Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Bane připravil Batmana o všechno. O domov. O město. O rodinu. Dokonce i Batmanův nejdůvěrnější rádce a nejstarší přítel, Alfréd Pennyworth, leží mrtvý Baneovi u nohou.
Ale teď se Temný rytíř vrací do Gothamu, aby si město vzal zpět. I kdyby se mu však podařilo osvobodit Gotham ze spárů muže, který ho kdysi zlomil, v pozadí čeká další, ještě temnější figura.

V jiné verzi reality se Bruceův otec Thomas Wayne stal Batmanem – surovějším a brutálnějším, než se jeho synovi kdy snilo. V našem světě se spojil s Banem, aby společně přetvořili město k obrazu svému. Thomas totiž v hloubi svého černého srdce věří, že v Gothamu může být jen jeden Batman… což znamená, že Bruce Wayne i všichni jeho spojenci musí být zničeni.
Jeviště pro závěrečný střet tří nejobávanějších postav celého univerza DC je připraveno. A který z Temných rytířů zůstane stát na nohou, až se prach usadí?

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #80-85 (říjen 2019 - prosinec 2019) a Batman (Rebirth) Annual #4 (říjen 2019)

Scénář
Tom King
Art
Jorge Fornés, Mitch Gerads, Mikel Janin, Mike Norton, Hugo Petrus, John Romita Jr.
Ink
Jorge Fornés, Mitch Gerads, Mikel Janin, Klaus Janson, Mike Norton, Hugo Petrus
Barvy
Jordie Bellaire, Mitch Gerads, Tomeu Morey, Dave Stewart
Obálka
Tony S. Daniel, Tomeu Morey
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-354-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
550 g
Stran
204
Cena
499 Kč
Originál
Batman #12: The City of Bane Part 2 (DC Comics, 2020)
  • Mleako
    Mleako mecenáš5.1. 21:54Batman #13: Baneovo město, díl druhý
    Tak Kingovo finále bylo nakonec celkem vydařené a vydalo se to trochu jiným směrem, než jsem po dočtení první části Baneova města čekal. Thomasova motivace na konci mi teda přišla dost absurdní, ale je to suprácký komiks, tak jsem u některých nedostatků ochotný přivřít oko. A trochu mi zase vadilo to Kingovo oblíbené skákání mezi časovými liniemi. Někdy mi přijde, že je to rozházené na sílu, aby to vypadalo zajímavější, ale ve finále to spíš mate a pak pár stránek trvá, než si na to člověk zvykne. A závěrečný annual byl celkem o ničem.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš29.9.2023 08:39Batman #13: Baneovo město, díl druhý
    „Žádná dobrá smrt neexistuje. Ale existuje dobrej život.“ No... tak nič. Za mňa sklamanie. Nezačína to zle, ale pokračuje to nudne a končí to na môj vkus wtf. „Kalendár“ na konci som nepochopil resp. pripadalo mi nedôstojné 13-dielnu ságu zakončiť takto, to už som uvažoval, či tomu nedám len 2*. Niektoré diely Kingovho runu boli strata času, ale naivne som predpokladal, že to najlepšie si nechá na koniec. Mýlil som sa. Katastrofa to nie je, ale zázrak tiež nie. Pritom s iným scenárom to mohol byť jeden z najzásadnejších komiksov Batmanovho kánonu. Scenár sa však napokon vybral úplne inou cestou. Na tému “spätné dobývanie Gothamu z rúk zločincov“ mohol vzniknúť skvelý mrazivý thriller, v ktorom sa posledné zvyšky dobra formujú, aby zlu zasadili posledný úder, hoc nie je isté, pre ktorú stranu bude posledný. Napokon je to ale štandardná akčná rúbanica. Na sériu si budem pamätať ako na niečo, čo malo našliapnuté na viac. Na oveľa, oveľa viac. Niektoré diely skvelé, iné priemerné a daktoré vyložene zbytočné, len naťahujúce čas. Najviac mi v pamäti zostanú momenty s Catwoman, tie boli zvládnuté skvele a dojemne a bolo nám jasné, prečo sa títo stratení ľudia navzájom potrebujú. Postava Thomasa Waynea nebola zlá a v budúcnosti by som si s ňou niečo rád prečítal, ale do v rámci možností realistického (hahaha) štýlu, aký King k batmanovskej látke zvolil, sa nehodila. Na finále oceňujem aspoň fakt, že nevrátili späť „to“ s Alfrédom.
  • faster86
    Finále je vyprávěno (pro mě) zajímavou formou, kdy se věci vedoucí až k tomuto bodu vysvětlují na přeskáčku, což mi napřed vadilo, ale postupem času se mi to zalíbilo. První dva sešity jsou obrovsky posrané kresbou. A pocit z finále mám takový rozpačitý, není to špatné, ale asi jsem čekal tak nějak víc... hold proste dějová linka kolem svatby je v tomto runu nepřekonaná.
  • radimisko
    Stejně jako předchozí příběhy není ani velké finále prostoduchým čtením, které by se dalo popsat slovy: padouch přede mnou, batarang letí zleva, pravačka tvrdě dopadá zprava. Dech beroucí závěr vyjímečně povedené a stejně ambiciózní série.
  • štěpin_8
    Děkuji Tomu Kindovi za to že tohle napsal , neskutečné finále a neskutečná série . Miluji to .