Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Alledia, alternativní verze naší planety Země. Nová nositelka mocného amuletu Emily a její bratr Navin pokračují v cestě za záchranou své matky. Jejich výprava v doprovodu mechanického králíka Miskita a nové robotické rodiny vede do rušného Kanalisu, města vodopádů. Pozemští sourozenci poznávají roztodivné obyvatele říše, ale také zlo, které ohrožuje celou Alledii. Elfí král a jeho armáda jsou jim v patách… Na scénu naštěstí přichází mluvící lišák Leon Rudovous, který výpravě nabízí nejen přátelství, ale také šermířský um.

Autor Kazu Kibuishi rozdělil svou fantasy Amulet na tři pomyslné trilogie.

Scénář
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Art
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Barvy
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Obálka
Kazuhiro Kibuishi (Kazu)
Překlad
Michal Prokop
Redakce
Lukáš Růžička
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7432-941-8 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 230 x 20 mm
Tisk
barevný
Váha
610 g
Stran
224
Cena
329 Kč
Originál
Amulet #02: The Stonekeeper's Curse (Graphix - Scholastic Inc., 2009)
  • karl173
    karl173 mecenáš24.3.2020 21:54Amulet #02: Prokletí kamene
    Amulet je epická fantasy, která je zjednodušená tak, aby jí pochopili i ti mladší, ale zároveň aby si jí užili i ti starší. Je to vlastně taková light verze Kůstka se vší počestností samozřejmě. Ale o tom už jsem mluvil i minule. Mrzí mě, že jsem si dal s touto sérií takovou dlouhou pauzu, protože tohle si žádá po častějším čtení. Byť se nejedná o nejoriginálnější výtvor, tak se autorovi daří podávat děj co možná nejzajímavěji a dává si hodně záležet na svižnosti vyprávění a překrásnou jednodušší kresbu, která je ale zpracovaná do detailů a působí živě. Zkrátka děti to bude bavit a nebudou se nudit a to samé platí i pro dospělé čtenáře. Ale to už se vážně jen opakuji z minula. Za mě pohodová fantasy jednohubka. 4*
  • perak
    perak2.12.2019 07:55Amulet #02: Prokletí kamene
    Líbilo se. Více akčnější než jednička, trochu méně tajemna. Zlých elfů přibývá (a hlavně jsou nasazováni ti nejschopnější a všeho schopní), ale naštěstí je tu lišák Rudovous, který vyrovnává misky vah a spolu s Navinem, Emily a jejím amuletem a spoustou dalších přátel tak mohou překonávat i ty největší překážky a zažívat přitom nezapomenutelná dobrodružství. Skvělá dětská komiksová kniha, která neurazí ani dospělého.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.6.2019 11:11Amulet #02: Prokletí kamene
    Příběh potemněl a trochu rozkryl pozadí, přičemž neztrácí na tempu a skvělých, originálních nápadech. Člověk se nemůže s hrdiny nesžít a nefandit jim. Finální rodinné setkání bylo až dojemné. Velice povedená série, které všechny ty superlativy, kterými je ověnčena, docela sedí, i když srovnávání s Pánem prstenů je kapku marketingově nadsazeno. Jdu hned na třetí díl, malá už ho má přečtený :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.5.2019 22:54Amulet #02: Prokletí kamene
    Vtáhlo mě to neskutečně do děje a opravdu jsem hned musel jít koupit trojku. Nevýhodou je, že to pokaždé zatím končilo cliffhangerem a to mě strašně štve! Krásně dávkované odkrývání světa Alledie. Je vidět, že Kibusihi to má naplánované hezky a přesně ví, kdy se máme něco dozvědět. Každá část do sebe zapadá a má logiku. Chci víc a hned!
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.1.2019 22:19Amulet #02: Prokletí kamene
    Tentokrát ma to bavilo o úroveň menej ako minule. Objaví sa tu síce niekoľko nových postáv, uvidíme aj nové prostredie a príbeh sa posúva pomaly dopredu, ale jednotka ponúkla zaujímavejšie akčné scény a ako celok ma bavila možno aj kvôli jej osudovosti (silný úvod s rodinnou tragédiou, objavovanie sily kameňa...) viac.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1.2019 19:29Amulet #02: Prokletí kamene
    Tentokrát to má rozhodně větší grády, ale o to více je to někdy dost přehnané. Kouzlo to má, ale geniální dílo to úplně není.

    Celkový dojem: 60%
  • RaptoR
    RaptoR mecenáš8.1.2019 09:24Amulet #02: Prokletí kamene
    Amulet je série, kterou byste měli pořídit pro své děti. Uděláte radost nejenom jim, ale také sobě. Dobrodružství Emily a jejího bratra rozhodně zůstanou dlouho ve vaší mysli. A jsem si jist, že i po čase se budete ke komiksu rádi vracet.
    Více zde: http://geekcave.cz/comics/recenze/amulet
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš21.11.2018 14:03Amulet #02: Prokletí kamene
    Dvojka se mi líbila o něco víc než jednička, napětí zhoustlo a postavy se trošku víc profilují a je tu i eko-agitka, takže za mě super :)
    Snad se ta holka rozhodne správně a nebude se chovat příliš otravně jako Frodo před ztrátou prstenu.
  • flipflop
    flipflop3.11.2018 23:27Amulet #02: Prokletí kamene
    Doufal jsem, že mě to druhým dílem začne víc bavit, ale je to slabota. Tolik pokreslených stránek a nic moc nového se vlastně neděje. Tolik vyděšených nebo smutných dětských pohledů už jsem v komiksu dlouho neviděl. Žádná radost.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.10.2018 18:35Amulet #02: Prokletí kamene
    Skvele dobrodruzstvi pokracuje. Skvele napsane i "zrezirovane". Vic v mem komentari k prvnimu dilu.
    90%
    P.S.: Dcera ze me porad taha, kdy bude dalsi dil. Pokud nekdo mate nejakou vazbu na Paseku a vite, tak vam budu vdecny za nejake info.
10941