Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Časopis Čtyřlístek.

Ve stínu pralesa - Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček
Nové dobrodružství Alenky a Vaška - Kouzelné pilulky - Svatopluk Hrnčíř, Adolf Born
Medvídek Sněhůlek - Návštěva - Marie Kšajtová, Zdeňka Krejčová
Polda a Olda se seznamují - Petr Chvojka, Jaroslav Malák
Bambas a Kryšpín - Řeší případ v přestrojení - Petr Karmín, Eva Průšková

Koš plný hádanek

Scénář
Petr Chvojka, Svatopluk Hrnčíř, Petr Karmín, Marie Kšajtová, Ljuba Štíplová
Art
Adolf Born, Zdeňka Krejčová, Jaroslav Malák, Jaroslav Němeček, Eva Průšková
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Věra Korečková Běťáková, Josef Paukert
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
Orbis
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
163 x 233 mm
Tisk
barevný
Váha
67 g
Stran
36
Náklad
102500ks
Cena
7 Kčs
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš28.4.2013 21:07Čtyřlístek #036: Ve stínu pralesa
    Kolegové již řekli vše podstatné, zkrátka zlatý fond, kde slabá místa v podobě Bambase a Sněhůlka vyvažuje slušný Born, premiéra Poldy a Oldy a pochopitelně i Němeček se Štíplovou, zde již zahřátí na tu správnou provozní teplotu.
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.2.2013 15:09Čtyřlístek #036: Ve stínu pralesa
    Tak další pro mně nový díl, nakoupený pořád za slušnou cenu na aukru. Němečkova kresba je opravdu parádní, poctivá, líbí se mi takový ten větší panel vždycky na začátku, tohle už zasahuje do toho opravdu Zlatého věku Čtyřlístku. Je to radost pohledět, žádný ojeb. Celá partička, co sežere metrák smaženého květáku si ráno uvědomí, že s GMO si není radno zahrávat a že není nad přírodně vypěstované ručně obhodpodařované produkty na ZAHRÁDCE!! Vašek s Alenkou, stále ve skvělé Bornově kresbě, už nejsou reklamními panáčky, ale už zažívají i nereklamní dobrodružství s legendárním p. Semtamťukem. Tentokrát opět s chemickou výrobou potravin, tohle číslo je nějaké monotématické! No a hlavně tu máme první díl Oldy a Poldy, který jsem nikdy neviděl a dost mě překvapil - netušil jsem jak se tito dva dali dokupy a že Polda (chudák, to je jméno) vylezl (!!!BACHA SPOILER!!!:D!!!) z kamen na nějakém statku po x letech, zvyklý na sedlácký život - ale samosebou, v paneláku mu bude lépe!! No a ti dva psi to byla hrozná nuda bez děje a závěru. Takže spokojenost až do kamen a ukládám si další cenný starý kousek historie do sbírky.
  • Kabukiman
    Klasický vynálezecký díl, ve kterém se čtyřlístek musí poprat s následky Myšpulínova vynálezectví. Nevím proč, ale zrovna u čtení tohohle dílu jsem si uvědomil kvalitativní rozdíl kresby oproti dnešku. Precizní kresba na které nejsou žádné známky odfláknutosti, žádné ohavné červené tvářičky a už vůbec super ohavné počítačové barvy. Kdyby se tak pan Němeček podíval zpět do minulosti….Vašek a Alenka konečně potkávají pana Semtamťuka. Ten má doma spoustu vynálezů, které Vašíka a Alču uchvátí. Například ohřívač párků, automat na limonádu a nebo velkou telku plnou divxů. Následuje neslanej nemastnej medvídek Sněhůlek a je to tady!!! Tradáááá!!! Přichází nejsilnější čtyřlístkovská dvojice – Olda a Polda se seznamují. V jejich stínu následuje nezajímavá dvojice Bambas a Kryšpín.
23