Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Příběh dvou chlapců, kteří objeví tajnou zahradu plnou exotické flóry a fauny. Návštěvy si zpestřují čtením v denníku cestovatele, který tuto zahradu založil.

Vyšlo rovněž anglicky pod názvem Zed Zed Land.

Scénář
Svatopluk Hrnčíř
Art
Milan Ressel
Obálka
Milan Ressel
Žánry
klubácký
ISBN/ISSN
80-85267-09-8 (Knižní podnikatelský klub)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
148 x 210 mm
Tisk
barevný
Váha
125 g
Stran
84
Cena
17 Kčs
Varianty
Sólo #03: Zed Zed Land (1990)
Sólo #03: Země Zet (1990)
  • choze
    choze30.8.2012 18:53Sólo #03: Země Zet
    Komiksy vyšlé u nás začátkem 90. let už kupuju bez přemýšlení a tohle je fajn původní přírůstek. Jak už zaznělo, kresba nic moc, ale scenárista na sebe snaživě vrší jednu záhadu za druhou (plus prokládá klukovské dobrodružství reminiscencemi na exotická dobrodružství skutečných dobrodruhů před lety) a i když některé záhady jsou opravdu prozaické (strašidlo v zahradě), v závěru vás čeká vysvětlovačka jak z detektivky. A ví, co si čtenář žádá - podzemní chodby, spláchnutí padoucha... No a těch 80 stran mi přijde jako slušný rozsah na jednorázovku pro děti.
  • blackJag
    blackJag admin7.7.2011 13:43Sólo #03: Země Zet
    Ze začátku docela osvěžující pocit z formy, ale co do obsahu se to rychle řítí do podprůměru, chuť něčeho tajemného rychle střídá zklamání a hrozný lettering vyloženě dráždí, jako červený prapor býka. Je to vcelku dlouhé, takže ke konci je přání brzkého konce poměrně intenzivní. Původně jsem myslel, že to bude nějaké sci-fi...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš7.7.2011 10:05Sólo #03: Země Zet
    Poslední kousek z edice Sólo, který mi scházel, definitivně potvrdil, že se jednalo o velmi slusný zářez do porovoluční komiksové scény. Je třeba především ocenit, že se jednalo o původní české věci, a to ve velmi slušném rozsahu, skoro se mi chce napsat grafické romány. Kamarád a Son byly vynikající, Princezna slabá a Země Zet zůstala někde uprostřed. Kresba mi přišla velmi slušná, připomínala mi Milana Víška, jehož komiksy jsem žral. Na druhou stranu lettering je špatenka, text je mnohdy dokonce nečitelný. Scénář je sice taková klukovská dobrodružná klasika, nicméně do poslední chvíle se v příběhu drží mysteriózní podmaz, a to se mi líbí.
  • willis
    willis5.8.2008 11:47Sólo #03: Země Zet
    Kresba nic moc (nazval bych jí jako ucházející), ale docela se mně líbí tónování barev, které se k příběhu docela dobře hodí. Komiks je o dobrodružství dvou chlapců v záhadné zahradě, při kterém je samotné objevování , tak jak to u podobných námětů bývá, zajímavější než to, co je nakonec objevené. Když bych ale tenhle komiks posuzoval očima těch, pro které je určený a rokem ve kterém vyšel, tak z toho Země Zet zas tak špatně nevychází.
    Jinak letterovat hnědou barvou do hnědého obrázku (str. 44), nebyl ten nejlepší nápad.
    Posledních 7 stran sešitu je pak povrchní snaha o publicistiku, kde jsou 3 krátké články o lovcích orchidejí, o zahradách a o komiksu pro děti.
1142