Narodila se ve slovenském Kežmarku, ale v jejích desíti letech se s matkou a bratrem přistěhovali do Jeseníku, kde začala chodit na zdejší ZŠ. Poté nastoupila ve Šternberku na gymnázium s rakouskou sekcí, kde si upevnila svůj vztah ke germánským jazykům.
Podobně prozíravá byla i při volbě vysoké školy, kdy z taktických důvodů sáhla po studiu nizozemského jazyka a literatury na Masarykově univerzitě v Brně. Své budoucí plány začala stavět na tom, že bude perfektně ovládat tenhle malý jazyk. Při studiu vyjela párkrát do zahraničí a dost cílevědomě šla naproti tomu, co se následně stalo - svým vzděláním se mohla živit a hlavně se kvůli tomu mohla přestěhovat do Nizozemska. Zvláště když při jednom ze studijních pobytů potkala svého partnera Gerta.
Asi dva roky pracovala pro nizozemskou pobočku Aldi ve městě Groningen. Ona ale ze všeho nejvíce chtěla jakkoli propojovat podnikatelsky velmi dobře vybavené Nizozemce se šikovnými Čechy a Slováky, což hned zkraje činila coby překladatelka a učitelka nizozemštiny. Později se v Rotterdamu ozvala pobočce CzechTradu, jestli někoho nehledají a hledali.
Dagmara v agentuře pracuje od léta 2017, od letoška po přesunu kanceláře z Rotterdamu na českou ambasádu do Haagu na pozici projektové manažerky. V diplomatických kruzích si ji představujte jako člověka pomáhajícího českým firmám s expanzí do zemí Beneluxu.
zdroj: https://www.positivje.cz/l/v-nizozemskem-haagu-sedi-spojka-jesenicka-s-beneluxem-dagmara-abtova/