Nebezpeční a nevyzpytatelní bratři Daltonovi prchají z amerického vězení do Mexika. Zatknout je a přivést zpět dokáže jen jediný muž na celém divokém západě: Lucky Luke, muž, který střílí rychleji než jeho stín.

V pořadí první svazek vydaný pod nakladatelstvím Egmont ČR, dle chronologického řazení se jedná o 31. svazek série.

Scénář
René Goscinny
Art
Maurice De Bevere (Morris)
Obálka
Maurice De Bevere (Morris)
Překlad
Michal Lázňovský
Žánry
humorný, western
ISBN/ISSN
80-252-0272-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
99 Kč
Originál
Lucky Luke #31: Tortillas pour les Daltons (Dupuis, 1967)
  • sedw
    Můj první Lucky Luke a musím říct, že jsem se bavil. Jen mi uplně nesedl příběh zasazený do Mexika a zápletka celkově nebyla z nejzajímavějších, ale co se týče humoru, ten mi naprosto sedí. Rozhodně doporučuji.
  • krvinka56
    Povedená záležitost která pobaví a nebít levných knih ttak bych tuto velice zábavnou sériji asi nemněl.Kresba je perfektní a vtípky pobaví.
  • The Genius
    Tomuhle jsem dlouho odolával. Tak nějak moc westernové příběhy nemusím a Lucky Luke mi taky nikdy nijak zvlášť nepřirostl k srdci (tuším, že tady už někdy vycházel jeden příběh na pokračování v časopise Čau). Ale když jsem v knihkupectví uviděl první díl, rozhodl jsem se ho zpětně zakoupit na zkoušku už jenom proto, že Goscinnyho styl mám rád. A nelitoval jsem. Příjemné, zábavné počtení jak jsme u Goscinnyho zvyklí. Lucky Luke si mě získal a Egmont má u mě další plus.
  • muflon
    vtipné,propracované - vynikající
  • erik
    Klasika klasík, dodnes si pamätám, ako som si z bývalej Juhoslávie doniesol v 80-tych rokoch prvý komiks Lucky Luke a Rob Roy. Vtipné a neskutočne pohodové.
  • chuy
    Dostavník mám jen o trochu rád víc než Tortilly. Líbilo se mi perfektně vystižené MExico se svými fiestami a siestami. Škoda že překladatelé nazvali psa TARABUM, v originále se totiž jmenuje RANTANPLAN což je parafráze na hrdinného psa divokého západu RINTINTINA.
  • KdG
    Je to výborná oddechovka, bavil jsem se.
  • squash
    Tortily jsou v pohodě. Je to v podstatě na principu Asterixe, Goscinny si dělá prdel z mexický mentality a místních zvyků. Tramtambum byl perfektní, ale jestli se nepletu tak se kdysi vyskytl v časopise Hop jako Rantanplan. Ale možná to byl jinej čokl...
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš30.12.2005 13:46Lucky Luke: Tortilly pro bratry Daltonovy
    Je to fajn pocteni. Srovnani s Asterixem je zhruba stejny, jako srovnavat Simpsonovi s Futuramou. Je to proste o necem jinem. V tomhle pribehu je super predevsim Tramtambum :)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.12.2005 11:27Lucky Luke: Tortilly pro bratry Daltonovy
    Na Asterixe Lucky Luke nema, ale dobre se cte na hajzliku:)
  • man
    Co se týče humorných comicsů, Goscinny prostě jede. Trošku pomalejší začátek, ale konec to vynahrazuje.
  • andre
    andre mecenáš13.12.2005 14:24Lucky Luke: Tortilly pro bratry Daltonovy
    royan: Jo, máš pravdu. Já akorát mám hroznej vstek kvůli Tintinovi, páč mě fakt bavil svou naivitou:). Tak doufám, že aspoň Luky vydrží.
  • royan
    to andre: jestli nemáš na mysli Albatros, protože ten Tintina vydal loni třikrát, jinak Egmont vydal 3 příběhyTintina asi před 10 lety,
  • andre
    andre mecenáš29.11.2005 08:11Lucky Luke: Tortilly pro bratry Daltonovy
    Jo, tak já jsem spokojený, "egmontovské" zpracování je na slušné úrovni a samotný příběh je vtipný a svižný jako staří Asterixové. Akorát je mi nepochopitelné, proč egmont začal vydávat LL, když ten je přibližně stejně "známý" v ČR jako Tintin, kterého bohužel vydávat přestali:( To je potom z bláta do louže. Raději se měli víc pustit do jednoho z nich a udělat slušnější propagaci. Takhle to bohužel asi dopadne stejně:(
9133