Vraťte se v čase do 60. let, objevte první klasická vystoupení nejslavnějších hrdinů Marvelu. Na stránkách této knihy najdete období kreativity, které nemá v americkém komiksu obdoby, kde Stan Lee, Jack Kirby, a celý tým nadšenců Marvelu (Marvel Bullpen, jak mu přezdíval Stan Lee) představili některé z nejznámějších postav v historii komiksu. Doba zázraků a fantastických vynálezů, které se brzy stanou nesmrtelné.

Obsahuje sešity série Journey into Mystery #83-91 (červen 1962 - únor 1963). Sešit Journey into Mystery #83 v ČR vyšel v rámci Nejmocnější hrdinové Marvelu #032: Thor. Sešity Journey into Mystery #84-91 vychází v rámci tohoto kompletu v ČR úplně poprvé.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 3. v pořadí. Nadpis Marvel Origins je vyveden embossem ve zlaté barvě, na ukázkách není patrné. Po testovací sérii prvních čtyř čísel v roce 2023 startuje série oficiálně znovu od prvního čísla v lednu 2024. Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.


Scénář
Stan Lee, Larry Lieber
Art
Steve Ditko, Al Hartley, Jack Kirby, Joe Sinnott
Ink
Richard Bache Ayers (Dick), Steve Ditko, Al Hartley, Joe Sinnott
Barvy
Stan Goldberg (Stan G)
Obálka
Stan Goldberg (Stan G), Jack Kirby, Joe Sinnott
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Eva Peterová
Redakce
Rui Alves, Petr Novotný
Žánry
superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2974-7635 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 263 x 14 mm
Tisk
barevný
Váha
521 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Marvel Masterworks: Mighty Thor Vol. 1 (Marvel Comics, 1962, 1963)
Varianty
Marvel Origins #003: Thor 1 (1962) (2024)
Marvel Origins #003: Thor 1 (1962) (testovací) (2023)
  • trudoš
    Série Journey into Mystery dokazuje, že když šlo o superhrdinskou tématiku, neměl Stan Lee žádné zábrany. Severská mytologie je samozřejmě pro podobné účely jako stvořená; obzvláště, když necítíte potřebu držet se nějakých zaběhnutých modelů. Zároveň ale musím obdivovat samotnou podstatu nápadu, že člověk, který je v normálním životě naprosto nepoužitelný – díky zdravotní indispozici, ne pro mizerný charakter – se proměňuje v postavu toliko rozdílnou. Teď ještě ta fantastická bizarnost zápletek, jež obzvlášť v kontextu s obsahem dalších sérií získává na hodnotě, protože neopakovat se při všem tom množství, rovná se plnohodnotný zázrak. Že by proto Marvel?
    Thor má každopádně oproti konkurentům ze stejné stáje jednu velkou výhodu – jeho dobrodružství netvořila kompletní obsah sešitu, takže jednotlivé příběhy se alespoň v začátku vešly na krásných třináct stran, díky čemuž se tu děj tolik uměle nenatahuje. Ovšem o tom, že se jedná o prvotřídní dobovou divočinu, nepochybujte ani vteřinu.