Koupit
Ergastulum. Město plné šílenců, různých zlodějíčků, šlapek a úplatných policajtů, překypuje kriminalitou a činy natolik ošklivými, že ani jeho otrlí obyvatelé s nimi nechtějí mít nic společného. Žijí tu i dva „pomocníci“ Nicolas a Worick, kteří se spolehlivě postarají o práci, kterou nikdo jiný dělat nechce. Jednoho dne je jejich známý policista požádá o pomoc při likvidaci nového gangu, který se cpe na území mocné mafiánské rodiny. Ačkoliv to vypadá jako běžná práce, Nicolas a Worick brzy zjistí, že je za tím mnohem víc, než si původně mysleli.

Scénář
Kósuke
Art
Kósuke
Obálka
Kósuke
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Anna Cima
Redakce
Radmila Klásková, Kateřina Kubanová
Žánry
akční, thriller
ISBN/ISSN
978-80-277-2205-1 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 16 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
192
Cena
219 Kč
Originál
Gangsta. #01 (Shinchosha Publishing Co, Ltd., 2011)
  • choze
    choze25.7.2023 13:09Gangsta. #01
    Gangsta nestojí na žádné haluzi ani epickém příběhu jako mnohé mangy, ale na jakési pohodovosti, kterou máme cítit při sledování dvojice hlavních cool drsňáků, kteří bezstarostně proplouvají od ničeho k ničemu a jen si vydělávají na živobytí násilím a sexem. Mohla by to být dost příjemná oddechová záležitost, ale já se na to nenaladil, postavy mě nezaujaly, dialogy mi přijdou jalové, akční scény nezajímavé a humor pro děcka.
  • Fort
    Fort6.7.2023 10:36Gangsta. #01
    Začátek povedený, ale postupem dalších kapitol jde viděl, že autor ještě nemá naplánovanou hlavní dějovou linku a spíš nás jen představuje postavy a svět okolo.
  • MisaNuff
    MisaNuff25.6.2023 19:57Gangsta. #01
    Vůbec nic jsem od toho nečekal a dostal jsem velmi dobrou mangu. Hluchý zabiják, gigolo a prostitutka. Na první přečtení to nezní moc jako super hrdinové, co? Ale právě postavy umí tahle manga parádně, chci další díl, abych se o nich dozvěděl víc, a to se mi většinou v prvních dílech u takového rozsahu stran nestává. Hlavní dějová linka zatím moc není, dozvídáme se jak funguje svět a něco z minulosti postav. Nick a Worrick jsou pomocníci, a.k.a. řeším tvůj problém násilím za peníze. A jde jim to lehce, s vtipem, interakce jsou zajímavé. Četlo se to lehce, radostně, chci víc.
2342