(?.?.1974 - )

Na vysoké škole Daniel Acuña studoval malbu a absolvoval s titulem výtvarných umění. Cituje své rané vlivy jako Jack Kirby, Romitové (Senior i Junior), Will Eisner, Simon Bisley, Kevin Nowlan, Hal Foster a jeho oblíbenec Richard Corben, spolu s takovými umělci, jako jsou Edward Hopper a Alfons Mucha, stejně jako ilustrátor Drew Struzan.
Jeho prvním publikovaným dílem byl 22stránkový černobílý projekt Claus & Simon v Hollywoodu s kolegou Santi Arcas, který koupil španělský vydavatel La Cupula, když bylo Acuñovi 22. Série "Claus & Simon" je o dobrodružstvích klauna a antropomorfního dinosaura. Poslední příběh byl vytvořen pro francouzský trh a později přetištěn v populárním americkém časopise Heavy Metal (pod názvem Claus & Simon: Kings of Escape).
Claus & Simon zvýšili povědomí o Acuñovi v Evropě a dostal práci namalovat obálky pro evropské brožované dotisky Alan Moore's Supreme (#2-6), což vedlo k Acuñově rozhodnutí pokusit se proniknout na americký trh a přitom zůstat aktivní na Evropský komiksový průmysl.
Acuñova první práce v americkém komiksovém průmyslu byla pro Marvel Comics, na minisérii pro Axela Alonsa, která nebyla nikdy dokončena ani publikována. Redaktor DC Comics Eddie Berganza ho později najal, aby maloval obrazy Ravager a Blackfire pro Teen Titans/Outsiders Secret Files. Této práce si všiml Mark Chiarello, který ho navrhl editorům Miku Carlinovi a Joan Hilty jako umělce na přebalu série Justice League of America a Outsiders.
Ačkoli až do této chvíle dělal pouze obaly na americkém trhu, Acuña u titulu Uncle Sam & the Freedom Fighters vytvořil obaly, tužky, inkousty, šedé tóny a dokonce i design postav, ve spolupráci s evropským koloristou Javi Montesem.
Na konci roku 2005 bylo oznámeno, že Acuña podepsal dvouletou exkluzivní smlouvu s DC Comics. Nicméně, v roce 2007 bylo oznámeno, že Acuña podepsal exkluzivní smlouvu s Marvel Comics, která má začít v roce 2008, a bude opouštět DC Comics. Acuña předtím dělal jen covery pro Marvel; jeho první větší prací pro vydavatele byli The Eternals v červnu 2008. V roce 2010 Acuña nakreslil sérii Black Widow se spisovatelkou Marjorie Liu. V říjnu 2015 spolu se spisovatelem Nickem Spencerem zahájili sérii Captain America: Sam Wilson.
zdroj: Wikipedia