Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Kamarádky April, Jo, Mal, Molly a Ripley nejsou obyčejný holky a tábor Qiunzelly Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpetové není jen tak obyčejný letní tábor. Tvrďácký dámy už posbíraly bobříky jako „Slovní koumág“ a „Vše, co se nás matematýká“ a přátelství utužily v soubojích s tříokými liškami nebo vodními příšerami. A přitom léto teprve začíná!

Teď je čeká magie, dinosauři a sourozenecká rivalita jak vyšitá ze zavšivených bájí a pověstí. Tak na tohle budou potřeba ty nejtlustší náramky přátelství.

Záleskautky se právem staly kultem pro moderní čtenářky i čtenáře. Ulítlou formou podporují hodnoty, jako jsou přátelství, tolerance, ochrana přírody a odvaha. Je nám jasné, že tohle všechno zní moc dobře na to, aby to byla pravda. A přitom je to ještě lepší!

Obsahuje sešity série Lumberjanes #5-8 (srpen 2014 - listopad 2014)

Scénář
Grace Ellis, Noelle Stevenson, Shannon Watters
Art
Brooke A. Allen (Brooklyn)
Barvy
Maarta Laiho
Obálka
Noelle Stevenson
Lettering
Eva Nečasová
Překlad
Martina Knápková
Redakce
Pavel Kořínek, Eva Nečasová, Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný, klubácký, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7432-915-9 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 246 mm
Tisk
barevný
Váha
465 g
Stran
112
Cena
299 Kč
Originál
Lumberjanes #02: Friendship to the Max (BOOM! Box, 2015)
  • Lobok257
    Oproti nemastnému neslanému prvnímu dílu se to dějově pohlo dále a překvapivě jsme se dočkali i finále příběhu. Pro mě Lumberjanes uzavřená kapitola. Otázka jak tohle může dostat tolik ocenění mi bude v hlavě vrtat hodně dlouho...
  • mearez
    Tak jsem si teda řekl, že v sérii Záleskautky budu pokračovat. A musim říct, že i přes to, že tento díl přináší odpovědi na mnohé otázky, které vznesl minulý díl, jedná se o razantní zhoršení.
    První knihu jsem si užil sakra hodně, takže jsem měl patřičná očekávání vůči této knize, a celkem mě druhý díl zklamal. Autorka jen přidává na úkor příběhu víc a víc divných věcí, které ne vždy působí vtipně nebo alespoň komicky, ale spíše směšně. Ovšem kniha poskytuje rozuzlení prvního příběhu. Některé zvraty a odhalení byly lepší, některé horší.
    Příběh nebyl tak hrozný, k této knize chovám spíše rozporuplné pocity, ale stále se jedná o fajn oddechovej komiks typu ,,jednou a dost''. Pokud si někdy přečtu další díl, tak už radši nebudu nic očekávat, aby mě komiks zase nezklamal. U knihy jsem se ani jednou nezasmál, což považuji za problém u komiksu, který má být vtipný, ale zřejmě nejsem cílovka. K sérii se jednou asi vrátím, ale ne že bych se hrnul do dalšího dílu. Za mě 3*.
  • karl173
    Druhý díl se nese ve stejném duchu jako tep první. Opět se jedná o velmi jednoduchá dobrodružství, která jsou zaměřená na jednoduchý humor a vše se vždy vyřeší skoro samo. To je asi ten největší problém, který s tímto komiksem mám. V šesté kapitole kdy to vypadá, že se děj konečně trochu víc rozjede se vše opět vyřeší příliš snadno a komedii, kterou se z toho autorky snaží udělat moc neberu. Čte se to ale jinak opět dobře a svižně a kresba je stejně jako příběh jednoduchá, ale i líbivá a dobře pasuje k celému pojetí. 60%
  • mike731
    Oproti prvnímu dílu je tu méně dobrodružných výprav a víc se tlačí na pilu co se týče podivností.
    Dočkáme se tu však odpovědí a rozuzlení celé záhady.
  • cyboy
    Ani druhy dil neprinasi zlepseni. Moje vytky jsou prakticky stejne jako u prvniho dilu.
    60%
5511