Byla to bohyně, voněla jako anděl a jmenovala se Goldie. Dala Marvovi všechno. Proto ho taky docela sebralo, když ji ráno našel vedle sebe mrtvou. Komando policajtů dorazilo moc rychle a Marv, přestože nebyl nikdy myslitel, pochopil, že tady něco smrdí. Policajtům utekl a Goldii přísahal, že ji pomstí.
Přes mrtvoly, nekonečnou řadu mrtvol se Marv propracovává dál a dál a hledá další a další skládačky. Baví ho to - Marv je psychopat a není to dobrý, když si zapomene vzít svý léky...

Obsahuje sešity série Dark Horse Presents #51-62 (červen 1991 - květen 1992)

Scénář
Frank Miller
Art
Frank Miller
Obálka
Frank Miller
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Petr Litoš
Žánry
akční, detektivka, noir
ISBN/ISSN
80-86321-01-0 (Crew)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 235 mm
Tisk
černobílý
Váha
346 g
Stran
208
Cena
295 Kč
Originál
Sin City (Dark Horse Comics, 1993)
Varianty
Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání) (2020)
Sin City / Město hříchu #01: Drsný sbohem (3. vydání) (2014)
Sin City / Město hříchu #01: Drsný sbohem (2. vydání) (2005)
Sin City #01 (1999)
  • faster86
    Marv je moje nejoblíbenější postava ze Sin City, pro mě nejlepší příběh. A to bílá obálka je úžasná.
  • Palebras
    Sin City mi odpočívalo v knihovně pár let a jelikož mi jeden z dílů chyběl, čekal jsem až sérii zkompletuju a pustím se do drsného, špinavého a odporně temného města hříchu, které jsem dosud znal jen z perfektního filmového zpracování. Sin City tudíž čtu opravdu poprvé až teď, 30 let od vydání a musím říct, že tahle klasika absolutně neztratila nic ze své legendárnosti. Jelikož miluju noir, černobílou kresbu s pořádnou dávkou násilí a drsňáctví, ve spojení s vnadnými dámičkami, kterými Sin City oplývá, už dopředu jsem věděl, že tohle bude pecka. Dostal jsem přesně to, co jsem očekával a knihu jsem zavíral s blaženým pocitem. Perfektně noirově podaný, akčně laděný příběh ze staré školy, kdy čtenář nemá šanci vydechnout, protkaný nejrůznější lidskou lůzou, které kontrují krásné ženy a namakaní frajeři. To vše zabalené do osobité černobílé kresby, která je absolutně jedinečná a pomáhá utvářet dokonalou kulisu zmaru, deprese a všeobecného zoufalství. Více snad ani není třeba zmiňovat a prakticky jsem se rozepsal daleko víc, než jsem původně chtěl. Sin City už totiž prověřil sám čas a svůj kultovní status si drží naprostým právem. Naprostá lahůdka a povinnost.
  • Negan
    Toto je vrchol práce s "barvou", coloringem, panelováním a celkově komiksem.
  • Matthew
    Kdysi jsem viděl úžasný film Sin city. O mnoho let později jsem se konečně dokopal ke koupi i komiksu. A musím říct, že Frank Miler je skvělí scénárista, ale zároveň i prase co neumí kreslit! A nebo umí?! Já do prdele nevím! Jsou tam věci, které bych si z fleků dal doma na zeď a i věci, co jsou jen patlaniny černé s bílou, které působí, že už ho to nebaví, tak tam něco načmáral. Kultovní status chápu, jen si nejsem jist, zda ho neodválo samotné zfilmování díla.
  • MEGA
    Sin City jsem si chtěl přečíst už delší dobu, protože Millerova Daredevila a Batmana mám v lásce. Čekal jsem, že tohle bude extrém, ve kterém se Miller nemusí držet zpátky a přesně to jsem taky dostal. Komiks je jedna velká akcí nabitá jízda se skvělou hlavní postavou. Marv není ten klasickej drsňák, kterého můžeme vidět v každém druhém akčním filmu. Postupně zjišťujeme, že je mnohem komplikovanější, než se na první pohled zdá. Jeho vnitřní monology jsou napsány čtivě a pomáhají nám dostat se hlouběji do Marvovi pokřivené mysli. Není to žádný klaďas, ale v porovnaní se zvrhými záporáky mě nezbývalo, než mu většinou fandit. Zbylé vedlejší postavy bohužel neměli žádný charakter a sloužili pouze pro posunutí příběhu vpřed, což je moje největší výtka. Konec byl nevyhnutelný a chápu, že jinak to skončit nemohlo, ale čekal jsem nějakou silnější pointu, ale toho jsem se nedočkal. Co mě ale na první pohled uchvátilo byla stylová kresba. Použití stínů je něco unikátního a důvod, proč se z toho stal takový kult.
  • Moon
    Můj problém (nejspíš) s touto knihou je, že jsem jí četl po filmech a jelikož film miluji tak si pamatuji skoro každou scénu. Tímpádem pro mě nezbylo žádné překvapení a četl to tak trochu z povinnosti. Ještě k tomu když film je skoro stejný každou scénou(což smekám klobouček). Nejspíš tentýž problém budu mít s některými dalšimi knihami, které se objevily ve filmu. Nicméně pořád musím uznat kvalitní práci hlavně kresba a ta černobílá nálada prosákla celou knihou je super.
    Malý problém jsem akorát měl se zpracováním knihy od comicscentrum. Vadil mi tvrdý papír stránek, špatně se mi otácěli stránky a blbě se to drží.
  • karl173
    karl173 mecenáš13.8.2020 20:41Sin City #01: Drsný sbohem (4. vydání)
    Je těžké hodnotit něco, co je pro tolik lidí skvostem a co jsem zároveň viděl už xkrát jako film. Příběh je skvělý pořád. Ten se naštěstí nikam nevytratil. Bohužel překvapení už se vytratilo. Téměř žádná změna oproti filmu a tak jsem jen četl to, co už znám. Co ale neznám je provedení, tedy kresba. A ta mě bohužel moc nezaujala. Chápu, že pro spoustu lidí je to skvost. Pro mě je to místy spíš nepřehledná čmáranice, která se snaží působit umělecky. A taky že to nejspíš je umělecké dílo, ale já jsem asi jen barbar, který neumí toto dílo pořádně ocenit. Některé pasáže jsou skvělé, některé právě kvůli kresbě mi moc nesedli a já si raději vybavil film, kde bylo všechno krásně detailní.
    Tento komiks tedy nemohu hodnotit na plný počet hvězd jenom proto, že si to nejspíš zaslouží. Sice mě čtení bavilo a jsem rád, že jsem se do této série konečně pustil, ale minimálně tento příběh jsem si užil více ve filmu. 4*
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 14:00Sin City #01
    Četl jsem znova a nyní mě sin city pohltilo a nepustilo ... Důvod je prostý , překlad. Řešil jsem ho napříč všemi knihami a zajímal mě koprivuv. Nedalo mi to a projel jsem si i původní EN verzi a vše srovnal. Je fakt, že Dortuv je EN bližší, ale Koprivuv volnější je pro sin city vhodnější. ;) Diky tomu dávám jasných 5*.

    + Easter egg: fízl auto má číslo 311 , auto Wendy má v RZ též číslo 311, konkretne tedy "LLV311". Kdo ví, nechť poví co tím chtěl autor říci. :)
  • perak
    Tak tahle noirová komiksová klasika se neomrzí. A v tomto případě nejen kniha, ale i film, který je hodně doslovnou adaptací příběhu, takže při čtení před očima vyskakuje neohrožený Marv v podání skvělého Mikeyho Rourka celý polepený náplastmi, mající zálibu v kabátech a dychtící po pomstě za smrt Goldie, která se za jedinou noc stala jeho životní ženou. Z celého Sin City je Drsné sbohem jedno z nejlepších, takže vedle Marva se nedá zapomenout ani na tichého Kevina, který nehlesne ani při brutálním konci, který mu přichystá Marv.
  • Lord Baltimore
    Po filmu to bylo úplně skvělý. Přesně jsem rozpoznal strejný věty a dokonce i záběry.
  • Spike
    Ani nevím, po kolikáté už jsem si to přečetl. Sice po párleté pauze, ale i tak... Asi je těžké se nějak objektivně snažit hodnotit komiks, který znám takřka nazpaměť a který jsem poprvé četl někdy před 20ti lety... A to nepočítám, kolikrát jsem viděl (výbornou) filmovou verzi. Ale k Sin City, obzvlášť k tomuhle prvnímu, mám prostě hodně osobní vztah.
    Je to jeden z komiksů, co mě jako čtenáře formoval. Už jako malé smrádě jsem žadonil o komiksy co tu vycházely, takže mi rodiče kupovali sešitovky Spider-Mana, Batmana, a ano, Loba (ještě že si to nejspíš neprohlíželi než to kupovali...) a stará první čísla Crwe... To byla motivace naučit se číst už tak ve čtyřech letech. Takže ano, deformovaný jsem byl už od útlého věku. Pak, když mi bylo tak sedm, mě někdo překvapil a koupil mi první comicbook právě Sin City. A byl jsem unešený. Samozřejmě, spoustu jsem toho nedokázal pobrat a nepobral, ale ta úžasná kresba, atmosféra, styl, a ten křišťálově jasný motiv lásky a pomsty, to mě zasáhlo opravdu hluboko a už to ve mě zůstalo. Když jsem si to v průběhu dalších let četl znovu a znovu, viděl jsem tam samozřejmě věci co jsem tenkrát vidět nemohl, ale ten prvotní dojem ve mě prostě už zůstal a nezměnil se. Marv je ultimátní drsňák, ale jeho smysl pro čest (jakkoli překroucený) mi prostě uhranul. Nevěděl jsem z čeho Sin City vychází, co jsou to pojmy noir, drsná škola atd, k tomu jsem se dostal až postupně. Sin City byla asi moje první nesuperhrdinská věc co jsem četl, tedy comicbook, a rozhodně celý můj čtenářský vkus ovlivnilo na hodně dlouho dopředu. Kdo ví, jak bych se na to díval kdybych si jej poprvé přečetl v 15ti, nebo ve 20ti letech... To už je jedno, teď jej znám skoro slovo od slova a i tak si ho můžu číst znovu a znovu a nikdy mě neomrzí a nepřestane fascinovat. Ten příběh je prostě nadčasový a univerzální, jsem sice zaujatý protože ho miluju, ale nemůžu jinak. Teď ho samozřejmě vnímám v kontextu doby, žánru, Millerovy tvorby, přelomové kresby a všechno okolo, ale mé hodnocení zůstává stejné. Nevím jestli je tohle díl nejlepší (druhý a čtvrtý jsou též bezchybné) ale rozhodně můj nejoblíbenější. Byl prostě první a to už nic nepřebije. Dokonalost sama a jedna ze srdcovek. Tohle nové vydání je výborné, pevná vazba, dobrý papír, záložka, i překlad, i když já mám prostě zafixovaný ten původní... Nic víc už asi dodávat netřeba. Tohle je Frank Miller na svém naprostém vrcholu. 10/10
  • Milo_Harwey
    Včera jsem dočetl drsný sbohem, možná jsem měl velká očekávání, protože se mi film hodně a u komiksu jsem byl mírně zklamán. Někdo tu psal:
    "Me to moc nenadchlo asi proto ze sem nejdriv videl film a vedel sem co bude dal.........Jinak kreba je misty neprehledna.Jediny co to drzi je scenar a atmosfera", s čímž souhlasím.... asi to bude i můj případ, dále souhlasím s tímto:
    "Ano. Super konec, jak má být. Pořádná drsárna. Comics, mě pořádně začal bavit, někde až po sté straně, a pak už to jen gradovalo. ........ Trochu mě zarazila nevyváženost mezi obrázkovým příběhem a dialogy. Pak se to musí dohanět kupou textu na bocích."
    Též se musím vyjádřit ke kapitolám, které konči snad v půlce knihy 9.kapitolou a za mě ještě k překladu, který mi přišel zbytečně jemný, ale asi teda lepší než u druhého vydání, nicméně ten v prvním jsem nečetl, který dle textu zde bude nejlepší:
    „...Sin City je velká, rozteklá, vyžilá, zlobou prolezlá děvka, co leží na zádech, má roztažený nohy a prosí o to a já jí dávám do těla a ona je čím dál hnusnější a já jí dávám do těla zase a zase a ta svině pořád nemá dost. “ (Marv na tahu městem)

    Původně jsem chtěl dát tři hvězdy, jakože průměr... možná to bude mým rozpoložením. Kdysi jsem četl jednu povídku v crwi, nevim jakou a kde, myslím, že o najemným vrahovi a byl jsem z toho unešenej, z tohoto jsem unešený nebyl, ale je fakt, že kresba (ač místy hodně nepřehledná) je atmosferická a specifická, v jednoduchosti je sílá a scénář mnohými povýšen na něco božského je zcela jistě dobrej.... líbilo se mi to. Marv je dobře vymyšlenej, hodnej drsňák, co se s ničím nesere, jehož postava poněkud monutní s ubývajícím příběhem a je poněkud podobný temnému rytíři. ;)

    Za mě vcelku 4*.

  • Hokejový_Svaz
    Úžasná atmosféra, nádherná kresba, dobrá akce, sympatický hlavní hrdina, všude sexy ženské a navíc je to od Franka Millera. Co víc si přát od komiksové kriminálky.
  • faster86
    faster8627.9.2018 23:48Sin City #01
    Chtěl to udělat jako 48 stránkový oneshot a vznikl z toho kult. Obrázky jasně rikajicí si o vytetování. Ženská se s tebou jednou vyspí i přes to, že by to žádná jiná neudělala a ty si ochotný pro ni udělat cokoliv.
  • Komiksum
    Dospělá záležitost, tady Miller začal fenomén. Kresba i scénář je úžasný, nebýt skvělého filmu tak bych si to nekoupil, a jsem moc rád, že to mám. Marv sice není žádný klaďas, ale má dobré srdce. Nemám slov, legendární komiks psán legendou. Tohle byste si určitě měli přečíst.
  • hroubek
    Přímočarý a hodně násilný příběh, ale to bývají všechny příběhy, ve kterých jsou hlavní hrdinové láska, pomsta a krásná blondýna. Marv je frajer, je to nejdrsnější postava v Sin City a všichni to vědí. A ty co to nevědí to poznají, za to, že ho připravili o Goldi. Budou se kupit mrtvoly a Marv půjde dál dokud nedá tomu šmejdovi co zabil Goldii drsný sbohem. První díl ze Sin City, který jsem osobně četl jako poslední, ale to nic nemění na tom, že je to perfektní čtivo.
  • luky.kuky10
    Tohle není čtení pro děti, i když.. Sin City je drsná, černobíle krvavá a noirová záležitost. Nemusí to sednout každýmu ale rozhodně si to zkuste přečíst. Už jen za tu skvělou cenu a navíc v pevný vazbě a kvalitním papíru.
  • S4TW
    Ano, jsem velký fanda filmového Sin City, takže bylo nutností jednou zkusit I to komiksové zpracování. A musím říct, je to paráda, minimálně tak skvělé jako je film. Frank Miller nám tu servíruje brutální, šedivé a kruté město v plné kráse. Scénář je opravdu povedený, má tempo, je zajímavý a neustále na nás vrhá jednu drsnou událost za druhou. Hlavním tahounem je Marv a nutno říct, že to je drsoň se vším všudy. Sice se prezentuje jako někdo, kdo moc rozumu nepobral a raději vše řeší přes svou surovost, ale často na mě působil jako někdo, kdo to má naopak moc dobře srovnané. Další silnou stránkou příběhu jsou záporné postavy, buď se jedná o takové ty typické šmejdy (třeba Roark) nebo extra úchyly (Kevin), ale všechny žerete a zároveň jim přejete to nejhorší. Sin City je jednoduše špinavé a hnusné město, kde nikdo normální nemůže vydržet ani den. Tuto syrovou atmosféru, která se nese celou knihou, úžasně doplňuje kresba. Je to taková hra stínů. Není snad díla, kde mi černobílá kresba seděla víc, než zde. Ano, je sice pravda, že se zpočátku může zdát tento styl jako nepřehledný a náročný na prohlížení, ale až si zvyknete, tak si jí užijete. Kresba nám tu toho říká hodně, což je dobře, jelikož se jedná o dílo, kde je textu spíše méně a tak hlavní slovo má tužka. Sečteno, podtrženo, komiks má brutální tempo, které vás protáhne všemi hnusnými zákoutími Města hříchů, pořádně vás sejme, zmlátí a ukáže vám ty všemožné hnusné věci, které si ani neumíte představit a pak vás vyplivne. A vy si to užijete, jako si Marv užíval svou pomalou a krutou vendetu.
  • louza
    Sin City je legendárně kultovní dílko, které se mi dere na rty pokaždé, když mám vyřknout první komiksový zářez, který člověka napadne. Marv je sympaťák, Miller tvrďák. A navíc hustej kreslíř. Virtuozita jeho pera je v případě Sin City neskutečná a pokud se podloží tak výbornými scénáři s nimiž autor přišel, musí z toho být noirová bomba všech bomb, která ani po dvou dekádách do vydání neztrácí nic na své přitažlivosti. Tohle se bude tisknout dokud bude scéna živa.
  • Flash
    Ano. Super konec, jak má být. Pořádná drsárna. Comics, mě pořádně začal bavit, někde až po sté straně, a pak už to jen gradovalo. Už sem to psal několikrát, černobílé komiksy moc nemusím ale tady to je mistrovské dílo. Ikdyž některé obrázky sem musel trochu studovat a hledat si ten správný úhel pohledu. Tak naopak ty lepší, až mě udivuje, jak si Miller vystačí s dvěma barvami, jsou vynikající. Ta hra stínů, je vážně úchvátná. Taky se to čte rychle. Trochu mě zarazila nevyváženost mezi obrázkovým příběhem a dialogy. Pak se to musí dohanět kupou textu na bocích.
  • sedw
    Tak tomuhle říkám pořádnej noir! Atmosféra z celýho komiksu jen ukapávala a zejména část v dešti patří k tomu nejvíce atmosférickému, co jsem měl možnost v komiksu vidět! Toto dílo si rozhodně svůj kultovní status plně zaslouží, jasných 5*
  • kaylin
    Knize "Sin City 1: Drsný sbohem" se dá vytknout jen těžko něco zásadního. Z jednoho obrovského, neotesaného a hnusného chlapa udělal Miller prvotřídní hvězdu a stačilo k tomu jen pár šlapek a hodně mrtvých lidí. Na poměrně malém prostoru tak dokázal zázraky. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/722-sin-city-1-drsny-sbohem-100.html
  • sedw
    Tak tomuhle říkám pořádnej noir! Atmosféra z celýho komiksu jen ukapávala a zejména část v dešti patří k tomu nejvíce atmosférickému, co jsem měl možnost v komiksu vidět! Toto dílo si rozhodně svůj kultovní status plně zaslouží, jasných 5*.
  • Const.ex
    MARV se s tím nese*e... a FRANK taky ne! Tedy pokud někoho zrovna neporcuje. To pak se si dává pořádně načas (tedy MARV... nevím jak FRANK :-)
  • dracula
    Jednoducho skvelé. Množstvo strán bez textu, ale napriek tomu neskutočne úderné. Niektoré obrazy doslova lahodkové.
  • George Walker Bush
    Klasické dílo plné násilí, sexy dívek a touhy po pomstě. Marvova drsnost nepůsobí tak neautenticky a komicky jako v následném filmu, kresba je tradičně skvělá. O "nejchytřejším" a "nejpropracovanějším" příběhu bych se rozhodně přel, nicméně dílo je to opět povedené.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš24.7.2011 17:25Sin City #01
    „...Sin City je velká, rozteklá, vyžilá, zlobou prolezlá děvka, co leží na zádech, má roztažený nohy a prosí o to a já jí dávám do těla a ona je čím dál hnusnější a já jí dávám do těla zase a zase a ta svině pořád nemá dost. “ (Marv na tahu městem)

    Můj první komiksový book. Tenkrát v roce '99 jsem, namlsán ochutnávkou a řádnou masáží chlapců z Crwe, netrpělivě čekal, až to vyjde. Nebyl jsem však připraven dostatečně. To, co se mi dostalo do rukou, mi vystřelilo mozek z kebule. Rozmazané vidění, blažený úsměv s ukapávající slinou v koutku, třas v kolenou, orgasmus. Počátek komiksu v česku, vše před tím bylo čtení pro děti. Včera jsem si to přečetl asi po desáté a nadšení je stále totožné. Mám za sebou spoustu komiksů, ale značka FM je jen jedna. Dokonalé souznění drsného scénáře a temné kresby, hra světla a stínu, nekompromisní brutalita. Miller si prošel nejedním dementním obdobím (za scénáře k filmům The Spirit nebo pokračováním RoboCopa měl být ukřižován), ovšem ty světlejší místa jeho kariéry naštěstí převažují a tohle je jeho opus magnum. První Sin City s Marvem je naprostá klasika a po právu si zasluhuje kultovní status.

    Jsem zvědavý, jak se Miller vypořádá s bojem proti teroristům v nadcházejícím Holy Terror. Původně to měl být batmanovský speciál, ale vedení DC se připosralo, takže Bruce Wayne se na Blízký východ bohužel nepodívá. První ukázky vypadají slibně.
  • Marv_DailyPlanet
    Marv_DailyPlanet17.1.2011 15:27Sin City #01
    Nejdřív je třeba říct, že jsem již komiksů přečetl desítky a doposud jsem opravdu nenarazil na lépe propracovaný a chytřejší příběh než je právě první díl Sin City a zároveň, i když mám moc rád barevnou kresbu, Millerův styl kreslení prostě miluju.
    Není se tedy čemu divit, když dám absolutní hodnocení a opravdu nejsem ovlivněm, či zaslepen, prostě Sin City miluju a když se podíváte na můj nick, je vám hned jasné jak moc.

    Cela recenze na:
    http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/sin-city-drsny-sbohem.html
  • Marv_DailyPlanet
    Nejdřív je třeba říct, že jsem již komiksů přečetl desítky a doposud jsem opravdu nenarazil na lépe propracovaný a chytřejší příběh než je právě první díl Sin City a zároveň, i když mám moc rád barevnou kresbu, Millerův styl kreslení prostě miluju.
    Není se tedy čemu divit, když dám absolutní hodnocení a opravdu nejsem ovlivněm, či zaslepen, prostě Sin City miluju a když se podíváte na můj nick, je vám hned jasné jak moc.

    Cela recenze na:
    http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/01/sin-city-drsny-sbohem.html
  • Marv.skate
    Marv.skate5.12.2010 17:26Sin City #01
    Maximalne, jen kvuli tomu pribehu jsem Marv
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 14:01Sin City #01
    Nevím, čemu by už tak chtěl komiksovej fanda dát stovku, když né Sin City.
  • Galupus
    Drsná a syrová kresba, drsnej a syrovej příběh. a především drsný a syrový noir dobrodružství který nás provede událostma který se stanou když naserete nesprávnýho člověka a máte zasdek posazenej jak vysoko chcete. Marv není fešák a už vůbec ne genius a dokonce neoplývá ani hromadou peněz a když potká Goldie tak se do ní zamiluje. Goldie umře a Marv vypustí bestii.
    Obě dvě vydání hodnotím stejně za sto procent, přičemž druhé má ještě navíc plus za pevnou vazbu, ale chápu, že dneska už je komiks (díkybohu!!!) v ČR mnohem dál a můžou se tu takovýhle počiny stát.
    Doporučuju všem kdo maj rádi černej humor a noir.

  • Sirius
    Skvělé převedení žánru noir do komiksového provedení
  • GORERATED
    GORERATED23.3.2010 07:04Sin City #01
    tehda jsem z toho byl uplně hotovej.komiks za tři kila, to bylo v te dobe kurevsky moc!ale nakonec jsem stejne koupil, a dneska dam za komiks bezne ctyri kila a ani mi to neprijde.
  • yogi
    Ve své době na našem trhu naprosté zjevení .Chodil jsem na to koukat do Netopejra v Olomouci (budiž mu země lehká ) a říkal si - tři stovky za komiks ,to je teda síla . A přes všechno násilí především příběh o lásce až do hořkého konce .
  • iantomasik
    iantomasik14.8.2009 20:45Sin City #01
    výtvarně a kompozičně neskutečně nápadité, s komentáři o přesné délce, tak akorát aby vám urvaly koule. tancující nancy, počáteční rozjezd v pokoji, déšť nad basinem, výstřel u zpovědi, to jsou jen drobné střípky podtrhujcí Millerovu vizuální virtuozitu. pochvalu si zaslouží dle mého mínění i český překlad.
  • Le Porello
    Le Porello16.5.2009 18:08Sin City #01
    Tohle je z Millerových knih u mě druhá nejoblíbenější (tedy z těch co jsem četl, první je Hard Boiled).
  • Marv
  • andywart
    Skvelý čiernobiely kontrast. Miller je jednotka. Jednoznačne vysoké hodnotenie
  • goldschmidchen
    Líbilo a moc!
  • FrAnK
    Pardon omlouvam se ja se preklik chtel sem rict osmdesat procent, je to fuck narez hlavne marv je to borec..
  • The Genius
    Klasika, fajn zpracování. Původní překlad jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat. Takže hodnotím vysoko :)
  • Murphy722
    Postava Marva v comicsu Sin City zaujímá to hlavní postavení. A je všemi oblíbená. I já ji kompletně žeru. Zvrhlost, nasazení a totální krutost, kterou Frank Miller dal této postavě je brilantní! Jak říkal Miller : "Myslel jsem, že to bude původně 40 stránkový comics, ale Marv mě nenechal spát..."
  • BlackStar
    Dnes již klasika... která si u mě vydobyla silnou přízeň spíš filmem než komixem a navíc tento překlad mi moc také nesedl
  • Dr_Bilo
    Dr_Bilo13.3.2008 19:51Sin City #01
    Geniální postava Marva a geniální komiks!
  • Spacecore
    Spacecore6.2.2008 14:43Sin City #01
    nefalšovaný ztělesnění komiksového orgasmu
  • erik
    Áno, je to dosť dobré. Kevin doskákal.
  • VenomCZ
    Me to moc nenadchlo asi proto ze sem nejdriv videl film a vedel sem co bude dal.............................................
    Jinak kreba je misty neprehledna.Jediny co to drzi je scenar a atmosfera.
  • Kapis
    .....a zapomněl jsem dodat, že jsem to dostal od své milé, která to taky dostala;-)
  • Kapis
    Poctivé a přenádherné zpracování, Marv si to zaslouží - aspoň si staré polorozpadlé vydání odpočine. A dostal jsem ho zadara. Sqělé!!
  • Spacecore
    nejlepší sou na tom ty časy... BOREČEK-jo dal 100% minutu po tom,co dal stovku i POSERA007 stejně jako u utrpení...
  • Big G
    Aneb... POSERA007 = BOREČEK-jo = Blood4ever

    Sice by to mohli být příbuzní, jako já a vccn, ale taková shoda názoru. A třeba i u Utrpení... :-D
  • Blood4ever
    Uchvatne dilo!!!!!!Urcite ho kazdy komiksovy maniak mit.
  • DANCO
  • Neutrino
    Neutrino13.3.2007 15:23Sin City #01
    Vynikající. Vynikající příběh. Vynikající atmosféra. Vynikající kresba (možná jen občas trochu nepřehledná).
  • Godsmacker
    Godsmacker3.3.2007 12:19Sin City #01
    První a nejlepší
  • Houbař
    Houbař mecenáš28.1.2007 18:52Sin City #01
    no comment
  • Lord.Morfeus
    Lord.Morfeus4.1.2007 13:13Sin City #01
    Musím říct, že Sin city nepatří k mých oblíbeným komiksům, ale dokážu uznat jeho kvality. Přesto tvrdím, že žádné pokračování nepřekonalo jedničku (koneckonců, kdo by taky mohl překonat Marva, že? :-)) a proto kromě dvojky žádné nevlastním. Cenná procenta ubírám za hrůzné vydání, kde na rozpadnutí vazby stačí pokojová teplota.
  • willis
    tohle nejsme schopen oběktivně hodnotit, protože jsem zvyklý na původní vydání se starým překladem. Ale to, že jsem tohle prodal a nechal si to starý o něčem vypovídá.
  • krvinka56
    Fakt bezvadny kupuji znova
  • novoten
    Skvost mezi komiksy, i při desátém přečtení následuje neskutečné mrazení...
  • Markyz de Sade
    Naprosto souhlasím s Ogrem. MdS
  • morzakor
    posuzuju jenom tenhle kus nic vic........a jeste jednou (je to jen muj dojem) Miller proste neumi kreslit....coz neumi i jiny kresliri, ale ty to dotahnou scenarem, naprosta katastrofa je treba Ronin
  • GeorgeS
    jj, kdyby tam nechali puvodni preklad, tak to vychvalim do nebes a jeste vys, ale tohle je konec:-(
  • DEmnoG
    Nojono, jak rve Ogre:), krasne zpracovana publikace - pevna vazba, matny papir, diky kteremu je Sin City snad o pulku tlustsi, nez puvodni vydani, rozsirena galerie, stejna cena jako pred lety u prvniho vydani, tady neni co vytknout, jen chvalit. Ale ten preklad se neda s prvnim vydanim srovnavat, ubral mi dobrou polovinu noir atmosfery, ktera u prekladu Stepana Korpivy odkapavala na kazde strance. Kdyz jsem se docetl, ze Marv je rad, ze se snim (Goldie) spratelila, tak jsem malem vrhnul. Jaky kurva "spratelila"? Marv stoji o nejaky pratelstvi? Tohle by "muj" Marv nikdy nerekl a takovych veci, ktere pro me meni Marvuv charakter a nici cele vyzneni tohoto booku je tam nepocitane. Takze kdyby tady vysel reprint, davam 100%, ale protoze je preklad jen mechanicky prelozen bez toho, aby se pani Krejcova nechala scenarem trosku svest, tak -50% a za zpracovani +10%. Sakumprdum 60% a ni o prdik vic.
  • DEmnoG
    to Morzakor: posuzujes Sin City jen podle tohoto vydani? Tim myslim, jestli jsi cetl i dalsi dily nebo jestli mas prvni CZ vydani Sin City.
  • morzakor
    krome kresby není na sin city nic zajimaveho, komiks pro komiks, nic vic, pusobi to na me samoucelne, na scenari neni krome ruznych forem brutality pranic zajimaveho, rozhodne je to vsechno jenom ne detektivka, naprosto stejnym zpusobem jfunguje i Rambo a taky se nikdo nerozpliva nad tim jak je to genialni (a ono neni) sin city ma problem ve svem statutu kultovnosti, kdyby to byl komiks bez predchoziho varovani prede mne polozeny mozna uznale pokyvam hlavou, takhle jsem na rozpacich, kresba 90% (vadi mi chyby v perspektivni zkratce a ruzne nedotazenosti) scenar 10% proste obycejna hardcore povidka
  • Ogre
    Kraaaaaaaaaasne spracovana kniha, preklad je poetickejsi a nie taky drsny ako v prvom vydani. Mne sa pacia obe knihy, preto obe vydania dostali odo mna 100% :-)
  • mirror
    Prvy dojem ohladne spracovania....paraaada!! Nádherná kniha, kvalitne urobena, prachy som pustil bez rozmyslania...co je u Comicscentra z mojej strany vynimka :-)
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo12.7.2005 16:16Sin City #01
    se Žlutým parchantem nejlepší díl série (zatím - ještě jsem nečetl Pekelnou jízdu)..ehm, co říct dál, když mě nenepadají žádné superlativy, prostě 100%, jak tento díl, tak i celá série (kromě Pekelné jízdy of course) - Rodriguezův i millerův film je fajn, ale něco tomu chybí, asi to, co měl jenom komiks - napětí. Sorry, ale to film neměl.
  • 2scha
    2scha mecenáš5.6.2005 21:13Sin City #01
    Jak jen napsat,že se jedná o No.1 a neopakovat se?
  • Jackie Boy
    Jackie Boy6.4.2005 09:34Sin City #01
    SIN CITY
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.1.2005 11:42Sin City #01
    Výborné, drsné, skvělá noirová kresba, tahle kniha může leckomu způsobit šok. Dokonalá záležitost.
  • Corinthian
    Corinthian21.7.2004 21:40Sin City #01
    Nejlepší z celé serie. Hutná atmosféra a skvělá kresba....a a .....Maaaarv!!!!Na konci knížky je tak 2X vetší a nařachanější než na začátku.
  • Erich
    Erich18.6.2004 14:31Sin City #01
    Tomuhle se neda ani nic vytknout. The best of Frank Miller. Ale dvojka je o neco lepsi.
  • sammpa lajunen
    sammpa lajunen16.6.2004 13:25Sin City #01
    dobre dobre ale nemyslím si že frank miller je boh, možno nadčlovek
  • DaViD´82
    DaViD´8215.6.2004 22:53Sin City #01
    Kultovní status tomuto noir dílku právem náleží, skvělá atmosféra, geniální kresba a provázanost s dalšími díly...
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš15.6.2004 20:33Sin City #01
    Zack: to jsi urcite udelal na truc!!! :) Jeste chci pripsat, ze na knizce je vyborna dalsi vec (ktera mozna jinym bude vadit), ze je tu videt vyvoj Millerovi kresby...
  • maarv
    maarv15.6.2004 13:12Sin City #01
    Nevim co pripsat aby se to uz neopakovalo. Tohle je proste skvost.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade15.6.2004 10:19Sin City #01
    No comment... MdS
  • Nakor
    Nakor15.6.2004 02:29Sin City #01
    Atmoška, atmoška, atmoška...
  • Zack
    Zack admin14.6.2004 23:19Sin City #01
    Ne ze bych to delal na truc nebo snad se za kazdou cenu stavel proti davu, proste Sin City rozhodne nepatri mezi to nejlepsi, co sem cet, takze nemuzu dat 100ku. Na druhou stranu, tady neni moc co vytknout... Scenar sice jednoduchy (mozna moc), nastesti ale zahusteny atmosferou, kterou totalne dotvari Milleruv noir styl (ktery ale v prvnim dile mel jeste sve chyby). Jo, je to hodne dobry a mel by si to precist asi kazdy...
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš14.6.2004 19:37Sin City #01
    Přidávám další stovku. Česko našlo Supercomicsbookstar!
  • MichalS
    MichalS14.6.2004 17:45Sin City #01
    Pozor, po precteni roznasi zavislost na komiksech!
  • Slaine
    Slaine admin14.6.2004 15:37Sin City #01
    Bomba, která člověka vtáhne. Nejednou mě při čtení zamrazilo. Nemůžu než souhlasit, že se jedná vskutku o kultovní věcičku.
  • Ogre
    Ogre14.6.2004 14:59Sin City #01
    Lutujem ludi co to necitali
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš14.6.2004 14:26Sin City #01
    Pravděpodobně nejlepší komiks co sem kdy čet. Dokonalej příběh + suprový hlášky. Tohle je prostě kult!!
  • Kocour
    Kocour14.6.2004 13:47Sin City #01
    Jo, k tomuhle nic nelze dodat.
    Mimochodem willisi, dalsi blackmetalista mezi čtenáři komiksů?:o)
  • Zajo original
    Zajo original mecenáš14.6.2004 13:11Sin City #01
    Po 300 je to číslo 2 ČR. Namakaný príbeh a kresba ,i ked ked miestami s problémami v anatomii ale praca svetlo tma je užasná.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš14.6.2004 13:09Sin City #01
    Book, ktery NEMUZE chybet v zadny poradny comics knihovnicce. Specificka kresba, kterou poznate kdykoliv a moc, moc, moc dobrej scenar. Marv velice rad umuci kazdyho, kdo mu sakra nerekne, kdopak ze to oddelal jeho andela.
  • Rankir
    Rankir14.6.2004 13:00Sin City #01
    Nemůžu jinak, i kdybych chtěl. Když si dneska vzpomenu na to, jak jsem klepal po dočtení... Absolutní klasika.
  • willis
    willis14.6.2004 12:59Sin City #01
    Death. Cult. Armageddon. Včetně geniálního pseudopřekladu Š. Kopřivy . Kdo nemá doma, ten jakoby nežil :))
2233341
Četl/a (76)
2scha, 81splinter, Bart, ben_bella, bierce, binnmode, blackJag, Blacksad, calvin10, Chaolinek, cowok, crewni.konzerva, cyboy, Darker, davidek, Deckard, DEmnoG, Draco nobilis, Dzoglik, fel68, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, gezic, hellblazer, Houbař, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, jindroush, Kaluž, Kapis, Killingjoke, Lawer de Sanctis, Lojza, mart.in, mgeralt, Nekrokok, Nexis, oleav, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petrisko911 , Pietro26, PKD, Plechy, R3d, raimi, RaptoR, regressiv, Ricky Gervais, Slaine, slavik38, sleepless, SNUFKIN, Spacecore, Spike, strougy, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tiba, trudoš, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, Zeebonk, zgrywus
(211)
2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, afri, alois13, amazing_k, Andreew, antiimini, arnecht, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, Bart, Bay_watch, bboorreekk, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bmc75, bodhi, Braindead, brkowycz, Bubsy, Bursoft, burzum, Butch, calvin10, calviti, Cassidy, Chaolinek, Corvus, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, d3-moon, danyno76, Darker, davidek, deefha, DEmnoG, doophy, Dosis_Venenum, dr. Gull, Draco nobilis, dracula, Drakeus, Duchy, faster86, fel68, felis, filemon, Filios dVekerec, filosh, Final, flipflop, freestyletricker, Fréza, Frizer, fubong, Galupus, Godsmacker, gonzales, goodspeed, GORERATED, grinder, Hamichal, hartmi, hellblazer, Henry108, HerSon, Houbař, hypermlok, imro, invape, J.Connor, Jabba, Jestrab2, JindrasT, johx, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, kamil, Kapis, karel, KdG, killermarf, Klatic, KLAUN_DOMINANT, Landauer, Lawer de Sanctis, Lízátko, Lobodlak, lokeren7777, Longin, m.abrams, maara, Majkl, mangan, Marcus Fenix, markic, Markyz de Sade, mart.in, Martin Buchal, Marv.skate, Marvin, marwins, mcleek, Meesha, metalmaus, mgeralt, MickeyStuma, Mighty_Morphine, mikado, miki, mikki.maser, mildaE, Milo_Harwey, Mistak, miztatwizta, monte walsh, monty.cl, Mr. Smith, MSoft, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neutrino, Nexis, Nightmare, noMster, Odal , OldaB, oleav, Orbeek, padre_negro, Pafnuc, Paldini, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , Pietro26, planika, plema, POLAKST, Poseidon1978, q, raimi, RainDamage, recode, renhoek, Ricarderon, Ricky Gervais, rorymac, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, saucius, schwita, seeker666, seezeethree, Sidi Santini, Skot, Slaine, Slávek, slavik38, sleepless, SNUFKIN, Spike, StanleyHu, Stara.kryta, strougy, T3ss, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Tiba, tomned, TonyT, tracheotomia, trener83, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Velkej šéf, Viking, vilten, vita, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, worf, xintax, z-e-d, Zack, Zajo original, zdennanek, zebedee, Zeebonk, zgrywus, Zíďas, Zod
Chce (18)
Azik2586, ChaoticMan, cind3r3lla, Fugas, Kamoš, Kocour, Lobok257, Maty48, Montiseus, mrcaspero, Neuro, Pavouk01, R3d, saucius, Spideyy, svobyy, Vcelka_Maja, vidocq
Shání (1)
Spideyy
Nabízí (3)
Fox01, Marran, pechna