Koupit
Největší hrdinové lidstva bojují s bohy o přežití lidské rasy v bitvě známé jako Ragnarok!

Valkýře Brunhildě se podaří přesvědčit bohy, aby dali lidstvu šanci na vykoupení bojem v aréně Valhaly. Bohové v touze po rychlém konci představují svého prvního bojovníka, severského boha hromu Thora. Proti němu stojí válečník, který je prý nejsilnějším bojovníkem v lidských dějinách, legendární generál Lü Pu!

Série je známá především pod názvem Record of Ragnarok (anglický název), než pod originálním názvem Shuumatsu no Walküre.

Scénář
Takumi Fukui, Šin'ja Umemura
Art
Adžičika
Obálka
Adžičika
Lettering
Miroslav Kučera
Překlad
Igor Cima
Redakce
Radmila Klásková, Kateřina Kubanová
Žánry
akční, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-277-1466-7 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 15 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
196
Cena
219 Kč
Originál
Shuumatsu no Walküre #01 (Tokuma Shoten, 2018)
  • Fort
    Fort12.6.2023 18:35Ragnarok: Poslední boj #01
    Původně jsem jsi Ragnarok šetřil až bude vydáno plánovaných pět dílů, ale obě recenze pode mnou mě vyděsili a začal jsem se bát o kvalitu. Za vším hledej ženu a když jde o přežití lidstva, to by nebylo, kdyby tu taky jedna nebyla. Úvodní kapitola je skvělá, autor mytologii nebere vážně a znalci bohů zapláčou. Z dalších dvou kapitol je jasně patrný směr, kterým se bude vše odvíjet. Takový boj Adama nebo Tesly můžou být zajímavé.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.6.2023 17:30Ragnarok: Poslední boj #01
    Nulový děj, maximum soubojů. Není to špatné, ale úplně nečekám, že se z toho najednou vyklube něco inteligentního.
  • trudoš
    trudoš editor29.4.2023 11:10Ragnarok: Poslední boj #01
    Oceňuji ústřední motiv, ale už po první třetině jsem pochopil, že manga Ragnarok: Poslední boj nebude stran zápletky žádná výhra v loterii. To i Gantz vede o tři kola.
    Sledovat album co album, jak proti sobě různí šampióni bojují, mě bavilo právě tak akorát na první knihu. Ačkoli se v druhém plánu rozehrává důležitější linie, nic to nemění na skutečnosti, že vlastně ani není co sledovat. Povídka se stejným námětem by byla fajn, ale rovnou hned několikadílná série? Nějak si nedovedu představit, co děj vlastně drží při životě. A to raději ani nezmiňuji překrucování historie a především přepisování mytologie různých národů. Co se zpočátku zdá být originálním nápadem, se pozvolna mění v nutnost benevolentně přijímat všechno, co na vás tvůrci vysypou. Máte-li nějaké vlastní představy o Thorovi, Diovi či Šivovi, tak na ně raději před otevřením komiksu zapomeňte.
    Co na tom ale sympatické je, že se autoři neberou smrtelně vážně a člověk s otevřenou myslí si užije vtipný podtón celého vyprávění.
352