Ukázka č.1
Ukázka č.2
Příhody princezny Kadeřinky

Comicsové příhody:
Copánkové trápeníčko
Princ Pepermint

Ostatni:
Podoby krásy - Princezna Kadeřinka
Ztroskotaný balón
Ztracený hlásek
Omalovánka

Vyšlo ve spolupráci s vydavatelstvím Semic Juniorpress Naarden.

Překlad
Jana Baginavá
Žánry
dětský, dívčí
ISBN/ISSN
Fortuna Print
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
205 x 275 mm
Tisk
barevný
Stran
20
Cena
10 Kčs
  • blackJag
    blackJag admin1.3.2012 10:00Lady Lovely Locks: V krajině pohádek
    Drahý Kapisi, nemohu než nekonečně ocenit Tvůj okvětní styl, kterýmžto si toto vskutku nedocenitelné dílo poctil ve svém výkladu. Připomněl si mi dávno minulé časy, ony vlahé večery, kdy jsem místo něžných dotyků čerstvě zletilých slečen dával přednost tomuto poetickému dílu. Tam, kde Ty si projevil morální sílu a vzdal se sprostého hodnocení, tam já, můj drahý příteli, ve zkoušce hrubě neobstál a snad veden rukou Satanovou udělil onu mrzkou hvězdu, která ovšem ani zdaleka neobsáhne význam a důležitost copánkového trápeníčka...

    Snad jen dodám k onomu encyklopedickému výkladu, v příběhu jde skutečně o Kadeřinku, ve stati, kterou jsem si ale dovolil do svého komentáře doslova přepsat, je tato bezpochyby roztomilá osůbka zmíněna jako Kaděřinka. Nevím sice na který kaďák tvůrce letteringu myslel, ve své pomýlené neomalenosti jej ale v ten jediný letmý moment do copánkového trápeníčka nesmazatelně vtisknul.
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.2.2012 19:18Lady Lovely Locks: V krajině pohádek
    Jelikož CopánkovSKÉ trápeníčko, kterému přiznejme si, více sluší zaběhlé pojmenování Trápeníčko copánkoVÉ, nesmazatelně už zaryto do našich srdcí a duší, je jeden z nejzásadnějších, nejkrásnějších i neprávem opomíjených, příběhů, je konečně na čase zkomentovat jej. Nevím, zdali jsem povolaný k takovému úkolu, nicméně s pokorou se pokusím popsat můj vztah k tomuto výraznému klenotu a upozorňuju, že to je spoiler jako velký krásný kouzlo-vzdušný balón, ať nikoho neochudím o krásné napětí.

    První a zásadní informace popsal krásně už blackJag, musím však encyklopedicky dodat, že správně je opravdu Kadeřinka – jedině že by měl ultra-raritní vydání s háčkem, což mu přeju a měl by ho dát okamžitě do multifunkční vakuové stabilizační komory, s kterou jinak vyvádí roztovidné veselé kousky.

    Kadeřinčino království, krom neobyčejné krásy, se vyznačuje především tím, že každý tam má krásné dlouhé třpytivé vlasy. Kadeřinka i její sestry jsou dokonale krásné nakadeřené modrooké princezny. Kadeřinka je však nejenom krásná, krása ji pryští mohutně ze srdéčka a proto vše co dělá, je krásné. Krásní malincí Copánkové, společníci princezen, nepříliš úspěšné kopie majlittlpony, krom jiného že jsou princeznám neustále nablízku, hlavně dovádějí. Jednoho dne, když princezny připravovaly kouzelný balón pro cestu na Kouzelný ostrov, jeden z Copánků se stratil (sic) a našli ho až po dlouhém hledání v truhlici, odkud se nemohl dostat, protože, sic velmi krásný, je jako ostatní Copánkové také velmi malinkatý.

    Obecně byli copánkové spokojeni a vyváděli veselé kousky, avšak potom co jeden z nich spadl do truhlice, nějak je to poznamenalo, už to nikdy nebylo jako dřív, svět se změnil, i když byl stálé moc krásný. Jako divokou bouři, které se však později nevyhne kouzelný balón, rozhánějí princezna Kadeřinka i všichni ostatní krásní obyvatelé jejího království děsivé liliputofobské samasebenenávidějící prozření populace Copánků, spoustou příkladů ze života, jak je krásné být malinký. Copánkové stále ještě neúplně přesvědčeni o nepřekonatelných výhodách svého malinkého vzrůstu se však začali na Kouzelném ostrově krmit a zapomněli na své naříkání a po chvíli už vyváděli v moři s vlnami, když tu najednou zpod mořské mušle vychází pláč. Krásná princeznička Levandulka pod ní uvězněna a hrdě vysvobozena vypráví srdcervoucí příběh o zakletí. Zlá ježibaba zmenšila Levandulku a poslala ji na loďičce z mušle na širé moře, aby ji nenašel její milovaný princ. Ale čerstvě sami se sebou vyrovnaní Copánkové ji dokazují jak krásné je, a kolik výhod má, být malinkým. Na živoucí důkaz toho pak tančí pod kvítky. Princezna Kadeřinka si však stále láme hlavu jak najít jejího milého a obzvlášť krásného prince Peperminta, čímž se v podstatě uzavírá první dějství tohoto díla, které má ovšem přesahy do dalších částí.

    Tak např. kouzelný balón má uprostřed kamna, odkud proudí kouzlo, zatím opomíjeného kouzelníka Svatozora, nahoru a tak ho nadnáší. Tento balón, v kterém princezny letěly, byl v strašné bouři roztrhaný na mnoho drobných kousků! Princezny, nezraněny, ho cobydup sešily pak svorně na břehu s pomocí Copánků, kterým, nutno přiznat, nevybíravě zatrhly hru v koupání, při které jinak užili (Copánci) mnoho zábavy.
    S krásným princem Pepermintem, zoufale hledajícím krásnou Levandulku, to nakonec taky dopadne dobře, i když možná kapku jinak, než si to ze začátku princ představoval. Nemůžeme však prozradit vše a věřme, že si to Pepermint v dalších dílech, které bohužel u nás nikdy nevyšly, nerozmyslí. Nejkrásnější napětí je to stále neukojené, proto emocionální exponovanost dramatického závěru je schopna nás bez náležitého vyvrcholení děje - bez aspoň klišovitého “žili spolu až navěky amen“, provázet dlouhé roky. A v tom je síla tohoto nízkorozpočtového sešitu.

    Tento kousek nejsem oprávněn hodnotit, zejména, nepatřím-li úplně zcela do cílové věkové skupiny ani pohlaví...ale moji dospělé ženě krásná slza skápla, když jsem to donesl domů, tudíž kdo ho nemá a natožpak nezná, jako by nebyl a měl by zalézt pod kvítky nebo rovnou do ďury!
  • blackJag
    blackJag admin2.2.2008 15:57Lady Lovely Locks: V krajině pohádek
    "Bylo to dávno pradávno. V kadeřinčině království stál překrásný zámek. V tom zámku bydlely tři mladé dívenky: princezna Kadeřinka a její dvě družky Plavovláska a Lokýnka. Princezna Kaděřinka ( to není překlep) byla hodná a laskavá, a proto v celém království vládl pokoj a mír." Uff, zhůvěřilá věc, i pro děcka. Dal jsem na AZTeckovo doporučení a vytáhl tuto hrůzu na světlo boží... a přečetl to. Netrvat to naštěstí ani 5 minut, jinak bych se asi bušil do hlavy kladivem z té ztráty času. Naprosto odporný coloring, který doprovází skrz na skrz průměrnou kresbu obhospodařuje příběh, který se ve své podstatě točí kolem malinkého vzrůstu copánků, princezninych petek, což vyústí ve výhodnou malou svatbu prince Peperminta (!) a princezny Levandulky... bléééé, ale četl jsem, tedy jsem :-)
  • choze
    Copánkové trápeníčko! Copánkové trápeníčko!
1