodi byl ukraden diamantový náhrdelník, ale nikdo to nechce přiznat ... ztratil se pekelný stroj a výbuch hrozí každým okamžikem ...!
Sem tam může být dokonce i pro muže ze Scotland Yardu zajímavé řešit komplikovaný případ. Ale hned tři za sebou? Naštěstí jsou tu ještě Abrafaxové. A kde jsou oni, nemá zločin žádnou šanci! Nebo přece ...?

Tří příběhy Abraxe, Brabaxe a Califaxe v Londýně na přelomu 18. a 19. století.
-Srdečný pozdrav od vyděrače
-Diamanty paní Dobbsové
-Pekelný stroj

Překlad
Ivana Rybáková
Redakce
Milan Job, Ivana Rybáková
Žánry
detektivka, dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
80-238-9080-8 (IRY)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
129 Kč
  • andre
    andre mecenáš7.4.2006 07:31Malí detektivové: Abrafaxové na stopě
    Bohužel musím dát méně než bych si sám přál, a než by si samotní abrafaxové zasloužili. Tisk i vazba jsou na slušné úrovni, i samotné příběhy a kresba jsou dobré (na tuto kategorii). Konec konců jsou abrafaxové původně východoněmeckou "konkurencí" českého čtyřlístku, tak v tomto ohledu by si zasloužili i přidat hodnocení, ale nebýt tady toho smutného překladu. Stavba některých vět mi příliš české věty nepřipomínala. Možná překladatelce křivdím, možná se snažila do původně německy mluveného komiksu, který se odehrává v Anglii, vnést trochu "anglické atmosféry" anglismy. Pokud tomu je takto, tak musím říci, že se její záměr absolutně nezdařil. Celá kniha se čte, jako kdyby byl celý text přeložen PC Translatorem. Ale jinak příjemná odpočinková četba. Takže tak.
12