Koupit
Býval nejděsivějším členem jakuzy. Muž, o kterém v podsvětí koluje nejedna legenda. Říkali mu „Nesmrtelný drak“. Ale jednoho dne se rozhodl nechat temnou minulost za sebou a vydat se na novou cestu – cestu muže v domácnosti! První díl osvěžující komedie o jakuze v domácím prostředí.

Série je známá především pod názvem The Way of the Househusband (anglický název), než pod originálním názvem Gokushufudo.

Scénář
Kósuke Óno
Art
Kósuke Óno
Obálka
Kósuke Óno
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Anna Cima
Redakce
Radmila Klásková, Kateřina Kubanová
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-277-2116-0 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 181 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
160 g
Stran
164
Cena
219 Kč
Originál
Gokushufudo #01 (Shinchosha, 2018)
  • Alfi
    Alfi11.8.2023 16:52Muž v domácnosti #01
    Bolo to… divné.Najväčší zabiják jakuzy sa ožení, opustí klan (ide to vôbec?) a stane sa mužom v domácnosti, akurát evidentne utrpí mozgovú mŕtvicu, lebo funguje á la Pat a Mat. Videl som, čo mal byť humor ale absolútne na mňa neúčinkoval. Slabota, aspoň sa to dá rýchlo prečítať.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2023 09:57Muž v domácnosti #01
    Nemám absolutně nic proti jakési umělecké "nepointovosti", ale zde jsou všechny ty minipříběhy s podivným neúderným rozuzlením pro mě echt japonsky neproniknutelné. Přitom premisa - nikoli nepodobná Sakamoto Days - je fajn.

    Celkový dojem: 40%
  • Fort
    Fort2.7.2023 20:32Muž v domácnosti #01
    Po přečtení Sakamoto Days jsem z poličky, vzal tu vedle ní a nestačil jsem se divit jak jsi jsou podobné. Devět rádoby vtipných povídek na téma co se stane když se s kříži jakuzák a domácí puťka.
  • Lenny
    Lenny mecenáš1.7.2023 15:36Muž v domácnosti #01
    Líbí se mi premisa, ale autor dost bojuje se scénáři. Některé zápletky jsou divné (hrdinu nahání konkurence, aby skončili přehrabováním ve výprodeji?) a bohužel vůbec nefungují zakončení příběhů/pointy. Věřím, že se to v dalších dílech může výrazně zlepšit, ale už si počkám na knihovnu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš21.6.2023 12:25Muž v domácnosti #01
    Smál jsem se skoro celou dobu, co jsem to četl. Tahle manga mě fakt nadchla a jsem moc rád, že se mi nepotvrdily obavy, že tam bude jen jeden vtip - hlavní postava vypadá jako jakuzák, což je v těchto běžných situacích směšné - ale je tam spoustu jiných vtípků a chytrého dialogu. Moc doufám, že to tak bude pokračovat i do budoucna, protože to k tomu jednomu vtipu pořád může sklouznout - není tady totiž nějaký větší narativ jako v Sakamoto Days, je to jen sbírka příběhů ze života hlavního hrdiny formou slice of life, Zatím to tak ale není, takže já se těším na další díl.
2353