Vraťte se v čase do 60. let, objevte první klasická vystoupení nejslavnějších hrdinů Marvelu. Na stránkách této knihy najdete období kreativity, které nemá v americkém komiksu obdoby, kde Stan Lee, Jack Kirby, a celý tým nadšenců Marvelu (Marvel Bullpen, jak mu přezdíval Stan Lee) představili některé z nejznámějších postav v historii komiksu. Doba zázraků a fantastických vynálezů, které se brzy stanou nesmrtelné.

Obsahuje sešity série The Incredible Hulk #1-6 (březen 1962 - leden 1963). Sešit The Incredible Hulk #1 v ČR vyšel v rámci Ultimátní komiksový komplet #085: Marvel: Počátky - 60. léta. Sešity The Incredible Hulk #2-6 vychází v rámci tohoto kompletu v ČR úplně poprvé.

V české mutaci vyšel tento svazek původně jako 4. v pořadí a po testovací sérii prvních čtyř čísel v roce 2023 startuje série oficiálně znovu od prvního čísla v lednu 2024, kdy je tato kniha vydána jako 2. v pořadí. Nadpis Marvel Origins je vyveden embossem ve zlaté barvě, na ukázkách není patrné. Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.


Scénář
Stan Lee
Art
Steve Ditko, Jack Kirby
Ink
Richard Bache Ayers (Dick), Steve Ditko, Paul Reinman
Barvy
Stan Goldberg (Stan G)
Obálka
Stan Goldberg (Stan G), Jack Kirby
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Eva Peterová
Redakce
Rui Alves, Petr Novotný
Žánry
superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2974-7635 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 263 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
521 g
Stran
160
Cena
299 Kč
Originál
Marvel Masterworks: Hulk Vol. 1 (Marvel Comics, 1962, 1963)
Varianty
Marvel Origins #004: Hulk 1 (1962) (2024)
Marvel Origins #004: Hulk 1 (1962) (testovací) (2023)
  • trudoš
    Ač jsem tomu nevěřil, Hulk je v portfoliu Stana Leeho skutečně jednou z nejzajímavějších postav. Minimálně z dnešního úhlu pohledu se vymyká klasickým modelům a jeho osobní strasti jsou spíš prokletím, než výhrou supehrdinského života. Pravdou je, že ty příběhy jsou bizarní. Šedesátá léta si evidentně nedělala hlavu s tím, co je možné a co ne, pročež Marvelovská dobrodružství působila stejně šíleně, jako ty nejdivočejší příběhy Čtyřlístku. Jakmile ale na Hulkovy eskapády začnete pohlížet shovívavým okem milovníka komedií, užijete si každý jeden zvrat, včetně obřích vynálezů sestrojených dvěma osobami během několika minut, popřípadě opakovaného obviňování Hulka prakticky ze všeho špatného, co se jen na planetě Zemi přihodí.
    V téhle knize máte navíc jedinečnou příležitost porovnat rozdílné styly kresby stejného tématu dvou proslulých umělců – Jacka Kirbyho a Steve Ditka. A sám za sebe musím říct, že v případě Hulka odvedl Jack Kirby asi tu nejlepší práci, jakou jsem od něho dosud viděl.
  • SomeOne
    Já spíš už delší dobu tajně doufám v Star Wars komplet, snad se jednou dočkáme...
  • Dinik
    Tohle je naprosto zbytečná kolekce. Conan nebo cokoliv jiného by bylo naprosto zlaté. Snad už se tahle kolekce po vyhodnocení prodejů nevrátí.
  • louza
    Kéž by tak chtěli tuhle ptákovinu zavřít a místo ní nasadit ten komplet Conana co vychází v polsku...
  • deefha
    Jj, podobně to bylo třeba u kolekce Komiksový výběr Spider-Man (včetně podobného znění na vloženém papírku, pokud si dobře vzpomínám). Ostrý run bych viděl po prázdninách.
  • karl173
    Není to náhodou zpráva že končí tzv. testovací prodeje?
  • oru
    MILÍ ČTENÁŘI, PO TOMTO ČTVRTÉM ČÍSLE JSME BOHUŽEL NUCENI Z TECHNICKÝCH DŮVODŮ POZASTAVIT VYDÁVÁNÍ ČASOPISU. VELMI TOHO LITUJEME A DOUFÁME, ŽE SE OPĚT (OD PRVNÍHO ČÍSLA) VRÁTÍME NA STÁNKY S REKLAMNÍ KAMPANÍ, KTERÁ VÁS UPOZORNÍ NA MOŽNOST ZNOVU ZAČÍT S NAŠÍ SBÍRKOU. SE SRDEČNÝM POZDRAVEM, VAŠE REDAKCE.

    Tolik presne zneni papirku, ktery na Vas vypadne, kdyz otevrete tuhle knizku. Byla to skvela jizda, jedeme dal :D