Koupit
Na konci prvního svazku teta May pochopila, že Petr Parker je Spider-Man... Nyní se s tímto faktem musí vypořádat, zatímco její synovec má plné ruce práce s hledáním zmizelých dětí a soubojem s nehmotným protivníkem, stejně jako i se svou novou prací pedagoga.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-man (Vol. 2) #37-42 (leden 2002 - srpen 2002)

Scénář
J. Michael Straczynski
Art
John Romita Jr.
Ink
Scott Hanna
Barvy
Avalon Studios, Dan Kemp
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Alena Tejnická (Sarah), Bohumír Tejnický
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
80-86321-91-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
176 x 250 mm
Tisk
barevný
Váha
430 g
Stran
136
Cena
329 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man #02: Revelations (Marvel Comics, 2002)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.3.2020 08:46The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Tohle je ještě pořád dobré, příjemně to navazuje na události v předchozí knize. Zde se mi líbí onen emotivní a sociální přesah. Spidey má velkou sílu ve svém osobním životě. Jako jedna z mála postav má bohatý nesuprácký život, který je nutný a důležitý pro pochopení dění kolem Petera. Líbí se mi vyváženost života Petera a Spider-mana. Bonus, že teta May ví o jeho identitě, je naopak vítaný. Hodí se to tam a už bylo na čase. Tohle je ještě pořád dobré čtení.
  • karl173
    karl173 mecenáš7.2.2019 20:17The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Tento díl má dvě odlišné strany. První polovina je jednoznačně za 5 hvězd, ale ta druhá tak za 3 nebo 3 a půl. První polovina se stará o tu civilnější stránku Petera Parkera, kterou leckdy, pokud to umí autor dobře napsat mám někdy i radši než klasického hláškujícího Spider-mana. A vzhledem k tomu jaká je druhá půlka knihy, to tento komiks jednoznačně potvrzuje. V druhé polovině se totiž přidal nějak ten záporák a trocha té akce, aby se neřeklo, a aby nikdo nemohl namítat, že je tento Spider-man jen o kecání. Ono na jednu stránku to dává smysl. Přece si na pár sešitů nebudou plácat nějaký velký souboj, ale na druhou stranu to také nemuseli tak odfláknout jako tady. Záporák je jen taková jednohubka co se objeví a záhy zmizí. Vyřešení celého problému je až triviální. Zachraňuje to jen přebývající civilní stránka a fakt, že postavy bez masek zde mají uvěřitelnost, své trable a svojí hloubku a baví vás to číst. Mě tedy určitě. Co se týče kresby, tak ta jede na stejné vlně jako v předchozím díle a líbí se mi. Ať si o Romitovi Jr. lidi říkají co chtějí, tak mě zkrátka ke Spider-manovi sedí a rozhodně si nemyslím, že je to jen nějaký čmáral s konexemi. Celkově tedy hodnotím za 80% a těším se na pokračování.
  • hroubek
    Po Návratu muselo přijít Odhalení, které je mnohem osobnější a co si budeme říkat, civilnější. A to také jde. Tetička se konečně dozví pravdu a Peter se snaží být dobrým příkladem pro žáky a vypořádávat se s gangy a drogy atd. Z příběhu je cítit sociální kritika, ale pořád jsem v komiksu, takže nějaké řešení, tady opravdu nehledejte. Dokonce ani záporák, tady není důležitý, to nejdůležitější je mezi dialogy Petera a May, kterou jsou napsané nádherně a jsou opravdu silné.
  • PKD
    Scénář ok. Ale Romita jr. ROZHODNĚ!!! není a nikdy! nebude Romita sr. Otřesný čmáral. A ty jeho hranatý hlavy,mě ještě dnes,straší ve snech. I toto byl důvod,proč sjem před lety ty první 3 booky,prodal.
  • Luigim
    Bylo to slabší než první díl to rozhodně. Žádná hitparáda to nebyla, ale neurazí. Hlášky dobré a kresba solidní.
  • Fry
    "Amazing Spider-Man #2: Odhalení" - Přemýšlel jsem nad tím, jestli si to ještě vůbec někdy vezmu do ruky, ale díky UKK jsem se k tomu zase dostal a no ... asi jsem na to byl kdysi trochu moc přísný, nebo jsem byl na to asi moc mladý. Což je celkem ironie, když je Spider-Man hlavně pro mladé. Nicméně příběh by ani nebyl tak dobrý, nebýt tetičky May a onoho samotného "Odhalení", protože hlavní záporák je buď moc nudný, nebo mě ani nezačal bavit. Za mě 3*!
  • mAGiic
    mAGiic editor28.5.2016 21:08The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Spider-Man, ve kterém je bojová linie odsunuta na vedlejší kolej a hlavní důraz je zejména v první polovině knihy kladen na tetu May a její přístup k Peterově druhé identitě. Druhá dějová linie s Shadem, unášením dětí a astrálním cestováním mě bavila a měla takovou tajuplnou atmosféru. Celkově 4*.
  • prokop.prcik
    prokop.prcik11.7.2014 18:38The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Oproti prvnímu dílu kvalita klesla. Nadprůměrný Spidey, průměrný komiks.
  • Disease
    Nevím jak vy, ale kdykoliv se podívam na obálku, vidím Rychlonožku :-)
  • Lachtan1
    Trochu sem se bál, že se astrální cestování do Spider-Mana nehodí, ale za mě supr. Nemám co vytknout.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš7.1.2013 20:15The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    V hlavní roli tetička May, Spidey a jeden mizernej záporák. Jo, je poznat že je to prostě braný jako takovej rozjezd a že se některé věci museli vyřešit a načnout. Po dost zběsilém Návratu se muselo trošku zvolnit a mně to ani nevadilo. Škoda že obálky vzadu nejsou před každým číslem...
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa7.1.2013 18:29The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    prostě mňamka plná pavučin...
  • Gamerr95
    Návrat mě sice uchvátil víc, i Odhalení je skvělej komiks. Trošku mě ale zklamal hlavní villain. Nebylo mu dáno moc místa, Spidey si to půlku komiksu spíše žehlil ve svém osobním životě. I tak dávám celé téhle sérii (The Amazing Spider-man) 4*.
  • Pavouk01
    Naprosto dokonalý komiks! Jediné, co mi vadí, je podtitul ODHALENÍ. Celá kniha se věnuje odhalení tety May jen asi dvě nebo tři kapitoly. I tak je to skvělá kniha, která si ode Mne zaslouží celou 100vku!
  • Lachtanize
    Lachtanize14.8.2011 22:01The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Kresba supr, jenom mi u Spidermana nesedí (není spoiler ale někdo to tak může brát) astrální sěty
  • Fruitix
    Pěkně rodiná domácí atmosféra. Hrdinové jsou dneska holt už asi v jiných sférách, než aby drtili monstra v kanálech jako za starých dobrých časů. Aspoň že hlášky sem tam padnou.
  • Fry
    Ne moc efektivni přiběh, ne moc dobra krezba.
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 10:51The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Spidermana nijak neprožívám, ovšem mám rád Straczynského a Romitu juniora, takže jsem se odhodlal k Odhalení. A zklamán jsem nebyl, kresba je úžasná, příběh sice není dechberoucí, ale plyne příjemně a celkově určitě pobídka k zakoupiení dalších Spidermanů.
  • Renato
    Všechno OK! Jen mi vadil ten jednoduchý příběch...Jinak Superr
  • FrAnK
    Trosku horsi, ale zase se zvedla kresba..
  • brkowycz
    I když superhrdiny jako takový nenávidim, pro spideyho mám odjakživa trochu slabost, a tohle je rozhodně ten nejlepší, co u nás vychází. Návrat byla bomba a tohle na to totálně nemá, přesto si myslim, že i když je příběh poněkud na superhrdinský žánr "vlažný", je vidět že Straczynski svojí práci zná a fakt se mi jeho dialogy a situace, do kterých hlavní hrdiny staví líbí. Líbí se mi i to, jak poodhaluje život Petra i z jiné stránky, než jen z té jeho superhrdinské a Spidermanův charakter začíná být fakt dobře vykreslený.
    PS: Romitova Mary Jane je nejhezčí, jakou sem kdy (snad ne jen) kreslenou viděl. Za to taky velký plus!
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 11:23The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Straczynski nás nešetří. Není to sice tak akční a dobré jako Návrat, ale pořád je to jeden z nejlepších Spider-manů, co u nás kdy vyšel. A navíc udělal z tetičky May docela cool babku :)
  • Murphy722
    Odhalení a rychlí slet Spideyho událostí s Mary Jane! Další skvělá pastva pro spider-manovy skalní fandy....
  • Kapis
    Kapis mecenáš20.2.2008 09:06The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Jelikož jsem zahlídl, že Návrat je už téměř k nesehnání a Odhalení mi leželo v Antiku na polici déle než rok za 220, rozhodl jsem si pokračování pro jistotu koupit. Myslím, že Soap opera je moc silné přirovnání, protože "odhalení" je docela zásadní v Spideyho životě - ale bylo toho sentimentu přece jen trochu moc a i když Straczynski dokáže a celé to bylo trochu drsnější (drogy, problémy dětí bez domova apod.) je to přece jen furt naivní superherovský mainstream. Spideyho hlášky vcelku v klidu. Vyřešení problému s astrální sférou přišlo úplně samo, jak nalajnované, první domněnka jak by to mohlo být a prásk...bylo to tak do posledního detailu. Nakonec zamáčknout slzu, když Peťka nestihne svou lásku.

    Co mě se však až eklovalo je kresba - ty zašpičatělé nohy a vosí pas, MJ vypadá jak s implantovanými rty a že by byla nějak pěkná......, policajt vypadá, že má úsměv na hubě přišroubovaný, rozdíly ve výrazech postav při různých stavech mysli - žádné. Pozadí, neživé předměty a osvětlení bez chyby, ale ti lidi....uuuuargghh.

    Nicméně, myslím, že to byl takový překlenovací citově založený díl a snad další pokračování přinese trochu více akce
  • VenomCZ
    Celkem promyšlený nadprůměrný komiks.
  • arnecht
    pořád dobrý ;)
  • Neutrino
    Asi jsem divnej, ale mě se Odhalení líbilo víc než návrat. Celkový příběh z Peterova osobního života mě strašně bavil a padouch je taky tam docela zajímavý.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš11.5.2007 13:55The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Po roku a pol to čítam znova (pretože som si kúpil 3. book) a teraz (aj keď protivník, resp. celobookový príbeh nie je zrovna bomba) mám pocit, že pri minulom okomentovaní som zabudol na podstatnú vec. Straczynsky si dovolil napísať rozhovor, ktorého sa Spidey celý život bál. A urobil ho naozaj Amazing :) Teraz by som tomu dal 87%
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš2.2.2007 08:45The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Nevím jestli mi nějak extra vadí, že tenhle příběh je míň akční - ale asi ne. Rozhodně jsem se dobře bavil. Geniálním tahem bylo dát po "ukecané" kapitole tu skoro beze slov. A poslední sešit nastolí zase mnoho otazníků, takže jsem celkově spokojený. Ale Návrat byl lepší...
  • erik
    Druhy Straczynski je stale kvalitnym pocinom v zivote Spider-mana. Menej akcny, viac socialne orientovany, ale aj tak velmi podareny. Skoda, ze nevysiel aj diel po pade Dvojiciek, paradoxne by sa citatelia nasmiali nad placucimi zaporakmi, ktori za svojho komoksoveho zivota spachali daleko vacsie demolicie obytnych objektov.
  • Spider-man
    Spider-man20.11.2006 11:50The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Návrat byl sice tutově lepší, ale na druhou stranu jsme se aspoň dozvěděli další tajemství skryté v temné minulosti. (myslím tím okolnosti, týkající se smrti Bena Parkera). Padouch ušel, byť se Straczynski věnuje spíše rozvíjení příběhu a postav, což doufám, že nás někam postrčí.
  • Big G
    Nejslabší z dosavadní trilogie, ale i tak nadprůměrné čtení.
  • krvinka56
    Je to dobrý až nato že stu toho moc neděje ve srovnání s předešlým dílem taková oddechovka a pohled do Párkrova života a to jak to vyřeší s tetou.Ale dtojí zato.Líbil se mi.
  • Hobgoblin
    Slabší než Návrat, ale pořád celkem vynikající. Sice si Spideyho v kostýmu moc neužijeme, ale ukazuje víc ze soukromí, což je dobře. Jen mě štve, že nějak neosvětlili toho záporáka a tu jinou dimenzi (komiksů o Spider-Manovi mám fůru, ale kdo je tohle jsem nějak nepochytil). Snad to bude ještě někdy pokračovat (i když dalším pokračování má být Ock- HURÁ)
  • Slaine
    Slaine admin20.5.2006 18:03The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Ba, ba drajv Návratu to nemá ani náhodou, víceméně už tu všechno padlo, přirovnání k telenovele je asi nejtrefnější. Samotnej Spidey mě v tomhle booku moc nebavil, zachraňovala to tetička May se svými teoriemi o ukrytých silonkách ve skříni :). A ještě taková drobnost... brácha od té holky se jmenoval Steve nebo Johny?? Když ho Spider-Man nese do nemocnice, říká "Vydrž Steve" a po zbytek příběhu se tam o něm mluví jako o Johnym....
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš18.5.2006 14:26The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Tenhle book beru od Straczynskeho jako nadech a pripravu pudy na veci budouci. Na Navrat to nema ani nahodou, ale par situaci jsem si uzil, treba rozhovor Petra s cernosskou matronou:). Tesi me, ze teticka May alespon vi, jak to se Spidermanem je, tak se uz konecne nedockam srdceryvnych scen na tema "jak jen muzu lhat svoji milovane teticce". No uvidime, co prijde dal.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade5.2.2006 22:28The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Myslím si, že to je dobré pokračování "Návratu" a Straczynski se teprve rozehřívá. MdS
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš26.12.2005 02:03The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Spracovanie 100%, narážky, vtípky a nápady 100%, kresba 90%, pokecy s tetou May 90% no a potom ten príbeh takých 60%... dosť nuda podľa mňa. Ešte zajímavé je ako Spidey pátra a potom zrazu ...whup... jak málo stačí a všetko je vyriešené. Psychológiu postavy Straczynski pekne rozviedol, ale príbeh už nebol taký hustý ako v Navrate.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo4.12.2005 13:45The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    to mára: já už ani nevím, odkaď to znám
  • mára
    mára mecenáš3.12.2005 23:53The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    btw. ja to koupil 16letymu brachovi k Vanocum, Navrat se mu libil dost, myslite teda, ze mu mam koupit radsi neco jinyho?
  • mára
    mára mecenáš3.12.2005 23:51The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Black Bro, yo: na jakym zachode jsi cet tu hlasku ? :))
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo3.12.2005 18:51The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    Čekal jsem, že Straczynski přitlačí na pilu a bude to ještě větší nářez než v Návratu. No, a on to udělal přesně naopak(asi pochopil, že nevstoupí 2krát do stejné řeky), pomaloučku rozvíjí zapletku, která se hlavně zezačátku točí okolo Petra a tetičky May. Mě to ani nevadí, kdyby tam nebylo tolik vyditelné klišé a když už příběh dostane spád, tak to najednou skončí a nevytříská toho tolik, kolik by měl(trošku nevýrazný hlavní padouch). Ale opět jsou tam vcelku skvělé hlášky, všelijaké narážky a některé nápady jsou hodně dobré, překlad a vůbec české vydání je na vysoké úrovni, bohužel kresba by bez barvy byla obyčejná. Prostě z toho mám pocit nedotaženosti-"seděl jsem tu v marné touze, chtěl jsem sr*t, však pr*ěl pouze", asi tak.
  • maara
    maara mecenáš22.11.2005 15:55The Amazing Spider-Man #02: Odhalení
    zklamání. soap opera ve stylu : konečně ti už nemusím lhát! drahý Petře, vše bude jako dřív. ale zase se zlepšila vazba. takže pěkná mexická telenovela v pěkném balení.
  • listr
    na 50% to teda není, aspoň pro někoho kdo od komiksu nečeká jen mlatičku na 100 stranek, rozhodně to neubíhá tak svižně jako "Návrat", ale není to naškodu, ba naopak, Spiderman se tu dostáva až do roviny rodiného dramatu a ukazuje tak, že je jiný než ostatní hrdinové, že má lidské problémy, část bezeslov je opravdu to nejlepší co v tomhle booku najdete, ano problémy jsou sice stále ty samé, ale i přesto jim pan Straczynski dáva novější a svěží formu, prostě zase jedna věc do zbírky která se rychle ošoupá a to i přes kvalitní papír a laminaci
  • willis
    Návrat mě bavil mnohem víc. První čtyři sešity mi připadají strašně nudný, skoro nic se tam neděje zase kecy o zodpovědnosti atd. Spiderman je strašně zacyklovaná série. Furt dokola. Příběh se rozjede až v posledním sešitu, ale to je dost pozdě. Tetička May v podání Romity vypadá jako oživlá zombie (což mi tak nevadí, nikdy jsem ji stejně neměl rád). Lesklý papír, který je tady použitý je dobrý, škoda že na něm nebyl vytištěný Návrat, který má pro mě větší užitnou hodnotu.
3369196
  • mearez
    PKD: Romita je machr, uznávám poslední roky už to neni on, ale v tomto Spider-manovi se vytáhnul. Mě třeba taky nesedla Kirbyho kresba, a je to každýmu u prdele
Četl/a (115)
123peta, 2scha, 66pepo66, Alfred, amaniakl, anka, Azbest, bboorreekk, Big_Boss, binnmode, blackJag, calvin10, chuckboris, Clarkos, Darth Raelchi, dbar, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, erik, ErraticCamp, filmator, filosh, Final, Fry, Georgíno J., gezic, hicks, holubdema, house192, hroubek, hypermlok, inosuke, invape, izuku midoria, Jabba, Jak, japes, jh666, Kaaos, Kapis, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Knuckless, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, mAGiic, malylada, Martinb, Mercurio, MerkatTV, mineralk, miuanek, monte walsh, mozzu, Murphy722, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Oompa Loompa, oru, Ozymandias, Paldini, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Piggyslav, PKD, punisher, radimisko, raenius, raimi, RaptoR, Raul, rewkon, robertsedmik, saja, Shpeckk, Slaine, smazenapikantniskeble, Spacecore, Spike, Standis0202, strougy, Symbi, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tiba, tom173, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, vishnar, vita, vrazdinek, VskPrzk, VvV, Wiw, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(286)
10milda, 123, 2scha, 665+1, 66pepo66, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, amaniakl, Andreew, anka, arnecht, Arthas_SVK, Askalon, Azbest, Bay_watch, bboorreekk, Beng.D, Benji, Big_Boss, binnmode, Birgi, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Borg3po, bourgeois, BoVon, Braindead, brkowycz, Bury, burzum, calvin10, camper, Cassidy, Celestius, chuckboris, Clarkos, Corvus, CoupeC, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, DANCO, dasik, dbar, DEmnoG, Dinik, dirty_sanchez, disclose, discovery, doophy, Doppelganger, dracula, Drbo Jebo, dr_benway, Duracell, eagle.newz, Einstain666 , Elhonzo , Erich, erik, ErraticCamp, fanik, faster86, filemon, filosh, Final, firesnake, FrAnK, Fréza, Frizer, Fruitix, Fry, Fugas, fujsant, Gamerr95, Georgíno J., Gibby, Godsmacker, goodspeed, GORERATED, grinder, Grynca, haxxor, hedgehog, HELLEIA, herbert, hicks, holubdema, house192, hroubek, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, inosuke, invape, izuku midoria, Jabba, Jak, jedy357, jendavondra, jerry67, Jestrab2, jh666, Joshua_T, JPU, Kabukiman, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, keplik, killermarf, KINIMODUS, Kjon, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, KOko, komik.sx, komiksák007, Kreatik Digital, krvinka56, Lachtanize, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, Lijem24, Lisien, listr, Lobok257, Longin, LookAss, Luigim, Luqi, m.jedle, maara, Madao, Malachias, malylada, Mankin, markic, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, Maxman2000, ma_fecko, MB, mcezik, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, mikado, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, Miriyak, Mitthrawnuruodo, miuanek, Mononoke, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Smith, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Netorack, Neutrino, NguyenTom, Nightmare, Ninjer, noMster, nx, Odal , Odrikani, OldaB, Olesh, Oompa Loompa, oru, pajo.pressburg, Paldini, palo, Pandos11, Paprsek, PatrikTheMighty, pavel, Pavouk01, pbabinec, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , petrSF, PH79, Piggyslav, POLAKST, Poseidon1978, PrdzimSmrdzim, prokop.prcik, pršiplášť, punisher, pusta, q, Radkos, raenius, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, Renato, rewkon, Ricarderon, Robb, robertsedmik, Roiser, roswelll, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, seezeethree, Shpeckk, Sivič, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, slavik38, sleepless, slothest, Spider-man, Spike, Standis0202, stanleystar, štěpin_8, strougy, tacmud, terrordemon, The Genius, the One, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, Tominos, tomned, TomNguyen, Toren, Traum, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, Viking, vita, vlasy, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, Wiw, worf, xai, xintax, yarda, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Azik2586, deadpool, FatMonster, fusnix, henrycruel, isildur heir, komiksák13, Lairen, Maty48, svobyy, WMN
Shání (2)
Al0f0k, suricattaontheway
Nabízí (5)
Erich, Fox01, Luigim, luzaloudekst, MB