Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Prokletý a vnitřně rozervaný králi dál bojuje s osudem!

Elrik opustil ostrov Melniboné, město Imrryr, palác, trůn i svou lásku – a bloudí po Mladých královstvích, kde mu říkají Bílý vlk. Bude dál hříčkou osudu, bohů a svého černého meče hltajícího duše?

Obsahuje původní dvě alba série Elric, vydané nakladatelstvím Glénat:
Elrik #03: Bílý vlk (Elric #03: Le Loup blanc, 2017)
Elrik #04: Snící město (Elric #04: La Cité qui rêve, 2021)


Scénář
Julien Blondel, Jean-Luc Cano
Předloha
Michael Moorcock
Art
Robin Recht, Julien Telo, Ronan Toulhoat
Barvy
Jean Bastide, Stéphane Paitreau, Luc Perdriset
Obálka
Jean Bastide, Robin Recht
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Roman Tilcer
Žánry
adaptace, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-376-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
370 g
Stran
112
Cena
299 Kč
Originál
Elric #03: Le Loup blanc; Elric #04: La Cité qui rêve (Glénat, 2017; 2021)
  • VanTom
    VanTom1.11.2023 15:02Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Elrikovo "conanovské" vandrování či umanuté pátrání po dávné, Chaosem nezkažené minulosti vlastního (nenáviděného) národa představuje velkolepé dobrodružství s notnou dávkou až "kronikářské" osudovosti. Jinak je ale hlavní (ne)mocný (ex)vládce mezi událostmi spíše vláčen bez cíle a vlastní vůle, oslabován láskou, pochybnostmi a projevy lidství, že mi tedy k srdci zrovna nepřirostl. Scénář se zcela nevyhnul určité zkratkovitosti v motivacích ani zmatečnosti v reáliích, avšak epická kresba zaváhání dohnala. O pomyslný ždibec lepší než předchozí kniha.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 23:49Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Tady už jsem se ztrácel a přišlo mi to jako zneuznaný synek, co cche rozbít papulu tátovi za zkažený život. Taková ta světobolská naštvanost a chybělo mi zde nějaké držení se v zaběhnutých mantinelech z předchozích dvou alb Jako kdyby chtěli autoři, autor vybočit a naservírovat nám něco jiného, co se ve finále ukázalo jako pelmel. Konec to jakžtakž zachránil, ale probublalo to mnou. Nemám z toho de facto nic a ona předvítelnost to jen umocnila.
  • Norri
    Norri mecenáš3.8.2023 23:38Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    V této druhé knize jsem si k Elrikovi konečně našel cestu. Tady je konečně hrdinou, jehož příběhy chci sledovat. Nutno podotknout, že první kniha tomu položila nutné základy. Navíc zde Elrik získal parťáka, který jej správně doplňuje. Kresba je opět naprosto skvělá. Doufám, že se dočkáme nějakého pokračování.

    Po předmluvě Neila Gaimana jsem došel k závěru, že Moorcock je asi opravdu zásadní autor. Až příště navštívím rodiče, tak musím pohledat na půdě. Jedna kniha s Elrikem by tam měla být z dob, kdy jsem chodil do Levných knih častěji než do školy na přednášky. Po těch letech si její děj už vůbec nepamatuji. Jenom její obálka uvízla v paměti.
  • MisaNuff
    MisaNuff28.7.2023 16:03Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Tohle bylo výrazně lepší, než první kniha. Stále je to krásně malované a stále to mělo vyjít celé jako jedna kniha ve velkém formátu, ale co už. Dějově mi to přišlo výrazně lepší, protože oba příběhy mají silný děj, málo nevysvětlených pojmů, posouvají jak hrdinu, tak celkový děj dopředu. Nejsou tu takové kruťárny, ale temnota je budována tou osudovostí, zkázou, smrtí. Tuto knihu jsem si moc užil a chci další.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.7.2023 12:19Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Máme tu uzavretie prvého príbehového cyklu dospelej fantasy série s názvom Elrik. Znovu tu máme veľmi vydarenú kresbu, ktorá je bohatá na epické fantasy výjavy či prostredia. Príbeh síce nie je až tak silný a putovanie hlavného hrdinu nestrhne, no celkovo sa jedná o vydarené fantasy, ktoré by nemal minúť žiadny fanúšik. Predsa len okrem nekonečného počtu Barbarov Conanov tu veľa dospelých fantasy komiksov v ponuke nemáme. =►Celá recenzia◄=
  • P.G.
    P.G. mecenáš11.6.2023 16:39Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Oproti předchozí knize o trochu lepší, ale ne o moc. Kdyby tam byl jako hlavní hrdina kdokoliv jiný (jako maník s mečem, třeba Kull, Conan), tak ani záměnu nepoznám. Kresba je jako generická šablona k jakémukoliv fantasy dobrodružství jdi - najdi padoucha/poklad/krásku etc - zabij padoucha/přines poklad/zachraň krásku/etc. Pokud má být Elrik opravdu výjimečná postava ve fantasy žánru (jak je prezentováno), tak jeho grafická interpretace v této knize (a i té předchozí) tomu moc neodpovídá.
  • p3tris
    p3tris7.6.2023 18:59Modrá CREW #28 - Elrik #3, 4
    Už chápu, proč je Moorcock považovaný za průkopníka stylu "Emo". I když je Elrik temná a krvavá fantasy, hlavním motivem je láska. Tedy konkrétně tragická láska. Ať už princezny Gratjéšy k mocnému kouzelníku Saxifovi v prvním příběhu, tak zhrzená láska královny Cymoril, nebo dokonce láska meče Bouřavy ke svému pánu v tom druhém. A ve jménu lásky a poznání je Elrik ochoten postavit se nejmocnějším kouzelníkům, bohům a dokonce i vlastnímu národu. Často není sám, ale jelikož sebou nese prokletí požírače duší, přátelé umírají. A to velmi brutálně a velmi často. Znovu v perfektním grafickém zpracování.
  • louza
    Na rozdíl od celistvé úvodní knihy jsou tohle další dvě povídky z Elrikova světa, které sice rozvíjí již řečené, ale zároveň stojí více méně samostatně. Tahle kniha se mi líbila o trošičku více, než ta úvodní, protože se vzdává úchylností dračího ostrova, zato přináší do příběhu pěknou dobrodružnou objevitelskou fazónu. Část mých výtek z minula ovšem stále platí. Zejména produkce je sice krásná, ale tak nějak moderně genericky evropská. Kdyby se řeklo, že Elrik je nabílenej hendikepovanej Conan, tak vlastně ani moc nepoznáte rozdíl. Komiks mi zkrátka úplně nekoresponduje s pocity z předlohy. Ať si Moorcock říká co chce. To, že jde možná o nejlepší adaptaci, ještě neznamená, že jde o adaptaci věrnou.
12281
Četl/a (47)
2scha, adevr, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, ben_bella, Bubákolog, Cabal, cobe, Const.ex, Darker, Darth Raelchi, davidek, Good Games, house192, IndyP, JaggedSK, James, Jay-jay, KdG, Kerbellos, Kouzelnik7, Librarian, Light, Marty_von_Shit, Mercurio, mineralk, MisaNuff, monte walsh, NecRoman, Nexis, Norri, p3tris, perak, Poseidon1978, radimisko, Sir_Pete, start05, taidana, the.kasztan, trudoš, VanTom, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(100)
2scha, adevr, Alfi, AlmightyMates , Azbest, BadBoy, Balů103, Benji, ben_bella, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, Bubákolog, burzum, Cabal, calvin10, cobe, Const.ex, Darker, davidek, Deckard, delsemela, Final, gezic, guseppe, herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, JaggedSK, Jak, James, Jay-jay, kapicka, Kapis, Karel Sec, KdG, Kerbellos, kucik, Lamahe, Librarian, Lord Baltimore, Mamut12, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, mineralk, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nexis, Norri, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perak, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Ricarderon, Saran, seezeethree, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, Tialster, timek, trudoš, valon, VanTom, vishnar, vranakx, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (20)
Berry669, Blair, Cemino, CSE_AC/DC, Dezodoo, Draco nobilis, Erich, filemon, GeorgeeW, Greyman, hahahoho, Infarkt, Keenkeen, Martinb, monty.cl, Nightmare, OldaB, skepsi, Thorug, Yefery
Shání (5)
CSE_AC/DC, GeorgeeW, Nightmare, suricattaontheway, Tomate